breaking news Νέο

Με αφορμή - Του Παύλου Α. Κυρατσή

Με αφορμή - Του Παύλου Α. Κυρατσή

Με Αφορμή τα αποκαλυπτήρια προτομής του Αειμνήστου Μητροπολίτου Βεροίας και Ναούσης Κυρού Παύλου.

Ο χρόνος γύρισε πίσω. Σε στιγμές και μνήμες. Σε ημέρες της ζωής στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του που τον έζησα από κοντά. Από τους τελευταίους που τον αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο στο δρόμο για το Χιούστον. 

Δεν πρόκειται να σβηστούν από μέσα μου. Όσο ζω.

Ευχαριστώ για το δώρο αυτό τον Άγιο Θεό και τον Πατέρα μου. Ήθελα να πω, να γράψω καλύτερα, αυτές τις ελάχιστες γραμμές. Ένα ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Δράμας Κύριο Παύλο, πνευματικό ανάστημα του Μακαριστού Βεροίας Κυρού Παύλου.  Στον Άγιο Καθηγούμενο  Ι. Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Χειροτονία του Αειμνήστου. Για  την πρωτοβουλία της προτομής, μπροστά από το Μητροπολιτικό Μέγαρο που έζησε για εικοσιπέντε χρόνια, ταπεινά και ασκητικά ο Βεροίας Παύλος. Μαζί του και εμείς. Θα χαίρετε η Αγία ψυχή Του, εκ του ουρανού. Θα μας βλέπει και θα τον βλέπουμε, καθημερινά.

Ένα ευχαριστώ στον Διάδοχο Τού Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Κύριο Παντελεήμων. Τιμά τους Προκατόχους Του, όσο κανείς. Τιμά τους Κεκοιμημένους Αδελφούς Του. Επισκόπους  και  Πρεσβυτέρους.

Φέτος θα συμπλήρωνε, εάν ήταν στην ζωή, ενενήντα χρόνια ζωής.

Πενήντα χρόνια Αρχιερωσύνης. Πενήντα χρονιά από της Εκλογής, Χειροτονίας και Ενθρονίσεως Του στην Αποστολική Μητρόπολη Βεροίας και  Ναούσης. 26 χρόνια από της Κοιμήσεως Του.

Ήταν η καλύτερη αφορμή των αποκαλυπτηρίων της προτομής.

Εις τιμή και μνήμη και ένδειξη ευγνωμοσύνης. Της ζωής και δράσης του Βεροίας και Ναούσης Κυρού Παύλου. Ενός Επισκόπου, ταπεινού και ασκητικής ζωής που πέρασε από  την Εκκλησία του Χριστού. Άφησε καλή και  αγαθή μνήμη. Αιωνία Αυτού η Μνήμη.

Καλό Παράδεισο. Καλή Αντάμωση.

 

Παύλος   Α.  Κυρατσής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής