breaking news Νέο

Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση

  •  Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση
  •  Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση
  •  Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση
  •  Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση
  •  Γ.Μπατσαρά: Η συνεργασία μας με την παράταξη Βοργιαζίδη διαμορφώνει αντίστοιχη κουλτούρα στην τοπική αυτοδιοίκηση

  Γεωργία Μπατσαρά. Η Επικεφαλής της παράταξης "Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη" στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, νέα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, βρέθηκε στο studio της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia-ver με παράλληλη αναμετάδοση στο Ράδιο Αιχμή 102,8) και τις ΑΝΑ...κρίσεις, σε μια συνέντευξη που έβγαλε ειδήσεις. Τόσο για το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όσο και την δημοτική της συνεργασία με τον Κώστα Βοργιαζίδη.

 

 

         Γεννημένη στο Πολυδένδρι η κα. Μπατσαρά, γόνος πολύτεκνης οικογένειας 9 παιδιών (τα 7 εν ζωή) από μικρή ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά κοινά, συμμετέχοντας στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ως φοιτήτρια το πρώτο έτος της μεταπολίτευσης., ενώ στα 22 της ήταν ήδη καθηγήτρια  στο "Λάππειο" Γυμνάσιο Νάουσας, όπου είχα την χαρά να την έχω στα μαθηματικά! Μοναδική γυναίκα στην ΔΑΚΕ και την ΕΛΜΕ, τω...καιρώ εκείνω, μας λέει ότι από εκείνη την εποχή των τελών των 70ς έδωσε μάχη για να υπάρξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την εποπτεία του κράτους. "Δυστυχώς είχαμε τεράστιες αντιδράσεις, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ"

 

"'Ηταν μια πολύ όμορφη εποχή, ήμουν πολύ μικρή για \καθηγήτρια. Θυμάμαι που ήρθα την πρώτη μέρα στο γυμνάσιο και η γυμνασιάρχισσα Νικολάου μου είπε να πάω γρήγορα στην τάξη, περνώντας με για μαθήτρια! Φορούσα παντελόνι και όταν της είπα ότι είμαι η μαθηματικός, με συμβούλεψε να φοράω φούστες. Άλλες εποχές βλέπεις. Όπως και τα φοιτητικά μου χρόνια με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.Ήταν έντονα όλα, οι γενικές συνελεύσεις γέμιζαν τα αμφιθέατρα. Αλλά τότε δεν υπήρχαν ζημιές στα πανεπιστήμια. Ευτυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάργησε το άσυλο αυτό της ανομίας και κάτι αλλάζει στα πανεπιστήμια. Θυμάμαι που τα βράδια καθόμασταν στα πάρκα του ΑΠΘ και συζητούσαμε. Τώρα "βασιλεύει" η ανομία. Κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα" μας λέει η κα. Μπατσαρά, Γεωργία για όλους, Γιούλα για τους δικούς της.

 

        Η ίδια χαρακτηρίζει ως συντηρητικό τον εαυτό της, βγαλμένη από τα σπλάχνα της ΝΔ, την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε. "Η ΝΔ ήταν έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έτοιμο το πρόγραμμα του, το οποίο διαμορφώνει άμεσα, στους λίγους μήνες της διακυβέρνησης του "Ο Μητσοτάκης κάνει την διαφορά στην πολιτική ζωή του τόπου, εισάγοντας ρηξικέλευθες  και καινοτόμες ιδέες. Είμαι βέβαιη ότι θα πάει πολύ καλά" συνεχίζει στην ΑΝΑ...κριση  της η κα. Μπατσαρά.!

 

 

           Πού είναι λάτρης της τεχνολογίας και των social media. "Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ένας υπολογιστής έπιανε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Τώρα τα πάντα γίνονται από το κινητό" μας λέει.

 

         Μιλάμε ακόμη και το braindrane που υφίσταται η χώρα μας την περίοδο της οικονομικής κρίσης, χάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νεανικά "μυαλά" που συντηρούν τα συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο. "Ας ευχηθούμε να πάρει μπρος η ιδιωτική οικονομία, να γίνουν πολλές επενδύσεις στην χώρα μας για να επιστρέψουν τα παιδιά μας πίσω. " εύχεται και συνεύχομαι!

 

         "Η ιδεοληψία της αριστεράς, όπως εκφράστηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,κατέδειξε ότι φοβάται τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει τα κίνητρα, με την μείωση της φορολογίας, για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μας".

 

   Καλά λόγια από την Γεωργία για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο 'Είναι μεθοδικός και εργατικός ως υπουργός, όπως ήταν και βουλευτής. Δεν είναι εύκολο να είσαι βουλευτής. Το βίωσα προσωπικά την περίοδο 2012-2015"

 

       Συνεχίζουμε με τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και την πορεία της παράταξης της που στηρίχθηκε επίσημα από την ΝΔ, αλλά όχι από τα...τοπικά της στελέχη, όπως με πικρία δηλώνει η ίδια.

 

      "Ο καθένας μας γράφει την δική του ιστορία. Τέτοιο καιρό πέρσι, όπως μου ζήτησε η ΝΔ, ανέλαβε την τεράστια προσπάθεια να εκπροσωπήσω επάξια την παράταξη στις δημοτικές εκλογές. Από εκεί και πέρα δεν είχα την στήριξη από στελέχη του κόμματος, αφού κανένας δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο. Ήταν ένας άθλος αυτό που πετύχαμε με τους συνεργάτες μου. Κάποιοι μας ήθελαν...πέμπτους, αλλά τους διαψεύσαμε, μπαίνοντας στην δεύτερη Κυριακή" συνεχίζει η κα. Μπατσαρά, ανάβοντας την συζήτηση για τα αν θα υπάρξουν συμπράξεις με την παράταξη του δημάρχου.

 

          "Ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ προβλέπει συμπράξεις. Δεν το εφαρμόσαμε στην συνεργασία μας με την παράταξη του κ. Βοργιαζίδη. Θα συνεχίσουμε την συνεργασία και όχι την σύμπραξη, στην οποία προβλέπεται η ενσωμάτωση των δυο παρατάξεων. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας. Δεν δεχτήκαμε την πρόταση του Άρη Λαζαρίδη να πάμε σε άλλα έδρανα, από αυτά που είμαστε σήμερα. Οι συνεργασίες θέλουν χρόνο να χτιστούν. Δεν είμαστε λοιπόν μια παράταξη. Εδώ ακόμη και στα επτά μέλη της παράταξης μου υπάρχουν διαφωνίες. Φανταστείτε να προστίθονταν και τα 15 του Βοργιαζίδη. Έχουμε κάνει κοινή σύσκεψη οι δυο παρατάξεις. Είμαι της άποψης ότι οι διαφωνίες πρέπει να συζητούνται στο εσωτερικό των παρατάξεων και να αποφασίζει η πλειοψηφία. Αναλάβαμε, τόσο ο δήμαρχος, όσο και εγώ, τεράστια ευθύνη για να βρούμε κοινό βηματισμό. Ελπίζω να πάμε καλά ως το τέλος, αφού έτσι διαμορφώνουμε κουλτούρα συνεργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηηση" τονίζει.

 

Η Γεωργία Μπατσαρά εκφράζει την πικρία της και για τις προεκλογικές, ανοίκειες, επιθέσεις που υπέστη, λέγοντας ότι ελπίζει ότι όσο δεν συντάχθηκαν μαζί της, αλλά και την κατηγόρησαν άδικα να έχουν τουλάχιστον τύψεις: "Δέχτηκα τόσες προσωπικές επιθέσεις. Απορώ πώς δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι. Στην αρχή με ενοχλούσαν, στο τέλος γελούσα με ότι έγραφαν.

 

Η κουβέντα μας  συνεχίζεται με το ΔΗΠΕΘΕ στο οποίο ανέλαβε πρόεδρος προσφάτως. Την υπενθυμίζουμε την "κόντρα" που υπήρξε με την ΚΕΠΑ τα προηγούμενα χρόνια.  "Πιστεύω ότι έχει σταματήσει. ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ ΘΑ συνυπάρξουν μέσα από μια δημιουργική συνεργασία. Το ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει δικό του χώρο, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει μεγάλο πολιτιστικό έργο. Αυτή τη στιγμή 550 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα θεάτρου στην Βέροια" απαντά

Κλείνοντας ο διάλογος περιστρέφεται και πάλι στην συνεργασία με της με τον Κώστα Βοργιαζίδη, "Έκανα βήματα πίσω. Για τον Κώστα ήταν πιο εύκολο γιατί ήταν δήμαρχος.Εύχομαι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Εύχομαι επίσης το τολμηρό και πρωτόγνωρο εγχείρημα που ξεκινήσαμε να αντιμετωπιστεί με υπομονή από τους πολίτες., αφού θα αποδώσει καρπούς για όλους τους συνδημότες μας" λέει η κα. Μπατσαρά,

 

Την ευχαριστώ θερμά για τούτη τη συνέντευξη. Κυρίως δε, γιατί δεν μασάει τα λόγια της. Δυναμική γυναίκα γαρ, που το Α και το Ω της ζωής της είναι ο γιος της Παναγιώτης!

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής