breaking news Νέο

Η άποψη του πάγκου

  • Η άποψη του πάγκου
  • Η άποψη του πάγκου

Το γεγονός που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – ΒΕΡΟΙΑΣ ήταν η αποβολή του Πέντα στο 50' και ο τρόπος που επέλεξαν οι προπονητές των δύο ομάδων ο Σάκης Θεοδοσιάδης και ο Θωμάς Γράφας να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, αφού μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα δίχως τις μεγάλες φάσεις για γκολ και όλα έδειχναν... ισοπαλία δίχως τέρματα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Θωμάς Γράφας κρίνοντας ότι το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε η ομάδα του του έδινε το δικαίωμα να την κάνει πιο επιθετική, έριξε στο παιχνίδι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως δεν τον βοήθησαν, κάνοντας την έτσι πιο ευάλωτη αμυντικά.

Από την δική του πλευρά ο Σάκης Θεοδοσιάσης φρόντισε να δώσει μεγαλύτερη ισορροπία στην δική του ομάδα, βάζοντας έναν πολύ γρήγορο μεσοεπιθετικό τον Σκαθαρούδη, αφού γνώριζε ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να πιέσει και επομένως αυτός θα έπρεπε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ενώ παράλληλα απέσυρε από τον αγώνα τον Κανούλα που είναι επιθετικός περιοχής.

Έτσι τα τελευταία 20λεπτα η ΒΕΡΟΙΑ αγωνίζονταν δίχως καθαρόαιμο επιθετικό, έχοντας όμως στην ενδεκάδα της τρεις περιφερειακούς, τον Πασά, τον Σκαθαρούδη και τον Σιμόνι, που και οι τρεις έχουν το γκολ και χτύπησε με αντεπιθέσεις δημιουργώντας σ' αυτά τα 20 τελευταία λεπτά του παιχνιδιού τρεις κλασικές ευκαιρίες, και δεν τις δόθηκε και ένα πέναλτι, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, τα προηγούμενα εβδομήντα λεπτά, δεν είχε ούτε μια κλασική ευκαιρία, όπως βέβαια κλασική ευκαιρία δεν είχε και ο αντίπαλός της.

Βέβαια για να έρθει το αποτέλεσμα και να δικαιωθεί ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Σάκης Θεοδοσιάδης, βοήθησαν και οι τρεις αλλαγές που χρησιμοποίησε, με την απόδοσή τους, από τις οποίες μάλιστα οι δύο προέρχονταν από τραυματισμό και δεν θεωρούντο απόλυτα έτοιμοι αγωνιστικά, γιατί αν θεωρούνταν απόλυτα έτοιμοι θα ξεκινούσαν το παιχνίδι.

Τόσο ο Πασάς που στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε δύο τέρματα, είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία χαμένη (πρόλαβε στο τσαφ ο Γραικός να κάνει την προβολή και να αποσοβήσει το γκολ) ενώ κέρδισε και ένα πέναλτι, που δεν του δόθηκε, όσο και ο Ταϊρης, με τον Σκαθαρούδη, στο διάστημα που αγωνίστηκαν ταλαιπώρησαν αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ παράλληλα είχαν συμμετοχή και στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας τους στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η αντίπαλος στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Αυτό περίπου ήταν το ρεζουμέ των δηλώσεων, στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε των δύο προπονητών.

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης παραδέχθηκε, ότι ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι όμως υποστήριξε σιγά, σιγά και εμείς βρήκαμε την συνοχή και τα πατήματά μας, με το πρώτο ημίχρονο να κυλά αμφίρροπο και τις δύο ομάδες να δημιουργούν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ.

Η αποβολή του Πέντα από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο θεωρητικά έδινε ένα πλεονέκτημα στον αντίπαλο, όμως πολλές φορές όταν μένεις με παίκτη λιγότερο βγαίνει σε καλό. Θεωρώ ότι με τις σωστές αλλαγές που κάναμε βάλαμε τις βάσεις να πάρουμε μία πολύ σπουδαία νίκη, που είναι και νίκη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει.

Η Football League είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με πάρα πολύ καλές και ιστορικές ομάδες.

Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μπήκαν γρήγορα στον σφυγμό του παιχνιδιού και βοήθησαν, όπως βέβαια και τα άλλα παιδιά για να πάρουμε την νίκη.

Από την δική του πλευρά ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Θωμάς Γράφας συμφώνησε ότι το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Όταν όμως ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο θελήσαμε να ρισκάρουμε περισσότερο για να πάρουμε τη νίκη. Δυστυχώς δεν μας βγήκε, κάναμε βέβαια και εμείς κάποια λάθη. Όταν στο 0-0 αποκτάς αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπορείς να αντικαταστήσεις επιθετικό, ή επιθετικογενή ποδοσφαιριστή. Σήμερα πληρώσαμε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την αδράνεια που είχαμε και χάσαμε ένα παιχνίδι που από το ξεκίνημα έδειχνε ότι δεν θα το χάναμε.


Γράφας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής