breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Τα τέσσερα «βήματα» των Τρικάλων και της Αγκαθιάς

Γ' Εθνική : Τα τέσσερα «βήματα» των Τρικάλων και της Αγκαθιάς

Ο αριθμός των oμάδων που θα υποβιβαστούν από την Α' κατηγορία της Ένωσής μας, αλλά υποθέτουμε και των υπολοίπων ΕΠΣ, εξαρτάται από την πορεία των δύο εκπροσώπων μας στην Γ' Εθνκή. Αυτό είναι γνωστό.

Μπορεί να είναι τρεις (το λιγότερο), μπορεί όμως και πέντε, ή τέσσερις, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι δύο εκπρόσωποί μας στην Γ' Εθνική την φετινή περίοδο κι αν καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους, που είναι η παραμονή τους στην κατηγορία.

Συνεπώς η πορεία του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων και της Νίκης Αγκαθιάς, που αγωνίζονται στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, ενδιαφέρει άμεσα και τις ομάδες της Α' κατηγορίας και όχι μόνο, της Ένωσής μας που έχουν στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία.

Να δούμε λοιπόν πως τα πάνε μέχρι στιγμής και τι προοπτικές υπάρχουν για τους δύο εκπροσώπους μας στην Γ' Εθνική.

Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και Νίκη Αγκαθιάς μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν καταγράψει μια νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μία στα χαρτιά, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Έχουν κερδίσει 8 βαθμούς (τους τρεις στα χαρτιά), έχουν πετύχει δύο τέρματα και έχουν δεχθεί οκτώ.

Ένας απολογισμός που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο περιμέναμε.

Να δούμε όμως αναλυτικά την μέχρι τώρα πορεία των δύο εκπροσώπων της Ημαθίας στην Γ' Εθνική.

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων που βρίσκεται σε καλύτερη θέση ξεκίνησε ιδανικά θα λέγαμε το πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Φλώρινας με 2-1.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο καλή, αφού την 2η αγωνιστική έχασε στο γήπεδό του με 4-0 από τον Θερμαϊκό Θέρμης που και αυτός όπως και η ομάδα των Τρικάλων είναι φέτος νεοφώτιστος στην Γ' Εθνική.

Την 3η αγωνιστική πήρε στα χαρτιά την νίκη και φυσικά και τους τρεις βαθμούς από τον Άρη Παλαιοχωρίου τον οποίο βάσει προγράμματος έπρεπε να αντιμετωπίσει, ενώ προχθές Τετάρτη στην εμβόλιμη 4η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα στο γήπεδό του με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου. Ήταν ένα παιχνίδι με λίγες σχετικά ευκαιρίες, από τις οποίες όμως οι περισσότερες ήταν για λογαριασμό της ημαθιώτικης ομάδας, που ήταν καλύτερη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο από τον αντίπαλό της.

Συμπερασματικά η ομάδα των Τρικάλων δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία και μάλιστα από την στιγμή που η διοίκησή της επιδιώκει την ενίσχυση του ρόστερ της με έμπειρους παίκτες, δίχως φυσικά να ξεπεράσει τα οικονομικά όρια που έχει βάλει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ήδη πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού Αποστόλη Φουρτζίου που έχει αγωνιστεί στην Λουφτετάρι της Αλβανίας, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα του Άρη, όταν αυτός αγωνίζονταν σε μικρότερες κατηγορίες και του Αιγινιακού.

Την Κυριακή ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων αγωνίζεται και πάλι στην έδρα του με αντίπαλο την Νέα Καλλικράτεια, περσινή πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Χαλκιδικής και νεοφώτιστη στην Γ' Εθνική.

Η Νίκη Αγκαθιάς τώρα με έναν βαθμό στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (μηδέν βαθμούς έχει μόνο ο Α.Ο. Σειρήνας και φυσικά και ο Άρης Παλαιοχωρίου που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα).

Η Αγκαθιά που όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, άλλαξε ολόκληρο (πλην ενός του Λευτέρη Κίτσα) το περσινό ρόστερ της και στην θέση των έμπειρων παικτών που διέθεται πήρε νεαρούς διατήρησε στον πάγκο της τον Σταύρο Κωστογλίδη και ένα κομμάτι από την περσινή αγωνιστική συμπεριφορά της. Την καλή αμυντική λειτουργία. Μόνο βέβαια που για να πάρεις βαθμούς χρειάζεται να πετυχαίνεις και γκολ και φέτος η Νίκη Αγκαθιάς μέχρι στιγμής δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά!!

Έτσι τα μόλις τρία τέρματα που δέχθηκε στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα την βοήθησαν να πάρει μόλις έναν βαθμό (ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με τον Μακεδονικό) αφού στα υπόλοιπα τρία (Καλλικράτεια εντός, Αριδαία εντός, Γιαννιτσά εκτός) ναι μεν παραβιάστηκε μόνο μία φορά η εστία της, όμως από την στιγμή που δεν σκόραρε έχασε και στα τρια με 1-0. Ήττα με μικρό σκορ, που όμως δεν παύει να είναι ήττα και να μην σε δίνει βαθμούς.

Συνεπώς για να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση η ομάδα της Αγκαθιάς και να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της στην κατηγορία θα πρέπει προηγουμένως να βελτιώσει την επιθετική της συμπεριφορά.

Την Κυριακή αγωνίζεται και πάλι εκτός έδρας και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη καθώς αντιμετωπίζει την πιο αδύναμη με βάση την βαθμολογία ομάδα του ομίλου που στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα δέχθηκε 14 τέρματα, δίχως να πετύχει ούτε ένα τον Α.Ο. Σειρήνας!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής