breaking news Νέο

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λιόλιου «Η Βέροια των περαστικών» στο Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Αιγών

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λιόλιου «Η Βέροια των περαστικών» στο Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Αιγών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με μεγάλη χαρά, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το εκδοτικό της έργο, με το βιβλίο του Βεροιώτη δικηγόρου και συγγραφέα Γιώργου Λιόλιου.

Η ‘’Βέροια των περαστικών’’ είναι μια εξαντλητική, τεκμηριωμένη, ενθουσιώδης και συγκινητική ανθολογία όλων των καταγραφών και των εντυπώσεων (ιστορικών, περιηγητικών, επίσημων και ιδιωτικών) επισκεπτών, που βρέθηκαν για λίγο ή πολύ στην πόλη μας.

Η Βέροια, κάποτε λαμπρή μητρόπολη των Μακεδόνων, ζωντανεύει στο πέρασμα των αιώνων με τα μάτια των περαστικών που αποτυπώνουν εικόνες της πολυάνθρωπης, εξωτικής και κοσμοπολίτικης πόλης: η Βέροια της πολύβουης αγοράς, η Βέροια των πολέμων, η Βέροια των χριστιανών, των οθωμανών, των εβραίων, η ερωτική Βέροια, η Βέροια των χαμένων μνημείων.

Το βιβλίο, καρπός πολυετούς εργασίας,  θα παρουσιάσουν στο κοινό η Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, η οποία και θα συντονίσει την συζήτηση, ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο κ. Βασίλης Παππάς, ποιητής και ο κ. Γιάννης Γραικός, αρχαιολόγος.

 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Νέου Μουσείου Αιγών


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής