breaking news Νέο

Μήπως γενικώς έρχεται το τέλος της εργασίας....

Μήπως γενικώς έρχεται το τέλος της εργασίας....

Η εποχή που ο πελάτης θα ψωνίζει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ό,τι θέλει και μετά θα βγαίνει από το κατάστημα σαν...κύριος, χωρίς να στηθεί σε κάποια ουρά, αφού δεν θα υπάρχουν καθόλου ταμεία, δεν είναι και τόσο μακριά!

Κι αυτό γιατί οι αλυσίdες των σούπερ μάρκετ πλέον θα μπορούν να κάνουν αυτόματα τις χρεώσεις, χωρίς ταμεία, σκαναρίσματα και barcode. 

Ένα δίκτυο από κάμερες και αισθητήρες στα ράφια θα ανιχνεύει τι συλλέγει ο καταναλωτής και θα του το χρεώνει αυτόματα στην κάρτα του - μέσω του σχετικού app που θα έχει κατεβάσει στο κινητό του - καθώς αποχωρεί από το κατάστημα.

Άλλωστε ήδη το έχει κάνει πράξη η Amazon στην Αμερική και η επόμενη που είναι έτοιμη να το εφαρμόσει, δοκιμαστικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον στη Βρετανία, είναι η κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tescο.

Κινητικότητα υπάρχει όμως και στην Ελλάδα. Δύο ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ εξετάζουν αυτό το διάστημα το επόμενο βήμα τους στο χώρο των ταμείων, καθώς είναι σε επαφές με εταιρείες, που έχουν αναπτύξει σχετικές τεχνολογίες. Τις πρώτες κινήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τις δούμε τις επόμενες ημέρες σε δύο καταστήματα, ένα στο Ελληνικό και το άλλο στο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

«Πανέξυπνο» το κατάστημα σίγουρα, καθώς οι καταναλωτές θα γλιτώνουν χρόνο, ενώ οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα κερδίζουν σημαντικά ποσά με την ανυπαρξία ταμείων, πολύ λυπηρό όμως για τους ταμίες που εργάζονται σ' αυτά.

Μήπως γενικώς έρχεται το τέλος της εργασίας....


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής