breaking news Νέο

«Βάντα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Βάντα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Μία ανθρώπινη ιστορία, βαθιά συγκινητική, που προκαλεί τον στοχασμό του αναγνώστη, πραγματεύεται στην πολυεπίπεδη Νουβέλα του «Βάντα» (Εκδ. «άλφα-πι», Χίος 2018), ο Βεροιώτης Λογοτέχνης Γιώργος-Ξάνθιππος Τροχόπουλος.

Έξοχος Επιφυλλιδογράφος και ήδη δοκιμασμένος Μυθιστοριογράφος, ο Γ-Ξ Τροχόπουλος επιλέγοντας τη νουβέλα δοκιμάζεται σε μία νέα λογοτεχνική γραφή. Εκ του αποτελέσματος κρίνουμε ότι του ταιριάζει αυτή η γραφή, και προβλέπουμε ότι θα μπορούσε να διακριθεί και στο διήγημα.

Στην «Βάντα», ο Γ-Ξ Τροχόπουλος με έξοχο τρόπο μετουσιώνει σε λογοτεχνία μια αληθινή και συγκλονιστική ιστορία. Στο επίκεντρο της ιστορίας του βρίσκεται ένας άνδρας, αρμενικής καταγωγής, που λόγω του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο αναγκάζεται νε μετοικήσει στην Ελλάδα, όπου και παντρεύεται μία Ελληνίδα με την οποία αποκτούν τρία παιδιά. Όμως, στην συνέχεια προσβάλλεται από τη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, οπότε και αρχίζει μία δραματική περίοδος δοκιμασίας για ολόκληρη την οικογένεια. Οι δραματικές προσπάθειες για την θεραπεία του αγαπημένου τους, πέραν της αγωνίας και της δοκιμασίας, αναδεικνύει και τους δεσμούς της οικογένειας. Ο τίτλος της νουβέλας φέρει το όνομα της περιοχής όπου διαδραματίζεται αυτή η σκληρή ιστορία, όπου ο τόπος μετατρέπεται σε επικράτεια της δοκιμασίας, αλλά και της ελπίδας.

Ο Γ-Ξ Τροχόπουλος εισάγοντας το ρεαλιστικό στοιχείο στην συγκλονιστική ιστορία του, προκαλεί την συγκινησιακή φόρτιση του αναγνώστη του και παράλληλα τον καλεί να στοχαστεί γύρω από τις δραματικές περιστάσεις της ζωής.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής