breaking news Νέο

Football League : Στραβοπάτημα της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Καβάλα

Football League : Στραβοπάτημα της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Καβάλα

Την πρώτη της ήττα στο φετινο πρωτάθλημα της Football League γνώρισε την Κυριακή το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» η ΒΕΡΟΙΑ, καθώς στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής, έχασε από τη γηπεδούχο Καβάλα με 1-0.

Η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη της ημέρα, όμως σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα, αφού σε καμία περίπτωση, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ήταν χειρότερη από την προχθεσινή αντίπαλό της. Θα λέγαμε μάλιστα, ότι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο κόντρα στην ροή παιχνιδιού δέχθηκε και το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα, ήταν η ομάδα που όχι μόνο έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά έδειχνε και πιο επικίνδυνη στις επισκέψεις της στα αντίπαλα καρέ, από όσο η γηπεδούχος και αντίπαλός της.

Όχι βέβαια ότι και αυτή δημιούργησε τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Όμως επαναλαμβάνουμε ότι έδειχνε πιο επικίνδυνη και είχε σαφώς περισσότερο χρόνο στην κατοχή της την μπάλα.

Σ' αυτό το πρώτο «45λεπτο» που η ΒΕΡΟΙΑ έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες και «μύριζαν» γκολ ήταν δύο. Μία για κάθε αντίπαλο. Στο 30' για λογαριασμό της Καβάλας, όταν ο Βοσνιάδης απέκρουσε με γροθιές επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή του στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την μεγάλη του περιοχή, εκεί που καραδοκούσε ο Κέρθι, ο οποίος έπιασε το απευθείας δυνατό σουτ στέλνοντάς την στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Αυτό έμελε να είναι το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Η δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου δημιουργήθηκε από την πλευρά της ΒΕΡΟΙΑΣ στο 42'. Ο Σκαθαρούδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά με τον Κανούλα που βρίσκονταν στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει το κοντινό βολέ δίχως όμως να καταφέρει να βρει εστία (η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια).

Αυτές ήταν οι δύο σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Ένα διάστημα στο οποίο η ΒΕΡΟΙΑ είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως το τελευταίο σφύριγμα για την ανάπαυλα του διαιτητή την βρήκε πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη η Καβάλα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και το κατάφερε μέχρι το 60'. Στα τελευταία τριάντα λεπτά, όπως ήταν επόμενο, αφού βρίσκονταν πίσω στο σκορ, η ΒΕΡΟΙΑ ρίσκαρε περισσότερο και αυτό φαίνεται και από τις αλλαγές του προπονητή της του Σάκη Θεοδοσιάδη, που έβγαλε αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές (Στάμου, Βεργώνη) και στη θέση τους πέρασε πιο επιθετογενείς (Χατζάρας, Μπλέτσας). Έτσι έγινε πιο επιθετική, όμως της έλειπε το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δημιουργήσει και τις ανάλογες με την επιθετική εικόνα που έβγαλε σ' αυτό το διάστημα ευκαιρίες.

Σ' αυτό το δεύτερο μέρος είχαμε τέσσερις φάσεις που μύριζαν γκολ. Δύο για κάθε ομάδα. Στο 58' για λογαριασμό της Καβάλας με τον Χάντι, και σωστή αντιδραση του τερματοφύλακα ύστερα από σέντρα του Καθάριου και στο 73' και πάλι για την γηπεδούχο ομάδα με τον Χάντι το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βοσνιάδης, με την ΒΕΡΟΙΑ να ανταποδίδει τις ευκαιρίες της αντιπάλου της στο τελευταίο 10λεπτο. Στο 83' συγκεκριμένο ο Κανούλας δεν κατάφερε να κάνει την σωστή πάσα στον Χαντζάρα που βρίσκονταν σε θέση για γκολ και στην εκπνοή του αγώνα ο Κανούλας σε πρώτο χρόνο και ο Σιμόνι σε δεύτερο δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα με το κεφάλι και να την σπρώξουν στα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Καβάλας να πανηγυρίζουν την δεύτερη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Όπως ήδη αναφέραμε η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην βρέθηκε και στην καλύτερη ημέρα της, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερη από την αντίπαλό της και θα μπορούσε να φύγει από το «Ανθή Καραγιάννη» τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τις έλειπε όμως, όπως ήδη αναφέραμε το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία στην τελική πάσα, με την αντίπαλό της επιπλέον να στέκεται τυχερή ή αν προτιμάτε περισσότερο αποτελεσματική και να εκμεταλλεύεται μία από τις ελάχιστες (τρεις όλες κι όλες) αξιόλογες ευκαιρίες που δημιούργησε στον αγώνα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Σερραίος διαιτητής Τζουμαλάκης μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος που θα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, όμως με τα συχνά σφυρίγματά του δεν διευκόλυνε και τον ρυθμό του αγώνα.

Με σωστές υποδείξεις οι δύο βοηθοί του Αναστασιάδης και Τοροσιάδης.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ: Δημιζάς, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Καθάριος (66' Μελισσόπουλος), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βοσαλίκ, Χαντί (77' Ορφανίδης), Μαρκόπουλος (86' Αρναούτογλου).

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου (64' Χαντζάρας), Μαραγκός, Ταϊρης, Πέντα, Βεργώνης (75' Μπλέτσας), Πασάς, Σκαθαρούδης, (56' Σιμόνι), Κανούλας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καβάλα  - ΒΕΡΟΙΑ        1-0

Ασπρόπυργος – Αιγάλεω        1-1

Ιεράπετρα – Διαγόρας    0-0

Τρίγλια – Τρίκαλα  0-1

Ιάλυσος – Νίκη Β.  1-0

Ολυμπιακός Β. - Θεσπρωτός  1-1

Καλαμάτα – Ιωνικός       1-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερ.  βαθ.

  1. Καλαμάτα       6-1   10
  2. Τρίκαλα  4-2   8
  1. Ιεράπετρα       3-1   8
  2. Καβάλα   5-2   7
  3. ΒΕΡΟΙΑ  4-2   7
  4. Διαγόρας 5-3   5
  5. Ασπρόπυργος  4-5   5
  6. Αιγάλεω  2-3   5
  7. Ιωνικός    2-2   4
  8. Νίκη Βόλου    4-5   4
  1. Ιάλυσος   1-3   4
  2. Ολυμπιακός Β.        4-6   3
  3. Τρίγλια    4-7   3
  4. Θεσπρωτός     3-9   1

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής