breaking news Νέο

Football League : ΒΕΡΟΙΑ – Αιγάλεω 3-1

Football League : ΒΕΡΟΙΑ – Αιγάλεω 3-1

Επιστροφή στις επιτυχίες και στην κορυφή της ΒΕΡΟΙΑΣ, που αυτή τη φορά στάθηκε πιο τυχερή, ή αν προτιμάτε πιο ουσιαστική και δίχως να αλλάξει κάτι θεαματικά, εκτός βέβαια από πρόσωπα στο βασικό σχήμα της ενδεκάδας της, κέρδισε στο Δημοτικό Στάδιο 3-1 το Αιγάλεω και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής ισοβάθμισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την Καβάλα και τον Ο.Φ. Ιεράπετρας έχοντας 11 βαθμούς.

Το αποτέλεσμα των περισσότερων αγώνων της Football League όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ το διαμορφώνουν οι λεπτομέρειες, οι συνθήκες που δημιουργούνται και αυτό αποδείχθηκε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η Καλαμάτα, που πριν τέσσερις ημέρες είχε θριαμβεύσει επί της Λάρισας σε αγώνα Κυπέλλου με 3-0, έχασε την Κυριακή στην έδρα της από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και κατρακύλησε στην 4η θέση. Βέβαια ο έκτος Ιωνικός έχει μόλις έναν βαθμό διαφορά από τους δύο συγκάτοικους της κορυφής την Καβάλα και την ΒΕΡΟΙΑ. Όλα αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύουν ότι οι διαφορές μεταξύ των περισσότερων ομάδων της Football League είναι μικρές και δεν πρέπει να μας αιφνιδιάσει κανενός είδους αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Στο παιχνίδι της Κυριακής η ΒΕΡΟΙΑ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Πέντα, προσποίηση του Κανούλα στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να περνάει μπροστά από αμυνόμενους της φιλοξενούμενης ομάδας και επιτιθέμενους της γηπεδούχου και να φθάνει στον προωθημένο Μουρατίδη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ δεν δυσκολεύθηκε να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα γράφοντας το 1-0. 'Ηταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και η ΒΕΡΟΙΑ την αξιοποίησε για να ανοίξει το σκορ.

Το Αιγάλεω φάνηκε να μην αιφνιδιάζεται και προσπάθησε να αντιδράσει και να φθάσει στην ισοφάριση και είχε την ευκαιρία να το κάνει εννέα λεπτά αργότερα στο 16'. Ο Τσιλιγκιρίδης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Ντιάντα ο οποίος ανενόχλητος κατέβασε την μπάλα με το στήθος, όμως άνοιξε περισσότερο από όσο χρειάζονταν το κοντρόλ και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Βοσνιάδη, με την βοήθεια και του Μαραγκού να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει αποσοβώντας τον διαγραφόμενο κίνδυνο για την εστία του.

'Οτι όμως δεν έκαναν στο 16' οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν στο 29'. Ο Ντιάντα τροφοδότησε σε θέση πλάγιου επιθετικού τον Ψάνη, αυτός αφού κοντρολάρησε λίγο την μπάλα, έβγαλε συρτή επικίνδυνη παράλληλη με την εστία της ΒΕΡΟΙΑΣ σέντρα με τον Ζούρκο Αλ. στην προσπάθειά του να την απομακρύνει να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Βοσνιάδη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η σειρά της ΒΕΡΟΙΑΣ πλέον να αντιδράσει για να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ και η ευκαιρία ήρθε με την συμπλήρωση των 45 λεπτών μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν στάθηκε τυχερή.

Ο Πέντα, συγκεκριμένα εκτέλεσε και πάλι από δεξιά ένα κόρνερ, με τον Κανούλα καλύτερα τοποθετημένος από τους αντιπάλους του να πιάνει την δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει το κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού της εστίας του τερματοφύλακα Σικαλιά του Αιγάλεω να σκάει στο έδαφος και να απομακρύνεται, όπως, όπως από τους αμυντικούς της ομάδας της Αθήνας.

Στο 56' ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Σάκης Θεοδοσιάδης επιχειρεί τις πρώτες του κινήσεις, βάζοντας στο παιχνίδι τον Σκαθαρούδη και τον Χατζάρα στη θέση του Πέντα και του Μεληκιώτη και δύο λεπτά αργότερα, στο 58', η ομάδα του ξαναπαίρνει προβάδισμα στο σκορ.

Ο Μπλέτσας επιχειρεί ατομική ενέργεια, μπαίνει με την μπάλα στα πόδια στην αντίπαλη περιοχή, όπου ανατρέπεται από τον Τσιλιγκερίδη με τον Τρικαλινό διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Αιγάλεω, δεν είχαν αποτέλεσμα, εξάλλου η παράβαση του ποδοσφαιριστή τους ήταν εξώφθαλμη και ο Κανούλας που ανέλαβε την εκτέλεση του με ψύχραιμο πλασέ ξαναέβαλε μπροστά στο σκορ την ΒΕΡΟΙΑ: 2-1.

Το Αιγάλεω ξαναβγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε δύο επικίνδυνες, για την εστία του Βοσνιάδη φάσεις, την πρώτη με τον Τσιλιγκιρίδη στο 85' και την δεύτερη, δύο λεπτά αργότερα με τον Σπυρόπουλο τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 89' δέχθηκε και ένα τρίτο τέρμα με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 3-1. Ο Βεργώνης, συγκεκριμένα που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι στο 69' τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Χαντζάρα και αυτός αφού κοντρολάρησε ψύχραιμα την μπάλα με πλασέ έγραψε το τελικό ΒΕΡΟΙΑ – Αιγάλεω 3-1.

 

H BEΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε με καθαρό σκορ έναν αντίπαλο σαφώς πιο επικίνδυνο από τον Ασπρόπυργο, με τον οποίο στο ίδιο γήπεδο την προηγούμενη αγωνιστική είχε αναδειχθεί ισόπαλη. Και κέρδισε, όπως αναφέρουμε και στην αρχή της περιγραφής μας, όχι επειδή άλλαξε θεαματικά την εικόνα της, η οποία βέβαια δεν ήταν και για «πέταμα», όπως δεν ήταν για «πέταμα» και στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά επειδή ήταν πιο ουσιαστική και κυρίως επειδή αυτή τη φορά ήταν με το μέρος της οι συνθήκες του αγώνα που δημιουργήθηκαν. Και νομίζουμε ότι έτσι θα πάνε τα πράγματα και στα επόμενα παιχνίδια, εκτός κι αν αλλάξουν οι συσχετισμοί που αυτή την στιγμή, επαναλαμβάνουμε βρίσκονται στα ίδια επίπεδα για τις περισσότερες ομάδες της Football League.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Τρικαλινός διαιτητής κ. Γρατσάνης.

Σωστές και οι υποδείξεις των βοηθών του Μανασή – Φράγιου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Ζούρκος Α., Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Πολύζος, Πέντας (56' Σκαθαρούδης), Ζούρκος Ν., Μεληκιώτης (56' Χαντζάρας), Σιμόνι, Κανούλας (64' Βεργώνης).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Σπυρόπουλος, Ψανής, Συριόπουλος, Γκοτοβός, Λάμπρου, Τσιλιγκιρίδης, Μπαξεβάνος (74' Τσαφταρίδης), Ντιάντα (66' Πετρόπουλος), Κατσικογιάννης, Τσιτσαρής (67' Μάρτινς).

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Αιγάλεω        3-1

Νίκη Β. - Ιωνικός    1-2

Ασπρόπυργος – Τρίκαλα        1-1

Ιάλυσος – Διαγόρας        1-1

Καβάλα – Θεσπρωτός    4-1

Καλαμάτα – Ολυμπιακός       1-2

Τρίγλια – Ιεράπετρα       0-2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερμ.        Βαθ.

  1. Καβάλα   9-3   11
  2. ΒΕΡΟΙΑ  8-4   11
  3. Ιεράπετρα       6-3   11
  4. Καλαμάτα       7-5   10
  5. Τρίκαλα  5-3   10
  6. Ιωνικός    5-3   10
  7. Διαγόρας 8-4   9
  8. Ολυμπιακός Β.        8-8   9
  9. Αιγάλεω  5-6   8
  10. Ασπρόπυργος  6-7   7
  11. Ιάλυσος   2-5   5
  12. Νίκη Β.   5-9   4
  13. Θεσπρωτός     7-13 4
  14. Τρίγλια    4-12         3

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής