breaking news Νέο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις για συμμετοχή στο 4ο Greek Food Show στη Βαρσοβία από την ΠΚΜ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις για συμμετοχή στο 4ο Greek Food Show στη Βαρσοβία από την ΠΚΜ

Στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο 4ο Greek Food Show που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και στις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας "Pge Narodowy", στην Πολωνία.

                Το 4ο Greek Food Show είναι η μοναδική διοργάνωση που παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση και τα προϊόντα της Ελλάδας σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα η αγορά της Πολωνίας (σε αριθμούς):

  1. Είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  2. Έχει μέγεθος αγοράς 38,5 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές
  3. Έχει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης
  4. Είναι ισχυρή αγορά με χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία (Polish Zloty)
  5. Πληθωρισμός 2% το 2017
  6. Το συνολικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 425 δισ. Ευρώ το 2016 και το ΑΕΠ/ κεφαλή στα 11.000 Ευρώ
  7. Η ιδιωτική κατανάλωση κινείται ανοδικά ( +3,9% το 2017 και +2,9% το 2018)
  8. Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Πολωνία αυξήθηκαν κατά 80% μέσα στην περίοδο 2009-2018 φθάνοντας τα 460 εκατομμύρια ευρώ

                Τονίζεται επίσης η σύνδεση της γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν, καθώς πάνω από 1.200.000 Πολωνοί επισκέπτονται τη χώρα μας και απολαμβάνουν την ελληνική κουζίνα. Ελληνικά προϊόντα με προοπτικές αύξησης εξαγωγών στην Πολωνία είναι: προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ, βιολογικά προϊόντα, νωπά οπωροκηπευτικά, φιλέτα ψαριών και άλλα ιχθηρά, κρασί, τυριά,  specialty foods και έτοιμα γεύματα.

                Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών  προϊόντων της (τροφίμων και ποτών) στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας και η τόνωση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των προϊόντων της Περιφέρειας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

                Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 50 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και παρέχει:

  • Ενοίκιο χώρου
  • Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό (counter/stand, καρέκλα bar stool, τραπέζια συναντήσεων, καρέκλες και ραφιέρες) σε επαρκή αριθμό που να καλύπτουν τις ανάγκες της Περιφέρειας
  • Γραφικά και εκτυπώσεις
  • Λειτουργικές ανάγκες του περιπτέρου (παροχή ρεύματος & Wi-Fi, βασικός φωτισμός, μοκέτα δαπέδου)
  • Μεταφορά προϊόντων και παράδοση στην έκθεση (ξηρό φορτίο, φορτίο ψύξης και ενημερωτικό υλικό)
  • Συμμετοχή στις γαστρονομικές επιδείξεις όπου chef θα παρουσιάσουν τη Μακεδονική Κουζίνα με προϊόντα της περιοχής μας (culinary show)
  • Διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με γιγαντιαία αφίσα στον εξωτερικό χώρο του σταδίου που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση

                Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ενιαία διαμορφωμένος χώρος 50 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

                Επισημαίνεται ότι, εφόσον το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν είναι ενημερωμένο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) με ΦΠΑ 19%.

                Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
  • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

 

                Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044.

                Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313 330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313 330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313 330428 (Γεώργιος Φανέλης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής