breaking news Νέο

Βίκυ Παπατζίκου : «Το κοινό σήμερα μπαίνει στη γκαλερί και έχει χτίσει πάνω σ' αυτήν»

Βίκυ Παπατζίκου : «Το κοινό σήμερα μπαίνει στη γκαλερί και έχει χτίσει πάνω σ' αυτήν»

Η Βίκυ Παπατζίκου, ιδιοκτήτρια της (μοναδικής στην πόλη της Βέροιας) ομώνυμης γκαλερί, μίλησε στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε χθες (12.00 - 13.00) από το Ράδιο Αιχμή και τη συχνότητα 102,8 Fm, με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη.

«Η γκαλερί ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2006 και φιλοξενεί τις εργασίες διαφόρων καλλιτεχνών, οπότε μπορώ να πω ότι έχει δώσει και το στίγμα της», επεσήμανε, ενώ - όπως σημείωσε - «και το κοινό έχει προσαρμοσθεί σ' όλες αυτές τις καινοτόμες προσπάθειες που έκανε η γκαλερί».

Μάλιστα, τόνισε πως «πάνω από 600 καλλιτέχνες έχουν εκθέσει τις δημιουργίες τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2006 έως το 2019», υπενθυμίζοντας πως «τα Χριστούγεννα έχουμε εκθέσεις με τη Μικρή Φόρμα, ενώ κάθε χρόνο έχουμε 7-8 οργανωμένα γεγονότα, άλλοτε ομαδικές και άλλοτε ατομικές δουλειές».

Ερωτώμενη τι ήταν αυτό που την έκανε να ασχοληθεί με τα εικαστικά, είχε να πει : «Κάποια πράγματα στη ζωή έρχονται και σε συναντούν, χρειάζεται όμως και κάποια τρέλα... Τα εικαστικά απαιτούν γνώση, συνέπεια και πάρα πολύ δουλειά. Εμείς θέλουμε να λέμε ότι πρεσβεύουμε την αποκέντρωση της τέχνης, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα συμβαίνουν στο κέντρο».

Όσο για το ποιά είναι η ανταπόκριση του κοινού πάνω σ' όλα αυτά που παρουσιάζει η γκαλερί, η Βίκυ Παπατζίκου, σημείωσε : «Θεωρώ πως οι γκαλερί, όπως η μουσική, μπορούν να χτίσουν το κοινό και είναι σύνθετα τα πράγματα στις γκαλερί. Αυτό το ελιτίστικο που είχε η γκαλερί γίνεται τροχοπέδη, αλλά σήμερα το κοινό μπορώ να πω ότι το έχει ξεπεράσει. Και τούτο, γιατί μπαίνει στη γκαλερί το κοινό και έχει χτίσει πάνω σ' αυτήν. Είμαι ευχαριστημένη από αυτό που δείχνει το κοινό για τη γκαλερί, στην οποία εισέρχεται δωρεάν, βεβαίως, ενώ για να ακούσεις μουσική, πληρώνεις».

 

«Το καφέ «εκτός χάρτη» είναι ένας προσβάσιμος χώρος, για να δείξουν όσοι θέλουν τη δουλειά τους»

Μιλώντας για το δημιούργημα του ατμοσφαιρικού χώρου, του καφέ «εκτός χάρτη», η Βίκυ Παπατζίκου τον παρουσίασε λέγοντας «ήρθε να συμπληρώσει το χώρο, σε σχέση με τη γκαλερί που είναι αυστηρών επιλογών. Το καφέ «εκτός χάρτη» είναι ένας προσβάσιμος χώρος, για να δείξουν όσοι θέλουν τις δουλειές τους, αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς της πόλης».

Όπως δε ενημέρωσε η ίδια, «αυτό το διάστημα παρουσιάζουμε έργα της Άρτεμις Ποταμιάνου, μιας εξαιρετικής εικαστικού από την Αθήνα, της οποίας ο ρόλος είναι διττός, καθ' ότι είναι και κριτικός τέχνης. Ουσιαστικά πρόκειται για οργάνωση με εικόνες εικαστικών παλαιότερων με νεώτερων και αποτυπώνεται πάνω σε Plexi glass, με την έκθεση της εν λόγω εικαστικού να παρατείνεται μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα (Νοεμβρίου). Αμέσως μετά έρχεται η έκθεση χαρακτικής του Μανώλη Γιανναδάκη, καθηγητή χαρακτικής του ΑΠΘ, με μια σειρά χαρακτικών».

 

«Στη διοργάνωση ART ATHINA παρουσιάσαμε μία καλή πρόταση με 7 καλλιτέχνες πρώτης γραμμής»

Κληθείσα η Βίκυ Παπατζίκου να αναφερθεί και στη διοργάνωση ART ATHINA, που έλαβε χώρα μέσα το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου, που αποτέλεσε και το γεγονός της χρονιάς, ανέφερε : «Ήταν η 24η διοργάνωση ART ATHINA, η οποία και αποτελεί θεσμό για τα εικαστικά πράγματα της Ελλάδας. Το γεγονός δε, πως ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε στον εντυπωσιακό χώρο του Ζαππείου, συνηγορεί το πόσο σημαντική υπήρξε αυτή η διοργάνωση. Η Γκαλερί Παπατζίκου υπήρξε η μοναδική που συμμετείχε σ' αυτή τη διοργάνωση από την περιφέρεια, όπου και είχαμε να παρουσιάσουμε μια καλή πρόταση με 7 καλλιτέχνες πρώτης γραμμής».

Η Βίκυ Παπατζίκου ως επιμύθιο είχε να πει το εξής : «Προσπαθείστε να πετυχαίνετε τον οποιοδήποτε στόχο βάζετε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής