breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Βόρεια Κορέα: Αυτό είναι το υψηλότερο αχρησιμοποίητο κτίριο στον κόσμο!

Το επιβλητικό ξενοδοχείο Ριουγκγιόννγκ στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας αναδεικνύεται στο υψηλότερο αχρησιμοποίητο κτίριο στον κόσμο.

Επρόκειτο, στην εποχή του, να είναι το υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το σήμα κατατεθέν της Πιονγκγιάνγκ και σύμβολο της υπεροχής του καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα.

Κυρίως, όμως, ο ουρανοξύστης του Ριουγκγιόνγκ θα ήταν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με το άκρως γεωμετρικό του σχήμα και τα 300 μ. ύψους του ορατά από απόσταση χιλιομέτρων.

Η κατασκευή του θα απεδείκνυε σε όλον τον κόσμο τα επιτεύγματα που μπορεί να καταφέρει η Βόρειος Κορέα (και η τότε χρηματοδότριά της Σοβιετική Ένωση), απέναντι στην οικονομική άνθηση της πολυμίσητης γειτονικής Νοτίου Κορέας.

Ωστόσο, τα σχέδια δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σκεφθεί οι Βορειοκορεάτες. Η κατασκευή του Ριουγκγιόνγκ, κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια κι η αποπεράτωσή του αντί για το 1987 – σε μία μάταιη προσπάθεια, ώστε να συμπέσει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ – ολοκληρώθηκε το 2008.

Μία πολύ μεγάλη περίοδος, που οφείλεται στα προβλήματα στη χρηματοδότηση του σχεδίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στην κατοπινή ανάγκη να εξασφαλίσει η πληττόμενη οικονομικά χώρα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού της.

Έτσι για περίπου 20 χρόνια, ο σκελετός του κτιρίου που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το κόσμημα της Πιονγκγιάνγκ παρέμενε ορατός για να υπενθυμίζει μία αστοχία της κυβέρνησης της κομμουνιστικής χώρας.

Τελικά, το 2008 οι εργασίες αποπερατώθηκαν και έκτοτε το ξενοδοχείο Ριουγκγιόνγκ (Ryugyong Hotel) ορθώνεται επιβλητικό και φωτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μόνο που εξακολουθεί να μένει άδειο, εκτός λειτουργίας. Όμως έχει κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ: σήμερα θεωρείται το υψηλότερο μη χρησιμοποιημένο κτίριο στον κόσμο.

*****

  • “Το Σπίτι της οικογένειας Άνταμς” νοικιάζεται για το… Halloween!

Γιορτάστε το Halloween κλείνοντας δωμάτιο σε ξενοδοχείο που σχεδιάστηκε έτσι για να είναι ίδιο με το θρυλικό σπίτι της... θρυλικής οικογένειας Άνταμς.

Το ξενοδοχείο που θυμίζει στα πάντα το μυστηριώδες και τρομακτικό σπίτι της κινηματογραφικής οικογένειας δημιουργήθηκε από το Booking.com σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στο Μπρούκλιν, στη γειτονιά Χιλ Κλίντον, καλύπτει έκταση 350 τ.μ. και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, διαθέσιμα για το Halloween.

Το ανατριχιαστικό κτίσμα είναι πλήρως διακοσμημένο με στοιχεία αφιερωμένα σε κάθε μέλος της οικογένειας, τον μηχανικό εξοπλισμό στο δωμάτιο του Πάγκσλεϊ Άνταμς, αποκεφαλισμένες κούκλες στο σαλόνι για παιχνίδι με τη Γουένσντεϊ Άνταμς και τα σαρκοφάγα φυτά που η Μορτίσια Άνταμς αγαπά.

Ολόκληρη την εμπειρία συνοδεύουν “τρομακτικά σνακ, προβολή ταινιών μεγάλου μήκους, ανέσεις και πολλά άλλα” σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου και της οικογένειας Άνταμς θα πρέπει να κάνουν κράτηση καθώς το ξενοδοχείο θα είναι διαθέσιμο για τέσσερις νύχτες από τις 29 Οκτωβρίου έναντι 101 δολαρίων για μία διανυκτέρευση.

Νέα ταινία κινουμένων σχεδίων 3D βασισμένη στα κόμικς του Τσαρλς Άνταμς άρχισε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Οκτωβρίου.

*****

  • Αυτός ο Ιάπωνας καλλιτέχνης θα στείλει στο… ταμείο ανεργίας κάθε κλόουν με τα δημιουργήματά του!

Ο 29χρονος Ιάπωνας καλλιτέχνης Masayoshi Matsumoto όμως έχει πάει το συγκεκριμένο χόμπι σε άλλο επίπεδο. Δείτε τις απίστευτες ικανότητές του.

Όλοι μας είχαμε βρεθεί καλεσμένοι σε κάποιο παιδικό πάρτι ενός φίλου μας όπου ένας κλόουν έφτιαχνε με μια τρόμπα και μπαλόνια διάφορα σχέδια, από ζωάκια μέχρι σπαθιά και λουλούδια! Κάθε δημιουργία του μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό και στο παιδικό μυαλό μας ήταν ο μεγαλύτερος μάγος του κόσμου! Ο 29χρονος Ιάπωνας καλλιτέχνης Masayoshi Matsumoto όμως έχει πάει το συγκεκριμένο χόμπι σε άλλο επίπεδο! Με τις φοβερές του ικανότητες αλλά και την καλλιτεχνική του φύση μετατρέπει φουσκωμένα μπαλόνια σε εκπληκτικές δημιουργίες.

*****

  • Δανία : Μετακίνησαν φάρο σε ράγες για να τον σώσουν από τη διάβρωση

Για 120 ολόκληρα χρόνια ο φάρος Ρούμπεργκ Κνουντ έστεκε επιβλητικός και… φύλακας πάνω σε έναν αμμόλοφο στη βορειοδυτική ακτή της Δανίας. Ωστόσο, οι άνεμοι της Βόρειας Θάλασσας έχουν διαβρώσει το έδαφος και ο φάρος απειλείται να βρεθεί μέσα στα άγρια νερά της θάλασσας.

Το κτίριο των 720 τόνων σώθηκε σε μια εκπληκτική επιχείρηση της Μηχανικής. Ο φάρος τοποθετήθηκε σε ράγες και μετακινήθηκε όσα μέτρα χρειαζόταν για να γλιτώσει από τη διάβρωση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας, Λι Βερμέλιν, χαρακτήρισε τον φάρο «εθνικό θησαυρό», σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει το κόστος των 673.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την μετακίνηση του.

Όταν ο ύψους 23 μέτρων φάρος του Ρούμπεργκ Κνουντ, άναψε για πρώτη φορά το 1900, η απόσταση του από την ακτή ήταν 200 μέτρα. Σήμερα αυτή έχει μειωθεί στα έξι.

Ο δήμαρχος Άρνε Μπελτ δήλωσε πως κατά την μετακίνηση ενός τόσο παλιού κτίσματος, πολλά πράγματα μπορούν να πάνε λάθος, καθώς όχι μόνο ζυγίζει 1000 τόνους αλλά βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. «Αξίζει το ρίσκο καθώς η εναλλακτική λύση θα ήταν να αποσυναρμολογήσουμε τον φάρο», είπε ο δήμαρχος.

Η μετακίνηση κράτησε περίπου 10 ώρες και η ταχύτητα υπολογίζεται σε 12 μέτρα την ώρα.

Ο φάρος σταμάτησε να λειτουργεί το 1968 και μετατράπηκε σε μουσείο, ενώ προσελκύει κάθε χρόνο, περισσότερους από 250. 000 επισκέπτες.


• “Το Σπίτι της οικογένειας Άνταμς” νοικιάζεται για το… Halloween!
• Αυτός ο Ιάπωνας καλλιτέχνης θα στείλει στο… ταμείο ανεργίας κάθε κλόουν με τα δημιουργήμ
• Δανία : Μετακίνησαν φάρο σε ράγες για να τον σώσουν από τη διάβρωση

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής