breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: «Μάχη» για τον τίτλο και την παραμονή

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: «Μάχη» για τον τίτλο και την παραμονή

Διανύσαμε κάτι λιγότερο από το 1/3 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών (27 σε 9 παιχνίδια) ενώ παράλληλα διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση (πέτυχε 36 τέρματα) και τον αρχισκόρερ της κατηγορίας, τον Γιώργο Κίτσα με 19 τέρματα (στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντέλλας της Νάουσας με 13 και στην τρίτη ο Αργυρόπουλος της Αγίας Μαρίνας με 12). Αμυντικά, με βάση πάντα τους αριθμους υστερεί έναντι του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας που έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ 7, όσα και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Η διαφορά του από τον δεύτερο ΓΑΣ Ροδοχωρίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 5 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται δύο επί πλέον από τις ομάδες που τον ακολουθούν για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δίχως να χρειαστεί την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ οφ.

Βέβαια υπάρχει και ο ΦΑΣ Νάουσα, που αυτή τη στιγμή έχει 21 βαθμούς, τους οποίους μπορεί να φθάσει στους 24, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να γυρίσει το εις βάρος του αποτέλεσμα (βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0) στα 35 λεπτά, λιγότερο δηλαδή από ένα ημίχρονο, που του απομένουν στο παιχνίδι με τον συμπατριώτη του Αχιλλέα, όποτε οριστούν να παιχθούν από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας. Δύσκολο σίγουρα, ακατόρθωτο όμως όχι.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από την 9η αγωνιστική θεωρούμε είναι η νίκη του Αγρ. Αστέρα Πλατέος επί του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που σε συνδυασμό και με την εκτός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, ομάδα που φλερτάρει με τον τίτλο, ανεβάζει τις μετοχές του, όσον αφορά την είσοδό του στην τετράδα των πλεϊ οφ.

Βέβαια το έχουμε ξαναγράψει και θα το επαναλαμβάνουμε όσο τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου απουσιάζει φέτος το εύκολο γκολ. Είναι μια ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό του προπονητή του Γιάννη Κερλίδη – το είχαν όλες οι ομάδες με τις οποίες μέχρι σήμερα συνεργάστηκε – όμως της λείπει το εύκολο γκολ. Όλα στην αντίπαλη περιοχή ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου τα περιμένει από τον Χρήστο Μπρέγκου, του οποίου η θέση δεν είναι αυτή του σέντερ φορ. Ύστερα είναι και ο τρόπος παιχνιδιού, αφού ο προπονητής του Γιάννης Κερλίδης, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κατοχή της μπάλας και στην καλή κυκλοφορία, με τις ομάδες που κοουτσάρει να πηγαίνουν συνήθως σε οργανωμένες επιθέσεις, που ξεκινούν από την άμυνα, απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, κάτι που επαναλαμβάνουμε αν δεν έχεις τους κατάλληλους επιθετικούς δημιουργεί δυσκολίες στο γκολ. Και το Ροδοχώρι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τους καταλληλότερους επιθετικούς. Και νομίζουμε ότι σε αρκετά παιχνίδια θα κερδίζει τις εντυπώσεις, όχι όμως και το αποτέλεσμα.

Από την 9η αγωνιστική επίσης μπορούμε να κρατήσουμε και την αντίδραση του Αχιλλέα απέναντι στον ΦΑΣ Νάουσας, με την οποία απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα αποτελέσματα με αντιπάλους που διεκδικούν την είσοδό τους στην τετράδα των πλεϊ οφ και συγκεκριμένα του Μ. Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας και του Αγρ. Αστέρα Πλατέος τους οποίους κέρδισε με 2-1. Ούτε φυσικά το 4-1 επί του Φιλίππου Μελίκης.

Όσον αφορά τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία θεωρούμε ότι η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τον Σταυρό, με την Θύελλα, με νεαρούς ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές και χαμηλό μπάτζετ να κάνει μια αξιόλογη πορεία και αυτό νομίζουμε ότι πιστώνεται στον νεαρό προπονητή της Χρήστο Ζαρογιάννη.

Να κλείσουμε το σημερινό ρεπορτάζ μας με μια σύντομη αναφορά στα πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, υπενθυμίζοντας τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να διεξαχθούν.

Αρχικά να πούμε ότι προσωπικά πιστεύουμε ότι οι διαφορές των ομάδων που διεκδικούν τον ίδιο στόχο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας φέτος, είναι μικρές και συνεπώς πολύ δύσκολα η βαθμολογική ψαλίδα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου θα ξεπεράσει τις προϋποθέσεις που βάζει η προκήρυξη και συνεπώς εκτός απροόπτου και φέτος θα έχουμε πλεϊ οφ.

Για να γίνουν λοιπόν πλεϊ οφ θα πρέπει η διαφορά της ομάδας που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από την δεύτερη να είναι ίση, ή μικρότερη των έξι βαθμών. Αν είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών τότε δεν διεξάγονται πλεϊ οφ και πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν θέσεις από την 2η μέχρι την 4η στην κανονική διάρκεια καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεριμένες θέσεις χωρίς την διεξαγωγή των πλεϊ οφ.

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στην κανονικη διάρκεια τους περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση τότε δεν συμμετέχει στα πλεϊ οφ και καταλαμβάνει οριστικά την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και η διαδικασία γίνεται μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων με αυτήν που κατέκτησε την 1η θέση να περνάει δίχως αγώνα στην επόμενη φάση στην οποία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ της 2ης και της 3ης βαθμολογικά ομάδας.

Σε περίπτωση η ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου έχει διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών από την 2η, ανεξαρτήτου διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες της 3ης και της 4ης θέσης τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου τίθενται εκτός διαδικασίας πλεϊ οφ και καταλαμβάνουν οριστικά την 3η και την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τα δε πλεϊ οφ διεξάγονται μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Της 1ης και της 2ης.

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα καταλαμβάνει την 1η θέση και ο ηττημένος την 2η στον βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να διεξαχθούν τα πλεϊ οφ με τέσσερις, ή λιγότερες ομάδες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής