breaking news Νέο

Εισηγητής της ΝΔ στο εξαιρετικά σημαντικό σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Εισηγητής της ΝΔ στο εξαιρετικά σημαντικό σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου τις οποίες και ανέλυσα:

  • Περισσότερες βελτιώσεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας με σκοπό τη διευκόλυνση των οφειλετών, έτσι ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχτούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου! Οι αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν όσο και σε αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί!
  • Αποφασιστικά βήματα εξυγίανσης της ΔΕΗ και προστασίας των καταναλωτών της, με την κύρωση σε Νόμο της κατάργησης της δημοπρασίας προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) και της κατάργησης της δυνατότητας να προγραμματιστούν νέες παρόμοιες δημοπρασίες. Εκτιμάται ότι εξαιτίας των ΝΟΜΕ η ΔΕΗ είχε ζημίες της τάξης των 600 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια προς όφελος των ανταγωνιστών της!
  • Διευκόλυνση οφειλετών στους Δήμους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέσω σχετικής παράτασης για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών.
  • Διόρθωση του χρονικού διαστήματος έναρξης του προγράμματος του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» ήτοι από την έναρξη του σχολικού έτους έως 15 Νοεμβρίου (και όχι έως 31 Οκτωβρίου που μέχρι τώρα προβλέπεται).
  • Ικανοποίηση του αιτήματος δεκάδων Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων αναφορικά με τον χρόνο προσαρμογής των καταστατικών τους και σχετική παράταση προθεσμιών
  • Επιτάχυνση των αποζημιώσεων των προμηθευτών των Νοσοκομείων, των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ΥΠΕ και αποφυγή δημιουργίας ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, μέσω σχετικών ρυθμίσεων.
  • Αλλαγή του διοικητικού μοντέλου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, με έμφαση τόσο στην ενίσχυση του θεραπευτικού ρόλου του και επιστημονικού του έργου όσο και στον αποτελεσματικό έλεγχο της δημόσιας χρηματοδότησης που φέτος ανήλθε κατά προσέγγιση στο ποσό των 20.000.000€.
  • Παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου της προθεσμίας αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.
  • Παράταση από τη λήξη της και μέχρι 31.12.2021, της προθεσμίας κατάταξης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων, με στόχο να υπάρξει αισθητή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας καθώς και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής