breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • “Ξάφρισαν” διαμάντι από βιτρίνα

«Φτερά» έκανε ένα διαμάντι αξίας 1,6 εκατ. ευρώ από έκθεση κοσμημάτων. Πώς έγινε αντιληπτή η κλοπή.

Η ιαπωνική αστυνομία διενεργεί έρευνα για την εύρεση ενός διαμαντιού 50 καρατίων, αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, που εκπλάπη στη Γιοκοχάμα κατά τη διάρκεια έκθεσης χρυσοχοΐας.

"Η αξία του διαμαντιού εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια γεν. Πιστεύουμε ότι εκλάπη από τη βιτρίνα όπου εκτίθετο", εξήγησε εκπρόσωπος των δυνάμεων της τάξης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η σπάνια πέτρα παρουσιαζόταν σε εμπορική έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο Pacifico στη Γιοκοχάμα, στα νότια προάστια του Τόκιο.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, η κλοπή διαπιστώθηκε χθες, Πέμπτη βράδυ, από έναν υπάλληλο ο οποίος παρατήρησε επίσης ότι η βιτρίνα δεν ήταν κλειστή. Μια ώρα νωρίτερα, το κόσμημα ήταν ακόμη στη θέση του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το συγκεκριμένο διαμάντι, ιδιοκτησίας ιαπωνικής εταιρίας, δείχνει να είναι το μόνο κομμάτι που εκπλάπη κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία ωστόσο συνεχίζεται σήμερα, που είναι η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

*****

  • Ο ηλίθιος και οι πανηλίθιοι – Από 5 πληρωμένους δολοφόνους πέρασε ένα έγκλημα που δεν έγινε ποτέ!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο μαύρης κωμωδίας: πολλοί πληρωμένοι δολοφόνοι που ανέθεσαν ο ένας στον άλλον μια δολοφονία που τελικά δεν έγινε ποτέ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση στην Κίνα.

Όλα άρχισαν το 2013. Ένας επιχειρηματίας, ο κ. Ουέι, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά ενός εργολάβου, του Κιν Γιουχούι, λόγω εμπορικής διένεξης. Όμως, φοβούμενος μια δαπανηρή και μακρά δικαστική μάχη, πιθανόν επιζήμια για τις επενδύσεις του, ο Κιν αποφάσισε να προσλάβει έναν επαγγελματία δολοφόνο για να εκτελέσει τον αντίδικό του, ελπίζοντας έτσι να δώσει τέλος στην δικαστική υπόθεση σε βάρος του.

Θα πλήρωνε τον επαγγελματία δολοφόνο 2 εκατομμύρια γουάν (περίπου 250.000 ευρώ) στον άνθρωπο στον οποίο ανέθεσε τη δολοφονία του Ουέι.

Όμως, ο πληρωμένος εκτελεστής ανέθεσε σε έναν δεύτερο επαγγελματία δολοφόνο να διαπράξει το έγκλημα στη θέση του, προσφέροντάς του τα μισά από αυτά που θα έπαιρνε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο δεύτερος ανέθεσε και αυτός την δολοφονία σε έναν τρίτο, ο τρίτος σε έναν τέταρτο και το ίδιο έγινε έως ότου ένας πέμπτος ανέλαβε την αποστολή αυτή για ποσό, το οποίο είχε πέσει στο μεταξύ στα 100.000 γουάν (περίπου 12.700 ευρώ).

Ο δε τελευταίος που ανέλαβε να κάνει την δολοφονία έκρινε ότι η αμοιβή που θα έπαιρνε δεν άξιζε τον κόπο για να ρισκάρει την καταδίκη του σε θάνατο.

Είχε την ιδέα να “στήσει” τη δολοφονία. Επικοινώνησε με τον στόχο, τον κ. Ουέι, για να του προτείνει έναν φιλικό διακανονισμό και ταυτοχρόνως να διασφαλίσει την πληρωμή που του είχαν υποσχεθεί. Φυσικά ο Ουέι πήγε στις αρχές και το κατήγγειλε.

Στην δίκη των 6 κατηγορουμένων, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι συνάντησε τον πληρωμένο δολοφόνο σε μια καφετέρια, όπου συμφώνησε μαζί του να ποζάρει για μια φωτογραφία στην οποία θα ήταν φιμωμένος και δεμένος και στη συνέχεια να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Η υπόθεση είχε δικαστεί πρωτοδίκως το 2016, αλλά οι έξι κατηγορούμενοι δεν καταδικάστηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο Ουέι άσκησε έφεση και στη νέα δίκη που έγινε, το δικαστήριο εξέδωσε έπειτα από τρεις ημέρες, την περασμένη Πέμπτη, απόφαση. Ο εργολάβος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απόπειρα δολοφονίας. Ο πρώτος πληρωμένος δολοφόνος σε φυλάκιση 3,5 ετών και οι υπόλοιποι τέσσερις σε ποινές φυλάκισης 31 ως 39 μηνών.

*****

  • Πορτογαλία: Συγκλονίζει η γέννηση ενός μωρού χωρίς πρόσωπο! Σε διαθεσιμότητα ο γιατρός!

Μια υπόθεση ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο συγκλονίζει την Πορτογαλία με τον ιατρικό σύλλογο της χώρας να θέτει σε διαθεσιμότητα ένα μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια.

Ο γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα χθες το βράδυ, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στην Πορτογαλία, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με άλλες έξι μηνύσεις, η παλαιότερη εκ των οποίων χρονολογείται από το 2013.

Μάλιστα το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα μετά τη γέννηση του παιδιού που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου στην Πορτογαλία, ενώ έχει επιληφθεί και η δικαιοσύνη μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού κατά του γιατρού.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» αμέλειας εκ μέρους του γιατρού Αρτούρ Καρβάγιο, οι οποίες «μπορούν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσε σήμερα ο Αλεχάντρε Βαλεντίμ Λουρένσο, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στη νότια Πορτογαλία.

Μπροστά στον αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης που «έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών» και για να «καθησυχάσουμε τις έγκυες γυναίκες», το να τεθεί ο γιατρός σε διαθεσιμότητα ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξεταστούν οι μηνύσεις σε βάρος του εκ των οποίων ορισμένες είναι «μακροχρόνιες καθώς και πολύ περίπλοκες», εξήγησε ο ίδιος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι γονείς του Ροντρίγκο, ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και χωρίς ένα τμήμα του κρανίου του, ανακάλυψαν τις δυσμορφίες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Σαν Μπερνάρντο στο Σετούμπαλ, σε απόσταση 40 χλμ νότια της Λισαβόνας.

Ο γιατρός Αρτούρ Καρβάγιο παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη της μαμάς του μικρού Ροντρίγκο σε μια ιδιωτική κλινική στο Σετούμπαλ, όπου και υποβλήθηκε στα τρία υποχρεωτικά υπερηχογραφήματα χωρίς να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ο μαιευτήρας μάλιστα τους καθησύχασε, όταν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ανωμαλιών στο έμβρυο, ενώ η μητέρα διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, έπειτα από ένα υπερηχογράφημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία των γονέων.

«Εξήγησε ότι ορισμένες φορές κάποια τμήματα του προσώπου δεν είναι ορατά» στα υπερηχογραφήματα «όταν το μωρό έχει κολλήσει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας» αφηγήθηκε η Γιοάνα Σιμάο, η αδελφή της μητέρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI 24.

Ο μικρός Ροντρίγκο παραμένει υπό νοσηλεία στο Σετούμπαλ, στην παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.

*****

  • Έκοψαν τα χέρια κλέφτη

Καταδικάστηκε για δεκάδες κλοπές και τιμωρήθηκε με ακρωτηριασμό.

Ένας Ιρανός, καταδικασμένος για πολλές κλοπές, ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια σε φυλακή της πόλης Σάρι, στο βόρειο Ιράν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές δικαστικές αρχές.

Την ενέργεια αυτή καταδίκασε αμέσως η Διεθνής Αμνηστία.

Ο άνδρας είχε ομολογήσει 28 κλοπές. Σύμφωνα με το τμήμα δικαιοσύνης της επαρχίας Μαζανταράν, του ακρωτηρίασαν και τα δύο χέρια την Τετάρτη. Ο "επαγγελματίας κλέφτης", όπως τον αποκαλούν οι αρχές στον ιστότοπό τους, χωρίς να ανακοινώνουν το όνομά του, διέπραξε τα αδικήματα στην πόλη Μαχμουνταμπάντ και στα περίχωρά της.

"Ο προμελετημένος ακρωτηριασμός ανθρώπων δεν συνιστά δικαιοσύνη. Είναι μια αποκρουστική καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", δήλωσε ο Σαλέζ Χιγκαζί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. "Οι μεταρρυθμίσεις του ιρανικού ποινικού κώδικα που θα μπορούσαν να έχουν θέσει τέλος σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές θα έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού", πρόσθεσε.

Ο ακρωτηριασμός προβλέπεται από το ιρανικό ποινικό κώδικα, που βασίζεται στη σαρία, για αδικήματα όπως κλοπές κατά συρροή.


• Ο ηλίθιος και οι πανηλίθιοι – Από 5 πληρωμένους δολοφόνους πέρασε ένα έγκλημα που δεν έγ
• Πορτογαλία: Συγκλονίζει η γέννηση ενός μωρού χωρίς πρόσωπο! Σε διαθεσιμότητα ο γιατρός!
• Έκοψαν τα χέρια κλέφτη

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής