breaking news Νέο

Football League : Οι αλλαγές έδωσαν την νίκη στη ΒΕΡΟΙΑ

  • Football League : Οι αλλαγές έδωσαν την νίκη στη ΒΕΡΟΙΑ
  • Football League : Οι αλλαγές έδωσαν την νίκη στη ΒΕΡΟΙΑ

Δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League και πρώτη νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ και μάλιστα εκτός έδρας παίζοντας μάλιστα για 45 περίπου λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Το παιχνίδι Ολυμπιακού Βόλου – ΒΕΡΟΙΑΣ μπορεί να μην διεκδικεί δαφνές ποιότητας και να μην ενθουσίασε τους 400 περίπου θεατές του, ούτε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν, από την τηλεόραση, καθώς μεταδόθηκε τηλεοπτικά, είχε όμως δυνατές μονομαχίες και κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή καθώς το δεύτερο γκολ ήρθε στις καθυστερήσες λίγο πριν πέσει η αυλαία του.

Με τον τρόπο αυτό η ΒΕΡΟΙΑ κάλυψε την απώλεια των δύο βαθμών που είχε στην έδρα της, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και αυτό που μετράει βέβαια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μέχρι οι ομάδες να αποκτήσουν ρυθμό είναι οι βαθμοί.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν την Κυριακή έκανε το πρώτο θετικό βήμα της προς την κατάκτηση και του φετινού στόχου της κερδίζοντας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, στη Λάρισα, τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό Βόλου με δύο τέρματα που πέτυχε στα τελευταία έξι λεπτά και ενώ από το 50' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο καθώς είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη ο Πέντα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, δίχως να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και αυτές όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Αν θέλουμε να επιλέξουμε την πιο επικίνδυνη φάση για γκολ σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο, συν ένα λεπτό έξτρα χρόνο θα σταθούμε στην φάση του 13' όταν ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων της ομάδας του Βόλου Ράντι εκτέλεσε επικίνδυνα ένα φάουλ με τον Τσιάρα να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα ευτυχώς για τη ΒΕΡΟΙΑ άουτ.

Από κει και πέρα είχαμε στο 16' τον Κανούλα να ζητάει πέναλτι σε τράβηγμα από αντίπαλο μέσα στην περιοχή τον Ολυμπιακού στο 16', λίγο αργότερα στο 21' τον Στάμο να προλαβαίνει στο τσαφ του Βοσνακίδη και να απομακρύνει τον κίνδυνο, στο 28' ο Πέντα να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον τερματοφύλακα της γηπεδούχου Μακρυνιώτη να διώχνει σε κόρνερ και κάπου εδώ, δίχως κάτι το ιδιαίτερο να ολοκληρώνεται το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις ίδιες ενδεκάδες με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 47' κεφαλιά του Βοσνακίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ράντι μπλόκαρε ο Βοσνιάδης και τέσσερα λεπτά αργότερα η ΒΕΡΟΙΑ μένει με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη ο Πέντα (51').

Όπως ήταν επόμενο η ομάδα του Βόλου προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε και ανέβασε την πίεσή της και στο 60' είχε ένα καλό σουτ με τον Σκοπελίτη που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Βοσνιάδη που απέκρουσε δύσκολα.

Λίγο αργότερα οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις κινήσεις τους στην σκαριέρα και εδώ νομίζουμε ότι κρίθηκε και το αποτέλεσμα, καθώς οι αλλαγές της γηπεδούχου ομάδας Κουτσιανικούλης, Ντούνης και στο τέλος ο Μπόζογλου δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους, ενώ αντίθετα οι παίκτες που επιστράτευσε ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Σάκης Θεοδοσιάδης όχι απλά βοήθησαν, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκριναν και το αποτέλεσμα. Δύο μάλιστα από τους τρεις, ο Ταϊρη και ο Πασάς ήταν και οι δημιουργοί και εκτελεστές των δύο τερμάτων, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια που πρόσεφερε ο Σκαθαρούδης.

Στο 63' λοιπόν ο Σκαθαρούδης παίρνει την θέση του Μεληκιώτη στο 70' ο Ταϊρης αντικαθιστά τον Κανούλα και στο 77' ο Πασάς μπαίνει αντί του Βεργώνη και κάπου εδώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου και ο θρίαμβος της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Στο 77' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πασάς και στο αμέσως επόμενο λεπτό άγγιξε το γκολ, καθώς με μια ωραία κίνηση βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου Μακρυνιώτη, έκανε το σουτ όμως την τελευταία στιγμή ο Γραικός πρόλαβε να βάλει την κόντρα γλιτώνοντας την ομάδα του από ένα βέβαιο γκολ.

Ότι όμως δεν κατάφερε στο 78', το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα.

Στο 84' λοιπόν ο Ταϊρη, η δεύτερη αλλαγή του Σάκη Θεοδοσιάδη έκλεψε την μπάλα στο κέντρο περίπου του γηπέδου κοντρολάρησε μερικά μέτρα και τροφοδότησε ωραία τον Πασά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και αφού με ωραία κοφτή τρίπλα απέφυγε τους αντιπάλους του απέναντι από το Μακρυνιώτη με ψύχραιμο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πασάς και πάλι πρωταγωνιστής μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ανατρέπεται από τον Φεζού όμως ο κ. Νταούλας αρνείται να του δώσει το πέναλτι.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Ταϊρης τροφοδοτεί ωραία τον Πασά, αυτός κοντρολάρει την μπάλα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με διαγώνιο συρτό σουτ βάζει «ταφόπετρα» στις τελευταίες ελπίδες των γηπεδούχων για τον βαθμό της ισοπαλίας γράφοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, όμως είχε λογική και συνέπεια στο παιχνίδι της και κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης σε έναν εκτός έδρας αγώνα που ασφαλώς θα τις δώσουν αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια που την περιμένει.

Κλειδί της επιτυχίας οι τρεις αλλαγές, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι διακριθέντες παίκτες, ή ότι υστέρησαν αυτοί που αντικαταστάθηκαν.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ναούλας με βοηθούς τους Γεωργόπουλο και τον Κορωνά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυνιώτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (89' Πόζογλου), Ρόκας, Τσιάρας (73' Ντούνης), Ράντι, Σκοπελίτης, Στεβάνοβιτς (62' Κουτσιανικούλης), Τσίπρας.

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Βεργώνης (77' Πασάς), Πέντα, Μεληκιώτης (63' Σκαθαρούδης), Κανούλας (70' Ταϊρης), Σιμόνι, Στάμου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολυμπιακός Β. - ΒΕΡΟΙΑ      0-2

Διαγόρας – Τρίκαλα       1-2

Θεσπρωτός – Ιωνικός     0-2

Τρίγλια – Ασπρόπυργος 2-0

Καλαμάτα – Ιάλυσος      2-0

Ο.Φ. Ιεράπετρα – Νίκη Β.      2-1

Καβάλα – Αιγάλεω 0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(2 αγώνες)

        τερ.  βαθ.

1. Καλαμάτα   4-0   6

2.     Καβάλα   4-1   4

3.     ΒΕΡΟΙΑ  2-0   4

4.     Ιωνικός    2-0   4

5.     Τρίκαλα  2-1   4

6.     ΟΦΗ       2-1   4

7.     Νίκη Β.   3-3   3

8.     Τρίγλια    3-4   3

9.     Ασπρόπυργος  3-4   1

10.   Ολυμπιακός Β.        2-4   1

11.   Διαγόρας 1-2   1

12.   Αιγάλεω  0-2   1

13.   Ιάλυσος   0-2   1

14.   Θεσπρωτός     1-4   0


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής