breaking news Νέο

«Ξηρολίβαδο χουάρα μουσιάτα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ξηρολίβαδο χουάρα μουσιάτα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Το Ξηρολίβαδο του Βερμίου αναδεικνύει με την ενδελεχή του Έρευνα «Ξηρολίβαδο χουάρα μουσιάτα» (Εκδ. Δήμου Βέροιας, 2006, Εισαγωγή Αντ. Μπουσμπούκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας ΑΠΘ), ο ξεχωριστός Συμπολίτης μας, Γιατρός Τάσος Βασιάδης.

Πρόκειται για μια καταπληκτική εργασία, τόσο στην σύνθεση των στοιχείων όσο και στην απόδοσή τους, γεγονός που καταλήγει σε γοητευτικό ανάγνωσμα και πολύτιμο τεκμήριο για την περαιτέρω Έρευνα.

Ο Τ. Βασιάδης λειτούργησε ως ευσυνείδητος ερευνητής και διαχειρίστηκε με επιμέλεια το ογκώδες υλικό του. Υπομονετικός συλλέκτης πληροφοριών ανασυνθέτει την ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική και λαογραφική διάσταση του Ξηρολιβάδου, αυτού του όμορφου χωριού του Βερμίου.

Φυλλομετρώντας αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο πληροφορούμαστε σχετικά με, την ιστορία του χωριού, τις φυσικές ομορφιές και τα τοπόσημά του, τους κατοίκους και τις ασχολίες τους, τις εκκλησίες και τις γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τα πανηγύρια. Μάλιστα, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αυξάνει το ενδιαφέρον και πολλαπλασιάζει την αξία του βιβλίου αυτού, καθιστώντας το και χρήσιμο τεκμήριο για τους μελλοντικούς ερευνητές της περιοχής. Πραγματικά, ο Τ. Βασιάδης μάς γνωρίζει το Ξηρολίβαδο, αυτό το όμορφο χωριό του Βερμίου, και μάς γοητεύει!

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής