breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Κρατικό… Tinder – Απίστευτα κυβερνητικά συνοικέσια για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα!

Κι όμως, στην Ιαπωνία πλέον το κράτος αναλαμβάνει να βρει σύντροφο στους… πολίτες, καθώς η μοναξιά σε ορισμένες περιοχές της χώρας έχει γίνει κοινωνικό φαινόμενο,  δημιουργώντας ορισμένες περιοχές ένα κυβερνητικό… Tinder.

Η αδυναμία εξεύρεσης συζύγου έχει αρχίσει μάλιστα να απασχολεί και το ίδιο το κράτος, ιδίως λόγω των δημογραφικών συνεπειών, αλλά και του αντίκτυπου που έχει μία τέτοια εξέλιξη στην οικονομία της χώρας.

Για τον λόγο αυτό όλο και περισσότερο ξεπηδούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τη σύσταση δημοτικών γραφείων συνοικεσίων, που προσφέρουν υπηρεσίες ανεύρεσης συζύγου (που στα ιαπωνικά ονομάζονται «ίζου κονκάτσου» = κυνήγι του/της αποδημητικού/ης συζύγου).

Το «κυνήγι συζύγου» περιλαμβάνει τη λειτουργία ειδικών εφαρμογών  και διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και πάρτι, έτσι ώστε να έλθουν σε προσωπική επαφή οι εγγεγραμμένοι και χρήστες της εφαρμογής, με στόχο να φέρουν τους νέους από τις πόλεις στην επαρχία και το αντίθετο.

Το σύστημα έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Παράδειγμα αποτελεί η επαρχία Ακίτα, στο βόρειο άκρο της μεγαλύτερης νήσου της Ιαπωνίας, όπου η τοπική κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα ζευγαρώματος των κατοίκων.

Θέτοντας σε λειτουργία ένα ιντερνετικό πρόγραμμα γνωριμιών, πριν εννέα χρόνια, με στόχο να φέρει κοντά τις «μοναχικές καρδιές» της επαρχίας, έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το διάστημα να ενώσει μεταξύ τους 1.350 κατοίκους της Ακίτα. Αποδεικνύοντας περίτρανα πως η κρατική πρόνοια μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και στον ιδιωτικό βίο!

*****

  • Η πλάκα… του διαβόλου! Απίστευτες κατάρες αποκρυπτογραφήθηκαν σε αρχαιοελληνικό δισκίο 1.500 ετών!

Μια μυστηριώδης επιγραφή πάνω σε μία αρχαιοελληνική πλάκα περίπου 1.500 ετών (!) επιτέλους… αποκρυπτογραφήθηκε! Και αποκάλυψε μια σοκαριστικά λεπτομερή… κατάρα (!) η οποία παροτρύνει δαίμονες να δράσουν εναντίον ενός χορευτή με το όνομα «Manna»!

Η πλάκα ανακαλύφθηκε στα ερείπια αρχαίου θεάτρου στο Ισραήλ και σύμφωνα με τους ερευνητές, ο χορευτής πιθανολογείται πως θα εμφανιζόταν στο διάσημο θέατρο της Caesarea Maritima στο Ισραήλ, το οποίο χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Μέγα.

Το ότι η πλάκα βρέθηκε στα ερείπια ενός τόσο περίφημου θεάτρου, υποδηλώνει ότι ο Μάννα ήταν λογικά γνωστός καλλιτέχνης αλλά είχε και κάποιον αποφασισμένο αντίπαλο. Σημαντικό θα ήταν και το διακύβευμα της φήμης, γράφει ο καθηγητής της ρωμαϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα, Attilio Mastrocinque, στο βιβλίο «Studies in Honour of Roger S.O. Tomlin».

Δέος από την… κατάρα στην πλάκα!

Ο άνθρωπος που καταριέται τον χορευτή, ζητά μεταξύ άλλων να «δεθούν» τα πόδια του και οι δυνάμεις να εμποδίσουν τον χορό του… «Τυφλώστε τα μάτια, τα χέρια, τα πόδια, τα οποία πρέπει να είναι χαλαρά όταν χορεύει στο θέατρο…», αναφέρει η χαραγμένη επιγραφή!

Για να γίνει αυτό, η κατάρα ζητά τη βοήθεια πολλών θεών, όπως ο Θωθ, ένας αρχαίος Αιγύπτιος θεός της μαγείας και της σοφίας. Καλεί επίσης «τους δαίμονες του ουρανού, τους δαίμονες του αέρα, τους δαίμονες της γης, τους δαίμονες του κάτω κόσμου, τους δαίμονες της θάλασσας, των ποταμών και των πηγών», να βλάψουν τον Μάννα. «Θα πρέπει να κινείται αργά και να χάσει την ισορροπία του. Να λυγίσει», λέει η κατάρα.

Η επιγραφή στο δισκίο ανακαλύφθηκε από μια ιταλική αρχαιολογική ομάδα κάποια στιγμή μεταξύ του 1949 και του 1954, αλλά ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί, Μόλις πρόσφατα, ο Mastrocinque, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται Reflectance Transformation Imaging (RTI) η οποία χρησιμοποιεί ένα λογισμικό, μπόρεσε να φέρει στο φως τα μυστικά της αρχαίας κατάρας.

Το δισκίο χρονολογείται στον 6ο αιώνα, μια εποχή που η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε τον έλεγχο της πόλης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περίοδο, είναι πιθανό ότι ο Μάννα και ο συγγραφέας της κατάρας να άνηκαν σε αντιμαχόμενες φατρίες. Στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, οι άνθρωποι που ανταγωνίζονταν στο χορό ή άλλα αγωνίσματα ήταν μερικές φορές μέλη ανταγωνιστικών φατριών – όπως οι «μπλε» και «πράσινες» παρατάξεις – και ο ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των φατριών μπορεί να ήταν έντονος, ενώ μερικές φορές μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε δημόσιες ταραχές, γράφει ο Mastrocinque.

*****

  • Καλεσμένη έκλεψε τα φακελάκια από το γάμο

Σε εφιάλτη μετέτρεψε μία γυναίκα από τη Λαμία την πιο όμορφη μέρα ενός ζευγαριού. 

Ο λόγος για μια 50χρονη από τη Λαμία η οποία βρέθηκε "καλεσμένη" σε έναν γάμο στη Λάρισα και "ξάφρισε" ακόμη και τα χρήματα που είχαν δώσει σε φακελάκια ως δώρο στην κοπέλα που παντρευόταν.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018 όταν η «φίλη» από τη Λαμία προσφέρθηκε να βοηθήσει στις ετοιμασίες του γάμου την οικογένεια της νύφης, αφού γνώριζε την αδελφή της μητέρας της.

Την παραμονή του γάμου στο τραπέζι που έγινε στο σπίτι, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Την ώρα που όλοι ήταν απασχολημένοι, η «μακρυχέρα» έβαλε χέρι στην τσάντα της θείας, της νύφης, στο συρτάρι της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και σε κάποια από τα φακελάκια με τα χρήματα που είχε στο κομοδίνο η νύφη που της τα είχαν δώσει ως δώρο του γάμου.

Γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το γλέντι που ήταν σε εξέλιξη, όταν πρώτη η θεία ανακαλύπτει ότι έλειπαν χρήματα από τη τσάντα της. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν τα μόνα που είχαν κλαπεί και όλοι πάγωσαν.

«Δεν θα βγει κάνεις από το σπίτι αν δεν γίνει σωματικός έλεγχος… Οι άντρες θα ψάξουν τους άντρες και οι γυναίκες τις γυναίκες…», είπε ο αδελφός της νύφης που ήταν και ο πιο ψύχραιμος.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Συγγενείς, συμπεθέρια, φίλοι κολλητοί και κολλητές, όλοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλον, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Ακολούθησε σωματικός έλεγχος σε όλους και δεν βρέθηκε τίποτα πάνω σε κανέναν.

Η «φίλη» από τη Λαμία επειδή ένιωσε προσβεβλημένη, από τον σωματικό έλεγχο που της εγινε, ζήτησε να φύγει. Την τελευταία στιγμή όμως γύρισε από την πόρτα για να πάει στην τουαλέτα για σωματική της ανάγκη, όπως είπε. Η νύφη άκουσε ένα ντουλάπι της τουαλέτας να ανοιγοκλείνει και κατάλαβε.

Όταν η 50χρονη βγήκε για να φύγει της ζήτησαν να την ψάξουν και πάλι. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε. Όμως δεν μπόρεσε να το αποφύγει, αφού δεν είχε κάποια σοβαρή δικαιολογία. Στο δεύτερο έλεγχο βρέθηκαν τα χρήματα επιμελώς κρυμμένα μέσα στο εσώρουχό της.

Η "μακρυχέρα" κυρία αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πράξη της και να επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία συνολικά ήταν 1.680 ευρώ.

«Τη βάλαμε στο σπίτι μας και μας έκλεψε»

«Δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω αυτό που ζήσαμε. Μας χάλασε την πιο ωραία στιγμή της ζωής μας. Την ημέρα που παντρευόταν η κόρη μου εμείς τρέχαμε στην αστυνομία και στα αυτόφωρα για την «κυρία». Τη βάλαμε στο σπίτι μας, τη φιλοξενήσαμε και μας έκλεψε…», είπε στο LamaReport η μητέρα της νύφης.

Την ίδια ημέρα η 50χρονη Λαμιώτισσα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή. Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη είπε ότι μετάνιωσε για την πράξη της και ότι πήρε τα χρήματα γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Την Τετάρτη (9/10) ήταν να γίνει στη Λάρισα η δίκη της, σε 2ο βαθμό, όμως αναβλήθηκε για τις 4/5/2020.

Πάντως, πληροφορίες λένε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, ήταν υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος Λαμιέων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.


• Η πλάκα… του διαβόλου! Απίστευτες κατάρες αποκρυπτογραφήθηκαν σε αρχαιοελληνικό δισκίο 1
• Καλεσμένη έκλεψε τα φακελάκια από το γάμο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής