breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης : «Η γέφυρα Κούσιου είναι από τα έργα που τρέχουμε, για να παραδώσουμε στους δημότες της πόλης»

Κ. Βοργιαζίδης : «Η γέφυρα Κούσιου είναι από τα έργα που τρέχουμε, για να παραδώσουμε στους δημότες της πόλης»

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ήταν αυτός που... ανακρίθηκε από το Θόδωρο Ελευθεριάδη, στη χθεσινή εκπομπή «ΑΝΑ...κρίσεις» της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (όλο το video μπορείτε να το δείτε στο www.imerisia-ver.gr), καλύπτοντας με τις απαντήσεις του ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που τέθηκαν γύρω από τη λειτουργία του Δήμου.

 

Κληθείς να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα που έχει προκύψει με το βιολογικό της ΔΕΥΑΒ, επεσήμανε πως, κατά τα λεγόμενα της Υπηρεσίας, θα έπρεπε να βελτιώσουν τη σύμβαση, αφενός για να μειωθούν οι ποσότητες (όταν μέσα στο 2019 υπήρξε δυσλειτουργία) και αφετέρου να έχει όφελος και η ΔΕΥΑΒ και πάντα την ευθύνη θα την είχε ο εργολάβος.

«Και τα τρία είναι στη θετική κατεύθυνση και ότι τα προηγούμενα χρόνια ο βιολογικός καθαρισμός λειτούργησε σωστά. Και όπως είπα, ο γενικός διευθυντής, κ. Αχτσής, υπήρξε υπέρμαχος αυτής της σύμβασης με τον εργολάβο κ. Γκανάτσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο σημερινό ραντεβού στις 11 το πρωί, στο χώρο του βιολογικού, όπου θα δοθούν απαντήσεις τόσο από τον κ. Αχτσή, όσο και από τον κ. Γκανάτσιο, σε όσα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν από τον κ. Ορφανίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε «αστεία» τα περί... ιερότητας του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Μαρκούλη.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξηγώντας όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ανέφερε πως «κάποιοι προφανώς δεν χώνεψαν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και θέλουν να συνεχίσουν ένα κλίμα σκανδαλολογίας».

 

Για τη συνεργασία της παράταξής του με αυτήν της κ. Μπατσαρά, ο Δήμαρχος είπε πως πάει καλά, ενώ έκανε και πάλι απολύτως σαφές πως η πολιτική του τοποθέτηση προσδιορίζεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και πως ο ίδιος στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ θα είναι υποψήφιος, λέγοντας «θα προσπαθήσω να εκλεγώ».

 

Ο Κώστας Βοργιαζίδης ρωτήθηκε και για το που οφείλεται η μεγάλη δύναμη της ΝΔ, αλλά και για το γεγονός ότι στη Βέροια δεν μπορεί να πάρει το Δήμο. «Κατ΄ αρχάς, προφανώς ο κόσμος θεωρεί τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, πετυχημένο, ερχόμενος πρώτος στην απορρόφηση κονδυλίων από την ΕΕ και βέβαια με το Σκοπιανό, το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο, με τη ΝΔ να εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στη Μακεδονία».

 

Επιπρόσθετα σχολίασε ότι το πρόβλημα κατά κόρον του κ. Παυλίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η εταίρος του στη διοίκηση του Δήμου, η κ Μπατσαρά, σημειώνοντας : «Πράγματι έχει μια επιμονή ο κ. Παυλίδης να στοχεύει κατά της κ. Μπατσαρά, θέτοντας κάποια αστεία πράγματα, ότι δεν υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα. Φυσικά και η κ. Μπατσαρά στηρίζει την κατασκευή της Γέφυρας Κούσιου, τη διαπλάτυνση της οδού Πιερίων. Αυτά αποτελούν κοινό πρόγραμμα και μαζί με αυτά και κάποια άλλα της κ. Μπατσαρά κάνουν ένα ωραίο πρόγραμμα».

 

Μιλώντας για τη Γέφυρα Κούσιου, ο Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε πως «είναι ένα από τα έργα που «τρέχουμε», για να παραδώσουμε στους δημότες της πόλης», ενώ αναφερόμενος στην επέκταση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βέροιας, ενός δημόσιου έργου, είπε ότι έχει βαλτώσει λόγω μεγάλων εκπτώσεων και οικονομικών συνθηκών, πλην όμως - όπως τόνισε - «θα είναι ένα στολίδι το Νοσοκομείο με την ολοκλήρωση του έργου και θα βελτιώσει σαφώς τις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης».

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας ρωτήθηκε και για το αν οι βραβεύσεις στα Ελευθέρια της πόλης είναι πολλές, αν τις αξίζουν τα πρόσωπα ή γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως επεσήμανε, «οι βραβεύσεις είναι ίδιες κάθε χρόνο. Φέτος υπήρξαν παραπάνω από το χώρο του Αθλητισμού» και έκανε γνωστό ότι «από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει μια άτυπη επιτροπή από συλλόγους, στην οποία θα μετέχει και κάποιος από το Δήμο, όπου θα αποφασισθεί και το ποιοί πρέπει να βραβευθούν».

 

Μιλώντας για την καθαριότητα, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε πως «είτε μέσω 8μηνων, είτε 2μηνων συμβάσεων μπορούμε να κλείνουμε τις όποιες μικρές πληγές», ενώ για τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βασίλη Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι «δουλεύει πολύ» και πως «οι επισκέπτες που έρχονται εδώ, λένε ότι έχουμε μια καθαρή πόλη».

 

Όσον αφορά στο Σχέδιο Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και το τι πρόκειται να αλλάξει στη ζωή των δημοτών, ο κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε πως αυτό γίνεται τμηματικά και πως το πρώτο θέμα είναι το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής διαδρομής, που θα ενώνει ιστορικούς τόπους, αλλά θα έχει κοινά χαρακτηριστικά (όπως κοινά δάπεδα, κοινή φύτευση κ.λ.π.).

Το δεύτερο έργο έχει να κάνει με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα γύρω από Σχολεία, με δυο κόμβους από τον Προμηθέα, που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των πεζών και θα δημιουργήσει μια άλλη εικόνα διαφορετική.

 

Ο ίδιος ακόμα έκανε λόγο ότι «9 στους 10 που περνούν από το γραφείο μου, ψάχνουν για δουλειά. Ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να βρει δουλειά στον κόσμο. Μπορεί, όμως, να τους πει ποιά είναι η διέξοδος. Θέσεις εργασίας στον κόσμο δεν μπορούμε να υποσχεθούμε».

 

Για δε το θέμα της εγκατάστασης του τελωνείου στην Κουλούρα, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε πως αυτό που πρωτίστως πρέπει να γίνει είναι να βγει μια κυβερνητική απόφαση, ότι το τελωνείο θα γίνει στην Κουλούρα, ενώ - όπως είπε - είναι ένα θέμα που θα το συζητήσει με τον κ. Βεσυρόπουλο και θα το προχωρήσει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής