breaking news Νέο

Το θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη

  • Το θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη
  • Το θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το απόγευμα η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγιά του Πόντου, το θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και λοιπών τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου στα προπύλαια του Ιερού Ναού την υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. 

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ενώ στο τέλος ακολούθησαν ομιλίες από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος  και τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.  

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής