breaking news Νέο

Φρ.Καρασαρλίδου : «Να εξασφαλίσει εγκαίρως η Κυβέρνηση τα κονδύλια των παιδικών σταθμών για το 2021- 2022, που λήγει η επιδότηση του ΕΣΠΑ»

Φρ.Καρασαρλίδου : «Να εξασφαλίσει εγκαίρως η Κυβέρνηση τα κονδύλια των παιδικών σταθμών για το 2021- 2022, που λήγει η επιδότηση του ΕΣΠΑ»

Με ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι θα δίνεται ποσό 180 ευρώ το μήνα σε όσους δεν βρουν θέση σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εν όψει της ερχόμενης περιόδου 2021- 2022 που τελειώνει η επιδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια χρηματοδοτεί το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών και έχοντας πάντα υπόψη μας ότι ωφελούμενα είναι παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι ή οι οικογένειες τους βρίσκονται κάτω ή στο όριο της φτώχειας, η ανησυχία μας μεγαλώνει καθώς το κράτος θα πρέπει να βρει τους πόρους που θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η σημαντική κοινωνική παροχή.

Οφείλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε voucher και για τους δημοτικούς και για τους ιδιωτικούς σταθμούς και δεν δίστασε να αυξήσει τα κονδύλια από 170 εκατ.ευρώ το 2015 (για 79.000 voucher) σε 272 εκ. το 2019 (για 155.000 voucher) παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια ΕΣΠΑ μειώνονται, ενώ δόθηκαν από εθνικούς πόρους 95 εκ. για την προσαρμογή των δημοτικών σταθμών στο νέο πλαίσιο και 15 εκ. για να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις σε δημοτικούς σταθμούς ώστε κανένα παιδί με  voucher να μη βρεθεί εκτός σταθμού.

Προσωπικά, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πάντα βασική μου προτεραιότητα την στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας, ζητώ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εξασφαλίσει εγκαίρως τα απαραίτητα κονδύλια και πόρους, ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των παιδιών για την σχολική χρονιά 2020-21 και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής