breaking news Νέο

Η ψυχολογία των εφήβων στην Ελλάδα βρίσκεται στα... τάρταρα!

Η ψυχολογία των εφήβων στην Ελλάδα βρίσκεται στα... τάρταρα!

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η σημερινή ημέρα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ),  η ψυχολογία των εφήβων στην Ελλάδα βρίσκεται στα... τάρταρα!

Κατάθλιψη, άγχος, αυτοτραυματισμοί και απόπειρες αυτοκτονιών σαρώνουν, ενώ δύο στους πέντε εφήβους δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους - τα κορίτσια σε υψηλότερο ποσοστό από τα αγόρια (48,0% και 38,4%, αντίστοιχα).

Τα ευρήματα της έρευνας για την κακή ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων προκύπτουν από τις απαντήσεις των ίδιων σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο και συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι αισθάνονται έντονο το άγχος και την ανασφάλεια της οικονομικής κρίσης, όταν οι γονείς προβληματίζονται.

Η εφηβεία αποτελεί μια ευαίσθητη μεταβατική περίοδο στη ζωή, που χαρακτηρίζεται από υψηλό κίνδυνο εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία δεν θα πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής γονιών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να προληφθεί έγκαιρα η εξέλιξή τους σε ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Γιατί η καλή ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων δεν προκύπτει μόνον από την απουσία ασθενειών, αλλά και από παράγοντες που την ενισχύουν.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής