breaking news Νέο

Στα... πεταχτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στα... πεταχτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

• Την τοποθέτηση του Δημήτρη Τσανακτσίδη, ως επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για νέα Βέροια", κατόπιν παραίτησης του Γιάννη Παπαγιάννη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος, Άρης Λαζαρίδης, με την έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης.

• Ο επικεφαλής της παράταξης "Συνδημότες", Παύλος Παυλίδης, εξέφρασε την πικρία του για το ότι η παράταξή του δεν συμμετέχει στα ΔΣ των νομικών προσώπων, προτάσσοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να κάνουν αντιπολίτευση.

• Επιπλέον, δεν άφησε την ευκαιρία και πάλι να στραφεί προς το πρόσωπο της κ. Μπατσαρά, για την οποία - όπως είπε - εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία της με το Δήμαρχο και πήρε την προεδρία στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Κάτι που ασφαλώς δεν άφησε να περάσει έτσι η κ. Μπατσαρά από την πλευρά της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Ο μόνος τρόπος, κ. Παυλίδη, να αντιπολιτεύεστε, είναι αυτός».

• Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Συρμούλα Τζήμα, από την πλευρά της προέβη στην ανακοίνωση της διοργάνωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στις 11 Νοεμβρίου, όπως ακόμα και σε κοινές δράσεις της Εισαγγελίας, των συντονιστών της εκπαίδευσης και της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, με σκοπό την πρόληψη της παραβατικότητας και της κακοποίησης των ανηλίκων.

• Από την άλλη, η Δήμητρα Ράλλη, απευθυνόμενη προς το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, κάλεσε αυτόν να τολμήσει και να αναγερθεί συγκρότημα πολυδύναμων νηπιαγωγείων έξω από την πόλη, για να λυθούν προβλήματα όπως του συνωστισμού νηπίων, ακατάλληλων κτιρίων και υπέρογκων ενοικίων.

• Απάντηση επ’ αυτού έλαβε από τον (πρώην πρόεδρο του ΝΠ ΚΑΠΑ και νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ) Στέργιο Διαμάντη, που σημείωσε χαρακτηριστικά : «Να το λουστείτε τώρα, γιατί ο εκπαιδευτικός κλάδος σας ήταν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα».

• Ένα σημαντικό θέμα έθιξε ο επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για νέα Βέροια", Δημήτρης Τσανακτσίδης - πλέον -, αυτό της ανεξέλεγκτης εισόδου από μηχανάκια και αυτοκίνητα στον εμπορικό πεζόδρομο, τα οποία τρομάζουν τον κόσμο.

• Το μνημείο με τον Αντάρτη, που υπήρχε παλαιότερα στην "Ελιά" και αποσύρθηκε με τις αστικές αναπλάσεις, έθεσε ως ζήτημα ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, λέγοντας να το ξαναδούμε.

• Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην αναφορά του έβαλε και τη συνάντηση που είχε με το συντοπίτη μας υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος και του ζήτησε να υπάρξει λίγος χρόνος ακόμα, από το γεγονός ότι έχει να τελειώσει με μια σειρά νομοσχεδίων, προκειμένου να επιληφθεί θεμάτων, όπως τα πρώην Δικαστήρια της Βέροιας και το Μπάσκετ της "Ελιάς", που βρίσκονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

• Σφάλμα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης το θέμα που προέκυψε και έχει να κάνει με το ΔΣ της ΚΕΠΑ. Και πιο συγκεκριμένα, με όνομα που ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος. «Ακούσθηκε λάθος όνομα, όνομα από εμένα. Κακώς δεν διορθώθηκε στην πορεία. Υπήρχαν δύο επιλογές μετά, η επικοινωνία με τους επικεφαλής ή η ορθή επανάληψη. Επιλέξαμε τη δεύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

• Τη συνδιαμόρφωση πρότασης προς την ΚΕΔΕ, έστω και καθυστερημένα, όπως είπε, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων την ίδια μέρα σε πόλεις της Ελλάδος, που θα καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στν Βορειοανατολική Συρία, έθεσε ο Θανάσης Δέλλας.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής