breaking news Νέο

Η άποψη του πάγκου

  • Η άποψη του πάγκου
  • Η άποψη του πάγκου

Οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων της φετινής Football League είναι μικρές. Αυτό αποδεικνύουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αλλά και η βαθμολογική τους σειρά.

Με εξαίρεση ίσως τον Θεσπρωτό, που φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος της κατηγορίας και παρόλα αυτά την περασμένη αγωνιστική έκανε την ζημιά του (ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου) όλες οι υπόλοιπες, ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας, παλεύουν όλα τους τα παιχνίδια. Ρίξτε μια ματιά στα μέχρι τώρα αποτελέσματα και θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική  πλειοψηφία των αγώνων κρίθηκε στο γκολ και στις λεπτομέρειες.

Και βέβαια υπάρχουν ομάδες με υψηλούς στόχους, που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο. Όμως η διαφορά από τις υπόλοιπες δημιουργείται σε βάθος χρόνου. Σε μεμονωμένα παιχνίδια όλα μπορούν να συμβούν. Πόσο μάλλον όταν οι αντίπαλοι έχουν τον ίδιο στόχο, την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, όπως την περασμένη Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» και στην αναμέτρηση της Βέροιας, με την τοπική ομάδα.

Η ήττα λοιπόν από την Καβάλα δεν ήταν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα. Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το περιβάλλον της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του και η διαφορά της τέταρτης θέσης, στην οποία ισοβαθμούν ΒΕΡΟΙΑ και Καβάλα, από τις δύο πρώτες που δίνουν το εισιτήριο της ανόδου, είναι μόλις ένα και τρεις βαθμούς αντίστοιχα και μπορεί να καλυφθεί μέσα σε μία αγωνιστική.

Όσον αφορά τις δηλώσεις των δύο προπονητών στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, του Σάκη Θεοδοσιάδη της ΒΕΡΟΙΑΣ και του Παύλου Δερμιτζάκη της Καβάλας, δεν διαφοροποιούνται σχετικά με την εικόνα του αγώνα. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η ΒΕΡΟΙΑ στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, με τον Παύλο Δερμιτζάκη μάλιστα στο σημείο αυτό να αποκαλύπτει, ότι αυτό δεν ήταν επιλογή της ομάδας του.

Δεν ήταν δηλαδή στα σχέδια του, να δώσει χώρο στον αντίπαλο, για να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Αλλά το επέβαλε η ΒΕΡΟΙΑ στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο η Καβάλα προηγήθηκε στο σκορ.

Στην επανάληψη, επίσης συμφώνησαν και οι δύο προπονητές, η απόσταση στην κατοχή της μπάλας μεταξύ των δύο ομάδων μίκραινε και αυτό ο μεν προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ το απέδωσε στο άγχος που κυρίευσε τους παίκτες του, λόγω του σκορ που ήταν σε βάρος τους, ο δε τεχνικός της Καβάλας στις διορθωτικές κινήσεις που επιχείρησε. Και αυτό ήταν ένα από τα λίγα σημεία στα οποία υπήρξε διάσταση απόψεων στις δηλώσεις των δύο προπονητών.

Να δούμε όμως πιο αναλυτικά τις δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος του αγώνα Καβάλας – ΒΕΡΟΙΑΣ:

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης παρά την ήττα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του αφού όπως επεσήμανε έδωσαν πάρα πολλά στο παιχνίδι, δίχως τελικά να πάρουν κάτι. Οι ποδοσφαιριστές μας, είπε, προσπάθησαν πολύ και στα δύο ημίχρονα. Είχαμε κατοχή της μπάλας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, όμως τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός στις στημένες φάσεις και σε μία από αυτές δεχθήκαμε το γκολ. Κόντρα στην ροή του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο ο χρόνος περνούσε και παραμέναμε πίσω στο σκορ, αγχωθήκαμε λίγο περισσότερο, αλλά και πάλι η φάση που ψάχναμε ήρθε, όμως δεν καταφέραμε να την εκμεταλλευτούμε.

Έτσι είναι αυτή η κατηγορία. Το σημερινό (της Κυριακής) αποτέλεσμα θα πρέπει να μας πεισμώσει και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Όταν ο αντίπαλος παίζει στο μισό γήπεδο, το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας σου δυσκολεύει. Για να μπεις σε οργανωμένη άμυνα, ή θα το κάνεις από ψηλά, ή με σουτ, από μεσαία και μακρινή απόσταση. Θεωρώ ότι εμείς τα δοκιμάσαμε σήμερα όλα.... Παίζει και ο αντίπαλος.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης από την δική του πλευρά υποστήριξε ότι η ομάδα του κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, που ήταν πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα και που εκτός από ιστορία, διαθέτει πλούσιο ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή.

Προετοιμαστήκαμε πολύ για το σημερινό παιχνίδι και προσπαθήσαμε να μειώσουμε στην επικινδυνότητά του στα τελειώματα.

Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε χώρο, κάτι βέβαια που δεν ήταν στις επιλογές μας αλλά μας το επέβαλε ο αντίπαλος. Όμως εκτός από μία φάση στο 25' νομίζω δεν κινδυνέψαμε σοβαρά.

Στην επανάληψη με τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε μειώσαμε την κατοχή της μπάλας του αντιπάλου. Κρατήσαμε και εμείς μπάλα και δώσαμε απαντήσεις σε αλλαγές σχηματισμού του αντιπάλου.


Δερμιτζάκης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής