breaking news Νέο

Καταδικαστικό το 3ο δεκάλεπτο

Καταδικαστικό το 3ο δεκάλεπτο

Για την ομάδα που θα μπορούσε να είναι η all star ομάδα της κατηγορίας, έκανε λόγο ο προπονητής του Φιλίππου, Δημήτρης Γκίμας, παραμονές του εντός έδρας αγώνα με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, προεξοφλώντας, μάλιστα, οτι «οι πιθανότητες μας είναι ελάχιστες», πλην όμως - προσέθεσε - «Θέλουμε να αγωνισθούμε και θα το κάνουμε».

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Βεροιώτης τεχνικός έγινε και... προάγγελος της εικόνας που παρουσίασε το ματς του Σαββάτου στο “Δημήτριος Βικέλας”, με τον Φίλιππο να γνωρίζει την ήττα με 71-89, μια ήττα που είχε αριθμό 3 και ήρθε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Ανδρών.

Οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας πρόβαλλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο μέρος και με τον τρόπο αυτόν κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ. Στην επανάληψη το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Ο Φιλιππος παρουσιάστηκε κατώτερος του ανεμενόμενου και η ομάδα από το Αιγάλεω ξεκίνησε το έργο της επιβολής. Μ’ ένα επιμέρους σκορ 26-10 επέβαλλε τον ρυθμό της και συνάμα απέκτησε σημαντικό αβαντάζ, το οποίο και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο, παίρνοντας την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια (έχει δώσει ένα λιγότερο).

 

Το φιλμ του αγώνα

Το ξεκίνημα μπορεί να ήταν καλό για τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν να προηγούνται με 9π. (10-19) στα πρώτα λεπτά, όμως οι Βεροιώτες με τους Τσούκα και Σουτζόπουλο βρήκαν τις απαντήσεις και κατάφεραν με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να μειώσουν την διαφορά στους 4 (17-21).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Διαγόρα να προσπαθεί να αναπτύξει μια διαφορά, όμως ο Φίλιππος έβρισκε τις λυσεις στην επίθεση και έμεινε κοντά στο σκορ (39-43). Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και μετέτρεψαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, 43-54 στο 23’. Οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα μπλόκαραν επιθετικά βρίσκοντας δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι, με τον Διαγόρα από την άλλη να “βομβαρδίζει” από την περιφέρεια, με τα τρέποντας το σκορ σε 49-69 στην εκπνοή του 30λεπτου. Εξέλιξη που προδιέγραψε και την έκβαση της αναμέτρησης, με τον Διαγόρα να οδηγείται στο 71-89.

Για τον Φίλιππο πρώτος σκορερ υπήρξε ο Σέρβος Ντρεκάλοβιτς με 19 πόντους, από κοντά και ο Ελευθεριάδης με 18 πόντους, ενω 15 πόντους είχε ο Σουτζόπουλος.  Από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων πρώτος σκορερ αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Καράμπουλας με 21 πόντους, σταθερά καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Λιακόπουλος με 19 ποντους και 6 ασιστ, ενω άλλους 15 πόντους είχε ο Μιχάλης Πλουτάρχου.

Οι προπονητές

«Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι καλύτερη ομάδα από μας, μάλλον χρειάζεται να το πω γιατί πολλοί ίσως δεν το ξέρουν και για αυτό και ας πούμε ότι αυτή είναι μία ήττα από αυτές που δεν μας πονάνε πολύ. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα είναι από τις ήττες που θα μας πονέσουν πολύ σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Δημήτρης Γκίμας, τεχνικός καθοδηγητής του Φιλίππου.

Από την άλλη, ο Νάσος Χούμπαυλης, προπονητής του Διαγόρα Δρυοπιδέων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες έχουν διαφορετικούς στόχους. Εμείς ας μην κρυβόμαστε έχουμε στόχο να ανέβουμε κατηγορία. Ο Φίλιππος έχει στόχο να σωθεί. Θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια για την ανταγωνιστικότητα στο πρώτο ημίχρονο, πραγματικά μας έβαλε πολύ δύσκολο γρίφο να λύσουμε. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα, σαν τον Φίλιππο να αποδέχεται την πρόσκληση, έστω και αργά να στήνει αυτή την ομάδα και τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια».

Δεκάλεπτα: 17-21, 39-43, 49-69, 71-89

Διαιτητές: Λόρτος - Ελευθεριάδης - Λουλουδιάδης

Φίλιππος (Γκίμας): Τσούκας 3 (1), Τσεσμετζίδης, Φυλάκης 1, Βάλλιος, Τσιακλαγκάνος 2, Ελευθεριάδης 18 (1), Κοθράς 9, Παραπούρας 2, Σουτζόπουλος 15 (1), Καντάρκος 2, Φιλιππόπουλος, Ντρεκάλοβιτς 19 (3).

Διαγόρας Δρυοπιδέων (Χούμπαυλης): Αγγελόπουλος 3 (1), Κουκάς 8 (2), Καράμπουλας 21 (3), Πολυτάρχου 15 (4), Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 19, Καρασταμάτης 7 (2), Βλάχος 2, Μαχαίρας 10, Γκιουζέλης 2.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής