breaking news Νέο

Θ.Καράογλου: "Με όχημα την οικονομική διπλωματία κάνουμε τη Βόρεια Ελλάδα πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική"

Θ.Καράογλου:

Στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού που με κεντρικό άξονα την οικονομική διπλωματία θα περιλαμβάνει κοινές δράσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Ελλάδας, καθιστώντας την πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική, συμφώνησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, στη συνάντηση που είχαν χθες στο Διοικητήριο.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην προσέλκυση διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινού προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας τον ορίζοντά της πέραν των ορίων της Ν.Α. Ευρώπης.

"Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταθερά καταγράφοντας συνεχή ανοδική πορεία.  Η εδραίωση της ανάπτυξης στη Μακεδονία και τη Θράκη θα προέλθει μέσα από την ενίσχυση της εξαγωγικής και ανταγωνιστικής παρουσίας των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, οι οποίες στρέφοντας το βλέμμα τους προς τις αγορές όλου του κόσμου θα εξασφαλίσουν συνέργειες που θα τους επιτρέψουν  να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική που καταγράφουν.

Με όχημα την οικονομική διπλωματία, η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει όλα τα εφόδια ώστε μέσα από συντονισμένες προσπάθειες να αλλάξει την εικόνα της στο εξωτερικό και να συστηθεί εκ νέου ως ιδανικός τόπος προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.

Καθημερινά συναντώ ξένους διπλωμάτες και τους παρουσιάζω αναλυτικά τα οφέλη που θα έχουν οι χώρες τους εφόσον επιχειρηματίες επενδύσουν στην Μακεδονία και τη Θράκη, ιδίως τώρα που με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για άρση των γραφειοκρατικών και φορολογικών εμποδίων η Ελλάδα γίνεται πιο φιλική προς το επιχειρείν. Μέσα από το δίκτυο που καλλιεργούμε και ενισχύουμε καθημερινά, στο Διοικητήριο εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της θέσης της Βόρειας Ελλάδας στο εξωτερικό, έχοντας ως αποστολή να "ανάψουμε" την επενδυτική φλόγα που θα τροφοδοτήσει με ενέργεια την παραγωγική μηχανή της Μακεδονίας και της Θράκης ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν στην πατρίδα οι νέοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Επενδύω στη Βόρεια Ελλάδα σημαίνει εμπιστεύομαι τη Βόρεια Ελλάδα" δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου μετά τη συνάντηση.

"Είναι σημαντικό η Βόρεια Ελλάδα να ανοίξει τους ορίζοντές της σε νέες καινοτόμες ιδέες και να εμπνευστεί από τις καλύτερες πρακτικές του εξωτερικού", τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στη συνέχεια σημείωσε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τον κ. Καράογλου και συντονισμού όλων των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών "για να βάλουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο οπτικό πεδίο των ξένων επενδυτών".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής