breaking news Νέο

Τις οινικές διαδρομές και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε η ΠΚΜ στο Παρίσι

  • Τις οινικές διαδρομές και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε η ΠΚΜ στο Παρίσι
  • Τις οινικές διαδρομές και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε η ΠΚΜ στο Παρίσι
  • Τις οινικές διαδρομές και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε η ΠΚΜ στο Παρίσι

Οι οινικές διαδρομές και τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους “Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδας’’, το γραφείο του ΕΟΤ Γαλλίας και την AEGEAN, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο βραβευμένο εστιατόριο “Le Mavrommatis” στο Παρίσι.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επισκέψιμων οινοποιείων της Κεντρικής Μακεδονίας, απευθυνόταν σε επιλεγμένο κοινό δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων. Δημοσιογράφοι, bloggers και επαγγελματίες του τουρισμού, με εξειδίκευση στον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι  Δρόμοι  του Κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εκπρόσωποι των επισκέψιμων οινοποιείων που συμμετείχαν παρουσίασαν τα οινοποιεία, τις δραστηριότητες και τα κρασιά τους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με τους προσκεκλημένους επαγγελματίες, στους οποίους προσέφεραν για δοκιμή τα κρασιά τους. Η οινογευσία συνοδεύτηκε από ένα μοναδικό μενού εδεσμάτων που ετοίμασε, ειδικά για την εκδήλωση, ο σεφ του εστιατορίου “Le Mavrommatis”.

Την εκδήλωση υποστήριξε η AEGEAN με την οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία τρία χρόνια. Η κοινή προσπάθεια για την προβολή του οινοτουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας οδήγησε στη δημιουργία και παραγωγή ενός θεματικού οπτικοακουστικού υλικού (video) από την AEGEAN που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Παρισιού και προβάλλεται ήδη στις οθόνες των αεροσκαφών της AEGEAN κατά τη διάρκεια των πτήσεων του δικτύου εξωτερικού. Πρόκειται για video που εστιάζει στις οινοτουριστικές διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας ανά Περιφερειακή Ενότητα, στους τοπικούς τους οίνους καθώς και στο δίκτυο των επισκέψιμων  οινοποιείων της περιοχής.

«Η επίτευξη συνεργειών και μάλιστα με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως η AEGEAN, αποτελεί για εμάς έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ολοκληρωμένη προβολή των θεματικών μας τουριστικών προϊόντων, όπως ο οινοτουρισμός που αποτελεί βασική συνιστώσα του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας. Η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει αξιόλογο δυναμικό επισκέψιμων οινοποιείων, που μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε συνδυασμό με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον γύρω από τα οινοποιεία. Προβάλλουμε τον τοπικό οίνο και τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας, ώστε να προβάλλουμε ενιαία και θεματικά το γαστρονομικό τουρισμό και να προάγουμε ταυτόχρονα την εξωστρέφεια της πρωτογενούς μας παραγωγής», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής