breaking news Νέο

Πετυχημένη και διαδραστική η εκδήλωση της ΝΟΔΕ με προσκεκλημένο τον Μάκη Βορίδη

Πετυχημένη και διαδραστική η εκδήλωση της ΝΟΔΕ με προσκεκλημένο τον Μάκη Βορίδη

Πετυχημένη, με στόχευση σε ένα ειδικό κοινό, αυτό του συνεταιριστικού κινήματος, χωρίς κομματικές κινητοποιήσεις, η εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, με προσκεκλημένο τον υπουργό γεωργικής ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Τον υπουργό καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Παλπάνας και ακολούθησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος που υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με τον Μ. Βορίδη για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της Ημαθίας.

Το ζήτημα, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Παναγιώτης Παλπάνας, δεν είναι οι γεμάτες αίθουσες, αλλά το στοχευμένο ακροατήριο, που δεν θα...χειροκροτήσει, αλλά θα δώσει και θα λάβει πληροφόρηση. Σίγουρα η ΝΟΔΕ ξέφυγε από τα κομματικά στερεότυπα, όπως είναι επιθυμία άλλωστε και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βορίδης έκανε μια μικρή εισήγηση αναφερόμενος στα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον παραγωγικό κόσμο της Ημαθίας με πρώτο τα χρήματα του de minimis για τα οποίο είπε πως θα φροντίσει για την ταχύτερη δυνατή απόδοσή τους χωρίς όμως να δεσμευτεί χρονικά. Τόνισε μάλιστα πως σκοπός δεν είναι οι συνεχείς αποζημειώσεις αλλά η γρήγορη επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά.

Δεύτερο θέμα, η ανάγκη αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ με ένα νέο μοντέλο που θα συνδυάζει την κρατική με την ιδιωτική ασφάλιση. Στόχος παράλληλα να δημιουργηθεί ένα επαρκές ταμείο, ώστε να είναι δυνατή μια άμεση ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών σε περίπτωση ζημιών. 

Επίσης  διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές και συνεταιριστές ότι θέλει να προχωρήσει η σύσταση των διακλαδικών οργανώσεων με τις οποίες το υπουργείο να μπορεί να συζητά απευθείας  και να επιλύνονται άμεσα  τα όποια προβλήματα του αγροτικού χώρου.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα του εργοστασίου ζάχαρης της ΕΒΖ για το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσει η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πολλά μέλη του κόμματος, συνεταιριστές, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων. Ανάμεσά τους η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη» Γ. Μπατσαρά, ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Ν. Κουτσογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας Συρμ. Τζήμα-Τόπη, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Νάουσας Στ. Ζάχος, ο  πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αλεξάνδρειας Ν. Τάκης, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας Χρ. Γιαννακάκης, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της VENUS Αντ. Μαρκοβίτης και Στ. Θεοδουλίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Στ. Κύρτσος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Στ. Αποστολίδης, ο πρόεδρος του VAENI και του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας Γ. Φουντούλης, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης της βιομηχανίας Alexander Σωτ. Σκουρτόπουλος, η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ν. Καρατζιούλα, μέλη της ΝΟΔΕ Ημαθίας κ.α.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής