breaking news Νέο

Σ. Ελευθεριάδου : «Ως Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας έμαθα να ξεχωρίζω τα πάντα στους ανθρώπους»

Σ. Ελευθεριάδου : «Ως Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας έμαθα να ξεχωρίζω τα πάντα στους ανθρώπους»

Η Σοφία Ελευθεριάδου, φωτογράφος στο επάγγελμα και πρώην δημοτική σύμβουλος Βέροιας, φιλοξενήθηκε χθες το μεσημέρι (12.00 - 13.00) στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ - 102,8 Fm και στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που παρουσιάζουν οι ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ & ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ.

 

«Θα μπορούσα να πω ότι στα 5 χρόνια της προηγούμενης θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που συμμετείχα, για μένα υπήρξε σχολείο. Είχε ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα πράγματα να βιώσω. Έμαθα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους, το ποιόν και το χαρακτήρα τους. Τα πάντα θα έλεγα! Κάτι που με απογοήτευσε βέβαια...», ανέφερε ερωτώμενη για το τι συμπέρασμα αποκόμισε ως δημοτική σύμβουλος Βέροιας.

 

«Δεν ταιριάζαμε με το Γ. Παπαγιάννη...»

Η Σοφία Ελευθεριάδου ρωτήθηκε και για την επιλογή της να μη συνεχίσει να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δικαίωμα για νέα Βέροια» του Γιάννη Παπαγιάννη, αλλά να εκφραστεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την παράταξη «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του Παύλου Παυλίδη.

«Από την αρχή φάνηκε ότι δεν ταιριάζαμε με το Γιάννη Παπαγιάννη και ως εκ τούτου έθεσα υπ' όψιν του πως δεν επιθυμούσα να θέσω και πάλι υποψηφιότητα με το συνδυασμό του, κάνοντας την επιλογή αυτή τη φορά να θέσω υποψηφιότητα με το συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», του οποίου ηγείται ο Παύλος Παυλίδης. Με το συνδυασμό αυτόν δεν κατάφερα να εκλεγώ δημοτική Σσμβουλος, αλλά εφ' όσον θα το πετύχαινα, θα έβλεπα και το πως θα εξελισσόταν η συνεργασία μου με τον κ. Παυλίδη».

Όσο για το πως είδε την παρουσία της παράταξης «Δράση με Γνώση» ως δημοτική αρχή της Βέροιας, η οποία και συνεχίζει να είναι και πάλι, η ίδια αρκέστηκε να πει : «Δεν θα πω τι δεν έκανε, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα».

 

«Τη φωτογραφία τη ζεις, τη νιώθεις και τη θέτεις ως κάτι πολύ δικό σου στη ζωή»

Περνώντας στο μαγικό χώρο της φωτογραφίας, στον οποίο και δραστηριοποιείται εδώ και κάποια χρόνια η Σοφία Ελευθεριάδου, χαρακτήρισε «τέχνη» τη φωτογραφία, σε σχέση με το ότι όλοι παίρνουν μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια τους και γίνονται ξαφνικά φωτογράφοι! «Η φωτογραφία είναι κάτι που πρέπει να το έχεις μέσα σου, να μάθεις και να σπουδάσεις γι' αυτήν και... όχι ο κάθε τυχάρπαστος να παρουσιάζεται ως... φωτογράφος. Τη φωτογραφία τη ζεις, τη νιώθεις, τη θέτεις ως κάτι πολύ δικό σου στη ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το αν έχει κάποια αγαπημένα της θέματα, ανέφερε : «Τα παιδιά! Που και εγώ σαν μάνα τριών αγοριών, από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται και μέχρι να ενηλικιωθούν, θεωρώ πως είναι κάτι το μαγικό να απαθανατίζεις την κάθε στιγμή έκφρασης τους. Κάθε τους κίνηση, αντίδραση. Είναι κάτι το οποίο θέλω να απαθανατίζω στο φακό μου και να το βλέπω στο διάβα των χρόνων».

 

Τρεις φωτογραφικές επιλογές για τη Βέροια

Η Σοφία Ελευθεριάδου, ζώντας και κινούμενη στη Βέροια, είχε να θέσει - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - και τρεις φωτογραφικές επιλογές για την πόλη.

«Πρώτη φωτογραφική επιλογή μου για την πόλη της Βέροιας θέτω αυτήν ερχόμενη από Θεσσαλονίκη για Βέροια, όπου η εικόνα της πόλης αποτυπώνεται ως μια γούνα στο λαιμό μιας γυναίκας. Δεύτερη φωτογραφική επιλογή μου θα έβαζα τους κεραυνούς που διαγράφουν το Βέρμιο. Και τρίτη φωτογραφική επιλογή μου για την πόλη μας ό,τι έχει απομείνει παλιό από αυτήν και μας ταξιδεύει σε πρότερους καιρούς».

Τέλος, η ίδια είχε να προτείνει : «Κάντε «κλικ» με τη μηχανή σας σε στιγμές μοναδικές και ξεχωριστές, είναι το... αποκούμπι σ' αυτό το ταξίδι της ζωής μας...»

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής