breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Η Barbie έγινε… φωτορεπόρτερ στο National Geographic!

Η Barbie Photojournalist Doll προέκυψε από συνεργασία με το Nat Geo, και είναι σχεδιασμένη για παιδιά από 3 έως 7 χρόνων. Η καινούργια «φωτορεπόρτερ» φορά μπότες σε χρώμα ταμπά, καφέ παντελόνια και γιλέκο φωτογράφου πάνω στο οποίο υπάρχει, στο ύψος της καρδιάς, το λογότυπο «National Geographic Society».

Συνοδεύεται από ένα μικρούλι λιονταράκι, μια φωτογραφική μηχανή DSLR και ένα μικροσκοπικό τεύχος του περιοδικού με τη χαρακτηριστική κίτρινη μπορντούρα στο εξώφυλλο (η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι ένα λιοντάρι). Επιπλέον, η κάμερα έχει λαβή για να μπορεί να την κρατά η κούκλα-φωτορεπόρτερ.

Η Barbie Photojournalist Doll έρχεται να προστεθεί σε σειρά Μπάρμπι που προέκυψαν από συνεργασία με το National Geographic. Στο παρελθόν, Mattel και Nat Geo παρουσίασαν Μπάρμπι-εντομολόγο, Μπάρμπι-ακτιβίστρια στην προστασία της άγριας ζωής, Μπάρμπι-αστροφυσικό, Μπάρμπι-ειδικό στη θαλάσσια βιολογία και άλλες.

*****

  • Ο διαβόητος serial killer που έταζε γάμο σε χήρες και τις έκαιγε στον φούρνο του

Ο Ανρί Λαντρό είναι ο διαβόητος Γάλλος serial killer, ο οποίος οδηγήθηκε το 1922 στην γκιλοτίνα, για μια σειρά εγκλημάτων που συγκλόνισαν την γαλλική κοινωνία.

Το 1914, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες του Παρισιού η εξής αγγελία: «Χήρος με δύο παιδιά, 43 χρονών, με ικανοποιητικό εισόδημα, σοβαρός και με γνωριμίες στην καλή κοινωνία, επιθυμεί να γνωρίσει χήρα με προοπτικές για γάμο». Με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί άνδρες σκοτώθηκαν στα χαρακώματα, αφήνωντας πίσω τους αρκετές χήρες τις οποίες ο Λαντρό μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Ο Λαντρό αποπλανούσε τις χήρες με το που ερχόντουσαν στην βίλα του στο Παρίσι, και μόλις είχε πρόσβαση στα περουσιακά τους στοιχεία τις σκότωνε και έκαιγε τα πτώματα τους στον φούρνο του για να εξαλείψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Μεταξύ του 1914 και του 1918, υπάρχουν στοιχεία ότι ο Λαντρό σκότωσε 11 ανθρώπους: 10 γυναίκες και ένα έφηβο αγόρι, το οποίο ήταν ο γιος της πρώτης χήρας που τον επισκέφτηκε.

Ο λόγος που κατάφερε να δρα ανενόχλητος για 4 χρόνια, ήταν επειδή ήξερε πολύ καλά πώς να καλύψει τα ίχνη του. Σε κάθε γυναίκα έδινε διαφορετικό όνομα και μετά την εξαφάνιση της, διατηρούσε σταθερή αλληλογραφία με την οικογένεια της, για να μην κινήσει υποψίες. Απαντούσε στα γράμματα των συγγενών, στέλνοντας τους ευχές και τους υποσχόταν μελλοντικές επισκέψεις. Χρησιμοποιούσε τόσα διαφορετικά ονόματα, που αναγκαζόταν να τα καταγράφει σε ένα τετράδιο για να μην τα μπερδεύει.

Το 1919, η αδελφή ενός από τα θύματα του Λαντρό, της Μαντάμ Μπουϊσόν, προσπάθησε να εντοπίσει την αγνοούμενη αδελφή της. Δεν γνώριζε το πραγματικό όνομα του Λαντρό, ωστόσο ήξερε που ζούσε και πως ήταν εμφανισιακά, καθώς είχε λάβει μια φωτογραφία του από την αδερφή της. Τελικά έπεισε την αστυνομία να τον συλλάβει.

Αρχικά, ο Λαντρό κατηγορήθηκε μόνο για απάτη. Αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία και χωρίς πτώματα (η αστυνομία έσκαψε τον κήπο του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα), δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθεί για φόνο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν το τετράδιο που σημείωνε τα ονόματα των θυμάτων του και τον συνέλαβαν, αλλά έπρεπε να βρουν και άλλες αποδείξεις. Για δύο χρόνια, ο Λαντρό περίμενε ατάραχος, όσο οι αρχές έψαχναν κάποια απόδειξη των εγκλημάτων του. Τελικά εντόπισαν ανθρώπινα κόκαλα ανάμεσα στις στάχτες, μέσα στον τεράστιο φούρνο που είχε τοποθετήσει στην κουζίνα του. Ο Λαντρό έκαιγε τα θύματα του πιστεύοντας ότι με αυτόν το τρόπο δεν αφήνει κανένα ίχνος των εγκλημάτων του.

Στις 30 Νοεμβρίου του 1921, δύο χρόνια μετά την σύλληψή του, ο Λαντρό καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία 11 ανθρώπων. Κατά την διάρκεια της δίκης, ο Λαντρό έδωσε στο δικηγόρο του μία ζωγραφιά, που απεικόνιζε την κουζίνα με τον φούρνο που έλεγαν ότι έκαιγε τα πτώματα. Επάνω είχε γράψει: “Δεν είναι ο τοίχος αυτός που πίσω του έχει γίνει κάτι, αλλά πράγματι ο φούρνος μέσα στον οποίο έχει καεί κάτι”. Ήταν η μόνη φορά που ο Ανρί Λαντρό παραδέχτηκε τα εγκλήματα του.

Το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου του 1922 οι δεσμοφύλακες μπήκαν στο κελί του για να τον οδηγήσουν στην γκιλοτίνα.

Σήμερα, το κομμένο κεφάλι του Ανρί Λαντρό εκτίθεται στο Μουσείο Θανάτου του Χόλιγουντ, ως ένα αφιέρωμα στον περιβόητο δολοφόνο.

*****

  • Μόσχα: Πωλούνται… άνετα διαμερίσματα εμβαδού 11 τετραγωνικών μέτρων!

Τα μίνι διαμερίσματα κατασκευάζονται σε νέες περιοχές, γράφει η οικονομική ιστοσελίδα Bfm.ru επικαλούμενη την κατασκευαστική εταιρεία Metrium με έδρα τη Μόσχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για τα πιο μικρά διαμερίσματα σε όλη την ιστορία της αγοράς ακινήτων στη ρωσική πρωτεύουσα και τέτοια διαμερίσματα υπάρχουν στην βόρεια συνοικία Zapadnoye Degunino και στην νοτιοανατολική συνοικία Nizegorodski.

Η εταιρεία μάλιστα θεωρεί ότι πρόκειται για μια παγκόσμια τάση, υπενθυμίζοντας ότι στο Χονγκ Κονγκ πωλούνται διαμερίσματα 9 τ.μ.

Οι ειδικοί στον τομέα των ακινήτων επισημαίνουν ότι μέχρι πριν επτά χρόνια, το μικρότερο διαμέρισμα που πωλείτο στην Μόσχα ήταν 33 τετραγωνικά. Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια το εμβαδόν των διαμερισμάτων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε τρεις φορές.

Παράλληλα όμως αυξάνεται η ελάχιστη αξία των μικρών αυτών διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα.

Εάν το 2012 ένα στούντιο 29,5 τ.μ πωλούνταν έναντι 4,5 εκ. ρουβλίων (63.000 ευρώ), ενώ ένα διαμέρισμα ενός δωματίου 33,4 τ.μ, 3,36 έναντι εκ. ρουβλίων (47000 ευρώ), το 2019 ένα στούντιο 11,1 τ.μ πωλείται έναντι 3,13 εκ. ρουβλίων (43.800 ευρώ) , ενώ το πιο μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου (29 τ.μ) πωλείται έναντι 4,25 εκ. ρουβλίων (59.500 ευρώ).


• Ο διαβόητος serial killer που έταζε γάμο σε χήρες και τις έκαιγε στον φούρνο του
• Μόσχα: Πωλούνται… άνετα διαμερίσματα εμβαδού 11 τετραγωνικών μέτρων!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής