breaking news Νέο

Α.Σ.Γ. Βέροιας: «Σε μας πλέον δεν μένει τίποτε άλλο παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα.»

Α.Σ.Γ. Βέροιας: «Σε μας πλέον δεν μένει τίποτε άλλο παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα.»

Αποτιμώντας τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της εξέτασε και ανέλυσε το Δ.Σ. του Αγροτικού μας Συλλόγου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Τα συμπεράσματα μας απολύτως απογοητευτικά για τις περισσότερες από τις παραγωγές μας και ιδιαίτερα για το ροδάκινο, τη βασική πηγή εσόδων για το νομό μας.

  1) Η κατάρρευση των τιμών του παραγωγού, αποτέλεσμα του Εμπάργκο αλλά και του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στην αγορά του προϊόντος.

   2) Οι  Ζημίες από τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες παρά τις επιτροπές και τις επίσημες διαβεβαιώσεις από το στόμα του Υπουργού, δεν φαίνεται έως σήμερα να δρομολογείται καμία διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης τους.   

  Η ασφυκτική Φορολογία – ο ΕΦΚΑ  (σαν μια πρόσθετη φορολόγηση) καθώς και μια σειρά από επιβαρύνσεις ΕΝΦΙΑ, ΕΛΓΑ, ΤΟΕΒ κλπ σε συνδυασμό με τις «ανεκτίμητες» ζημίες και τις «ανύπαρκτες» τιμές του προϊόντος, την τεράστια καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς στην πλήρη κατάρρευση.

   Δυστυχώς (και εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες) ένας ολόκληρος κόσμος πέραν των αγροτών αλλά και αυτών συμπεριλαμβανομένων οδηγείται στην εξαθλίωση.

   Δυστυχώς δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, καμία προνοητικότητα, καμία μέριμνα από πλευράς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, παρά μόνο κούφια λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

  Απαιτούμε πλήρη στήριξη της παραγωγής και των παραγωγών που καταρρέουν μέσα από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.

   Απαιτούμε την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων από τη βροχόπτωση και άλλες αιτίες παραγωγών μας.

  Σε μας πλέον δεν μένει τίποτε άλλο παρά μόνο ο δρόμος του Αγώνα. Όχι μόνο για μας αλλά για όλη την κοινωνία που πλήττεται και που εξαρτά την δραστηριότητά της και την ζωή της από τον αγροτικό κύκλο.

  Καλούμε τους αγρότες μας αλλά και όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες στο πλευρό μας σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση, για να αντιπαλέψουμε την πλήρη εξαθλίωση και τον αφανισμό.

  Οι μέρες που έρχονται θα φέρουν εξελίξεις.   

 

Για τον Α.Σ.Γ. Βέροιας

Ο Γενικός Γραμματέας                                                                ο Πρόεδρος

Παπακωνσταντίνου Θ.                                                                 Χαλκίδης Α.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής