breaking news Νέο

Ρευστή η κατάσταση στην Γ' Εθνική

Ρευστή η κατάσταση στην Γ' Εθνική

Εμβόλιμη αγωνιστική την περασμένη Τετάρτη στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής με τους δύο εκπροσώπους της Ημαθίας να μετράνε μια νίκη και μία ήττα. Συγκεκριμένα η Νίκη Αγκαθιάς κέρδισε στο γήπεδό της τον Εδεσσαϊκό με 1-0 και με το ίδιο σκορ τα Τρίκαλα έχασαν εκτός έδρας από την άλλη ιστορική ομάδα της Πέλλας την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Το αποτέλεσμα και των δύο αγώνων, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, από την Αγκαθιά και τα Γιαννιτσά κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα της Αγκαθιάς, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο κέρδισε τον αντίπαλό της με ένα γκολ που πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Λαμπίρης στο 62', σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο με τον Εδεσσαϊκό να ολοκληρώνει με 10 ποδοσφαιριστές, αφού στο 65' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κασαπίδης.

Όπως ήδη αναφέραμε το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ενώ στο 4ο μόλις λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλό δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παντελίδη, με την μπάλα να βρίσκει αρχικά το κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια το οριζόντιο και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Νίκης Αγκαθιάς Γιώτα.

Ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές βέβαια είχε και η ομάδα της Αγκαθιάς, σε ένα παιχνίδι που επαναλαμβάνουμε μπορούσε να πάει σε όλες τις πλευρές και τελικά «κάθισε» στον άσο δίνοντας βαθιά βαθολογική ανάσα στην γηπεδούχο.

Στο παιχνίδι του γηπέδου των Γιαννιτσών η άλλη εκπρόσωπος της Ημαθίας στην Γ' Εθνική η ομάδα των Τρικάλων στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα πολύ καλό και ιστορικό αντίπαλο την Αναγέννηση φλερτάροντας με τον βαθμό της ισοπαλίας τον οποίο έχασε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 80' καθώς στο σημείο αυτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ατανάσωφ.

Με την ομάδα των Τρικάλων αγωνίστηκε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά της ο βραζιλιάνος Ντο Σάντος.

Η γηπεδούχος ομάδα είχε την υπεροχή, δίχως όμως την μεγάλη ευκαιρία.

Η λύτρωση για την Αναγέννηση, όπως ήδη αναφέραμε ήρθε στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου από τα έντεκα βήματα. Η μπάλα βρήκε μέσα στην περιοχή της ομάδας του το χέρι του Βλάχου με τον διαιτητή Μέγα από την ΕΠΣ Πιερίας να καταλογίζει το πέναλτι και τον Αγγελούση που ανέλαβε την εκτέλεσή του να κάνει το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την συγκομιδή βαθμών των δύο εκπροσώπων μας στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων με 8 βαθμους (δύο νίκες από τις οποίες η μία με τον Άρη Παλαιοχωρίου στο χαρτιά, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα στα όρια δηλαδή του γκρουπ των ομάδων που υποβιβάζονται, ενώ η Νίκη Αγκαθιάς έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς (τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες) και βρίσκεται μία θέση πάνω από τα Τρίκαλα και το γκρουπ των ομάδων που υποβιβάζονται.

Οι διαφορές βέβαια μεταξύ των ομάδων με εξαίρεση ίσως μόνο τις τέσσερις πρώτες (Αλμωπό Αριδαίας 19 βαθμούς, Θερμαϊκό Θέρμης 18 βαθμούς, Μακεδονικός 16 βαθμούς και Αναγέννηση Γιαννιτσών επίσης 16, είναι μικρές και μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία – δύο αγωνιστικές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για οργανωμένες ομάδες, όπως ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς, ακόμη και ο Αγρ.Αστέρας Ευόσμου με τον Εδεσσαϊκό που επίσης αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού με τον πρώτο (Αγρ. Αστέρα) να έχει 7 βαθμούς και τον δεύτερο (Εδεσσαϊκό) μόλις 6. Ομάδες που σίγουρα δεν πρόκειται να σηκώσουν λευκή σημαία και θα παλαίψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οκτώ λοιπόν αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και η κατάσταση στον 2ο όμιλο στον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες της Ημαθίας παραμένει ρευστή, τόσο στην μάχη για την πρώτη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Football League, όσο και στην μάχη της ουράς, για την παραμονή στην κατηγορία.

Θεωρούμε ότι με εξαίρεση τον Α.Ο. Σειρήνας Γρεβενών και φυσικά τον Άρη Παλαιοχωρίου, που υποβιβάζεται «από χέρι» οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, αλλά και δύο ιστορικές ομάδες ο Εδεσσαϊκός και ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου θα παλαίψουν με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν στην κατηγορία και σίγουρα θα επιδιώξουν να ενισχυθούν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Κανείς λοιπόν, με εξαίρεση, επαναλαμβάνουμε τον Αλμωπό Αριδαίας που φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες του 2ου ομίλου δεν μπορεί να θεωρεί αυτή τη στιγμή δεδομένη την παραμονή του στην κατηγορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής