breaking news Νέο

Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»

Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»

Η Μαυρέτα Λενικάκη, διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ήταν αυτή που πήρε θέση πίσω από τα μικρόφωνα, φιλοξενούμενη της εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε χθες Πέμπτη εκτάκτως, αντi σήμερα Παρασκευή, από το Ράδιο Αιχμή και τη συχνότητα των 102,8 Fm, με παρουσιαστές τους ΑΛΕΚΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ & ΠΑΥΛΟ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ.

Η ίδια - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - αφού ξεκαθάρισε πως το επίθετό της κάθε άλλο παρά στην Κρήτη παραπέμπει, καθώς είναι Θρακιώτικο (δόθηκε από τη μητέρα της σ' αυτήν, για να τιμήσει τον παππού της, το Μαυρουδή), ενημέρωσε πως είναι 6 χρόνια διευθύντρια της σχολής χορού της ΚΕΠΑ, στην οποία φοιτούν 150 με 170 μαθητές, οι οποίοι και καταβάλλουν δίδακτρα (πληρώνοντας ποσοστό 70% από την πλευρά τους, ενώ το υπόλοιπο 30% καλύπτεται από το Δήμο), επισημαίνοντας πως «θεωρώ και πάλι ότι είναι λίγοι οι μαθητές, που φοιτούν στη σχολή, για μια πόλη με πληθυσμό σαν τη Βέροια, μιας και θα έπρεπε να ήταν παραπάνω. Στη σχολή χορού της ΚΕΠΑ δε, να πω ακόμα ότι εκτός από το κλασσικό μπαλέτο, που είναι η βάση των χορών, υπάρχουν και τμήματα σύγχρονου χορού, Λάτιν και Χιπ χοπ».

Η Μαυρέτα Λενικάκη έκανε γνωστό πως ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό από 9 ετών και μπαίνοντας κατόπιν σε σχολή χορού στη Δράμα, μπήκε σε αυτήν και ο έρωτάς της για το χορό, ενώ η ίδια, πέρα από το πτυχίο χορού που κατέχει, είναι και απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ.

 

«Πρώτα απ' όλα ένα παιδί θα πρέπει να αγαπά το χορό, αλλιώς θα τον μισήσει...»

Όσο για το τι σημαίνει χορός για την ίδια; «Είναι για μένα έκφραση, ξέσκασμα, έκφραση συναισθημάτων και ψυχολογική ηρεμία», ανέφερε, ενώ στο ερώτημα γιατί να ασχοληθούν παιδιά με το χορό, η Μαυρέτα Λενικάκη είχε να δώσει την εξής απάντηση : «Πρώτα απ' όλα θα πρέπει κάποιο παιδί να του αρέσει ο χορός, γιατί αλλιώς θα μισήσει το χορό, οπότε και τα παιδιά του θα συνεχίσουν να τον αγαπάνε. Με το χορό δημιουργούμε μια σωστή στάση του σώματος και εκφραζόμαστε, όλα αυτά δημιουργούν μια προσωπικότητα».

Ακόμα, η Μαυρέτα Λενικάκη στάθηκε και σ΄ ένα παράδοξο γεγονός, το ότι «για τη μουσική μπορείς να πάρεις πτυχίο, όχι όμως και για το χορό, για το λόγο ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο γι' αυτό».

 

Και τμήματα ενηλίκων για μπαλέτο, χορό και λάτιν!

Η διευθύντρια της σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας σημείωσε πως ο χορός δεν έχει να κάνει με ηλικίες, καθ' ότι «στη σχολή υπάρχουν και τμήματα ενηλίκων, που κάνουν μπαλέτο, χορό και λάτιν, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 30 άτομα».

Για το αν θα ήθελε στη σχολή χορού της ΚΕΠΑ να υπάρχει και το κάτι παραπάνω, η Μαυρέτα Λενικάκη επεσήμανε πως «ναι, θα ήθελα να έχουμε τμήμα για πιλάτες, γιόγκα, φλαμένγκο και τζαζ, που αρέσουν στην πόλη».

Σ΄ ό,τι αφορά στις υποδομές στη σχολή και τι χρειάζεται να γίνει, η ίδια κατέστησε σαφές πως «αυτό που κάνουμε πρωτίστως είναι στην αρχή της χρονιάς να συναντιόμαστε όλοι οι δάσκαλοι και μιλώντας μαζί τους, να διευθετήσω το χώρο για το που θα βάλουμε τους μαθητές. Βέβαια, το αν θα έχουμε πολύ περισσότερους μαθητές είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε και πως θα τους βολέψουμε, μιας και θα χρειαστούμε κι άλλη αίθουσα», τόνισε χαριτολογώντας.

•Τέλος, η Μαυρέτα Λενικάκη έστειλε και ένα μήνυμα : «Ο χορός είναι ζωή!»

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής