breaking news Νέο

Τοπαλίδης : «Φόρος τιμής στους προγόνους μας το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών»

Τοπαλίδης : «Φόρος τιμής στους προγόνους μας το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών»

Έναν ύμνο στην ποντιακή λεβεντιά αποτέλεσε το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο ασφυκτικά γεμάτο PAOK Sports Arena, στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το φετινό Φεστιβάλ είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και διοργανώθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Πάνω από 2.500 χορευτές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, η δε είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο υπήρξε εντυπωσιακή για άλλη μια χρονιά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και χαρίζοντας ένα υπερθέαμα σ' όλους όσους έδωσαν το παρών.

Για άλλη μια χρονιά, χορευτές, καλλιτέχνες, διοργανωτές, σωματεία, εθελοντές και θεατές απέδειξαν ότι οι αξίες, για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοί τους στην πατρογονική γη του Πόντου, παραμένουν ζωντανές και αναλλοίωτες στο διάβα των χρόνων.

 

Οι συγκλονιστικοί πυρριχιστές

Τα έντονα συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα στο Παλατάκι, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι πυρριχιστές, οι οποίοι και συγκλόνισαν και ακολούθησε η παρουσίαση σχετικού δρώμενου από πέντε κοπέλες, που εκπροσωπούσαν τα θύματα των πέντε γενοκτονιών.

Η συγκίνηση, βέβαια, τόσο των συμμετεχόντων, όσο και των θεατών, ήταν εμφανής.

 

Τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης μάλιστα, τιμήθηκε και καταχειροκροτήθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης ως σκηνοθέτης της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι», που είναι αφιερωμένη στον ελληνισμό του Πόντου (σημειωτέον ότι έσπασε το φράγμα των 1.500.000 τηλεθεατών στο Open, το τηλεοπτικό κανάλι από το οποίο προβάλλεται και αναδείχθηκε το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής τηλεθέαση τη φετινή σεζόν!)

«Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται στη χώρα μας, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και σίγουρα το μεγαλύτερο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά - η οργανωτική επιτροπή, οι εθελοντές, τα σωματεία, οι χορευτές -, όλοι δώσαμε την ψυχή μας, γιατί όλοι επιθυμούμε το καλύτερο αποτέλεσμα, που είναι φόρος τιμής στους προγόνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος - Δημήτριος Τοπαλίδης.

Τέλος, τη φετινή διοργάνωση σκηνοθέτησε ο χορογράφος Παύλος Κουρτίδης, ενώ την παρουσίαση ανέλαβαν η Λάουρα Νάργες και ο Γιώργος Συμεωνίδης.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής