breaking news Νέο

Πέντε πρώτες αγωνιστικές: Αυτά είναι τα δεδομένα

Πέντε πρώτες αγωνιστικές: Αυτά είναι τα δεδομένα

Αισίως οδεύουμε προς την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, που διεξάγεται το προσεχές Σάββατο 12 Οκτωβρίου, δίχως και πάλι το μεγάλο ντέρμπι και το δείγμα πλέον για πιο ασφαλή συμπεράσματα, όσον αφορά τις φετινές δυνατότητες των 16 «μαραθωνοδρόμων» να είναι αρκούντως πειστικό.

Βέβαια τα δεδομένα σε σχέση με το τελευταίο ρεπορτάζ γύρω από τις δυνατότητες και τους πιθανούς στόχους των 16 ομάδων της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας που είχαμε δημοσιεύσει πριν μερικές αγωνιστικές δεν έχουν αλλάξει θεαματικά. Αν κάτι έχει διαφοροποιηθεί στο διάστημα που μεσολάβησε είναι η μείωση των ομάδων της κορυφής και οι αντίστοιχες της ουράς που παραμένουν άποντες.

Οι ομάδες που έχουν πετύχει το απόλυτο από τρεις μειώθηκαν στις δύο καθώς, η Νάουσα, όπως είναι γνωστό την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στο ντέρμπι κορυφής, που ήταν και το πρώτο της φετινής περιόδου, εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 3-1, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Φίλιππος Μελίκης το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Ραχιάς πήρε το ντέρμπι της ουράς, με αντίπαλο την Α.Ε. Ποντίων και φυσικά και τους πρώτους του τρεις βαθμούς για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Έτσι μετά από πέντε αγώνες στην κορυφή ισοβαθμούν δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που όπως ήδη αναφέραμε έχουν πετύχει το απόλυτο, ενώ στην τελευταία θέση και δίχως βαθμό βρίσκονται η Α.Ε. Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας, που έχουν πέντε ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα.

Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά πράγματα, όσον αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που παρέμειναν στην πρώτη θέση και των ομάδων που τους ακολουθούν είναι μόλις τρεις βαθμοί και μπορεί να καλυφθεί μέσα σε μια αγωνιστική. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία θέση. Τα δεδομένα λοιπόν θεωρούμε ότι παραμένουν τα ίδια. Απλά το δείγμα που έχουμε στα χέρια μας πλέον είναι μεγαλύτερο και συνεπώς πιο πειστικό, όσον αφορά τα συμπεράσματα, για το τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Βέβαια υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ και στον πάγκο μιας από τις 4-5 φετινές διεκδικήτριες του τίτλου και αναφερόμαστε στον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, που αντικατέστησε, όπως είναι γνωστό, τον Γιάννη Καψαλιάρη, με τον Βασίλη Αργυρίου, ενώ είχε και νέες προσθήκες στο ρόστερ της, καθώς απέκτησε και τον Ντίνο Έξαρχο.

Με την προσθήκη λοιπόν και του Έξαρχου στο ρόστερ του ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θεωρούμε ότι είναι η πιο πλήρης ομάδα, μεσοεπιθετικά, δίχως φυσικά αυτό να του δίνει απαραίτητα και προβάδισμα στην κατάκτηση του τίτλου. Το ποιός θα κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος θα το μάθουμε μετά και την τελευταία αγωνιστική των πλεϊ οφ, εφόσον φυσικά υπάρξουν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και πραγματοποιηθούν, αφού η πείρα μας έχει διδάξει ότι ο συνωστισμός πολλών καλών παικτών στην ίδια θέση, σε μια ερασιτεχνική ομάδα δεν βοηθάει πάντα. Και μετρήστε πρωτοκλασάτους μεσοεπιθετικούς που έχουν «φάει με το κουτάλι» τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και έχουν κατακτήσει τίτλους και τίτλους στην καριέρα τους και κάποιοι από αυτούς ίσως χρειαστεί να μείνουν στον πάγκο, εκτός κι αν ο νέος προπονητής της ομάδας της Αγίας Μαρίνας, ο Βασίλης Αργυρίου, επιχειρήσει ατασθαλίες για να τους χωρέσει όλους.

Έξαρχος, Αργυρόπουλος, Τσακαλίδης, Συμεωνίδης, Λαμπριανίδης, Μπά (όταν επιστρέψει από την πατρίδα του), Φωτόπουλος (που παίζει σαν μικρός και πρέπει να βρίσεκται στην ενδεκάδα).

Ήδη ο Φωτόπουλος από ένας εξαιρετικός και ταλαντούχος μεσοεπιθετικός τείνει να μετατραπεί σε δεξιό οπισθοφύλακα, που μπορεί την δεδομένη στιγμή να εξυπηρετεί την ομάδα, όμως δεν γνωρίζουμε πόσο βοηθάει την δική του εξέλιξη.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις που δεν αποκλείεται τελικά να αποδειχθούν λανθασμένες και να δικαιωθούν αυτοί που τις επέλεξαν.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους διεκδικητές, αρχικά των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στα πλεϊ οφ και μέσω αυτών στην κατάκτηση του τίτλου, η Νάουσα και ο ΠΑΟΚ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Διαθέτουν από έναν επιθετικό που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους ξελασπώσει, με το εύκολο γκολ που διαθέτει: Τον Ντέλλα η ομάδα της Νάουσας και τον Γιώργο Κίτσα, που δείχνει να έχει επανέλθει στα παλιά του στάνταρ, ο ΠΑΟΚ, με τους δύο να βρίσκονται ήδη στην κορυφή των αρχισκόρερ.

Από την άλλη η ομάδα της Αγίας Μαρίνας διαθέτει μια πλειάδα παικτών με τα χαρακτηριστικά του γκολτζή και εδώ νομίζουμε υπερτερεί. Αντίθετα ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που έχασε τον περσινό πρώτο του σκορ στηρίζεται στον Μπρέγκου που έχει πετύχει μέχρι στιγμής 3 τέρματα και από αυτά τα περισσότερα από το 11 βήματα. Και στο σημείο αυτό θεωρούμε ότι η ομάδα του Ροδοχωρίου μειονεκτεί σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία, όπως ήδη αναφέραμε δύο ομάδες, η Α.Ε. Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας μετά από έξι αγωνιστικές δεν έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό. Η Α.Ε. Ποντίων μάλιστα πρόσφατα έχασε και τον παίκτη πάνω στον οποίο στηρίχθηκε επιθετικά κατά την περσινή περίοδο, που έκανε περίπατο στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της Ένωσής μας τον Ντίνο Έξαρχο, ενώ μετακόμισε στο Μακροχώρι και ο Κωστογλίδης, ο οποίος μάλιστα έκανε ντεμπούτο με την νέα του ομάδα το περασμένο Σάββατο στο ισόπαλο (1-1) παιχνίδι της με τον Αχιλλέα Νάουσας.

Οι δύο αυτές ομάδες, όσον κι αν φαίνεται παρακινδυνευμένη, αφού βρισκόμαστε στις αρχές ακόμη του πρωταθλήματος μια τέτοια πρόβλεψη, αν δεν ενισχυθούν άμεσα και σημαντικά πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να σώσουν την κατηγορία.

Η πορεία των υπολοίπων ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αφού φέτος μπορεί να υποβιβαστούν από την Α' στην Β' κατηγορία μέχρι και πέντε ομάδες!!!

Το Μακροχώρι λόγου χάρη που διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές αν και κατά πόσο θα βρει λύση στο γκολ που το λείπει. Το γκολ όμως λείπει και από τον Άρη Παλαιοχωρίου, ενώ αντίθετα η Χαρίεσσα, η Μελίκη, ο Κοπανός ακόμη και οι πολύ νεανικές ομάδες του ΠΑΟ Κουλούρας και της Θύελλας Σταυρού βρίσκουν λύση στο γκολ. Τους λείπει όμως κάτι άλλο, ίσως η πείρα.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής