breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2019» στο Παρίσι

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2019» στο Παρίσι
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2019» στο Παρίσι

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Μπορντώ από την άνοιξη του 2020 και η επικείμενη παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού συνολικά αλλά και ως ξεχωριστού προορισμού για τον οινοτουρισμό σε εκπροσώπους της γαλλικής τουριστικής αγοράς, στο Μπορντώ και το Παρίσι αντίστοιχα, ήταν τα θετικά αποτελέσματα της φετινής επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “IFTM Top Resa 2019” στο Παρίσι (1-4 Οκτωβρίου 2019). 

Με την ευκαιρία της πρώτης απευθείας πτήσης σε περιφερειακό επίπεδο με την αγορά της Γαλλίας, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Μπορντώ Jean-Luc Poiroux θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Μπορντώ μέσω της αεροπορικής εταιρείας Ryanair από τα τέλη του Μαρτίου 2020, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της γαλλικής αγοράς τον Ιανουάριο του 2020,  σε ειδική εκδήλωση (workshop) που θα διοργανώσει η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου του Μπορντώ, σε συνεργασία και με το γραφείο του ΕΟΤ Γαλλίας.

Οι παραπάνω επαφές και Β2Β συναντήσεις στο Μπορντώ, μια πόλη με πλούσια οινική παράδοση, έρχονται ως συνέχεια της στοχευμένης προβολής του οινοτουρισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υλοποίηση εκδήλωσης με τίτλο «Οι δρόμοι του κρασιού στην Κεντρική Μακεδονία», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο Παρίσι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων οινοποιείων της Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνει παρουσίαση των επισκέψιμων οινοποιείων και των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν και εδέσματα από προϊόντα της μακεδονικής γης.

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η προσέγγιση στη γαλλική αγορά που πραγματοποιούμε με διάφορες δράσεις, καθώς αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις με πόλεις της Γαλλίας. Η νέα περιφερειακή απευθείας πτήση σε μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές πόλεις το Μπορντώ, που είναι γνωστή για την πλούσια παράδοση στο κρασί,  μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε στους Γάλλους τα αξιόλογα κρασιά της Κεντρικής Μακεδονίας, τα επισκέψιμα οινοποιεία μας που προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες και φυσικά τον προορισμό μας, που ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα των Γάλλων τουριστών», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Η γαλλική τουριστική αγορά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για τον ελληνικό τουρισμό. Οι αφίξεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια σταθερά ανοδική πορεία. Φέτος από τα προσωρινά στοιχεία εκτιμάται ότι οι αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα θα ανέλθουν σε 1,75 εκατομμύρια επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 7,3% σε σχέση με πέρυσι. Στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2019, από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η ταξιδιωτική δαπάνη των Γάλλων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 19,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται μόνο για το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα», αλλά στρέφονται σε μορφές θεματικού τουρισμού που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες (outdoor activities), τουριστικές δραστηριότητες που η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει και προβάλλει συντεταγμένα στη γαλλική αγορά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής