breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Σάλος! Καλόγριες πήγαν στην Αφρική για αποστολή και γύρισαν… έγκυες!

Μείζον θέμα έχει προκύψει στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας μετά την αποκάλυψη πως δύο καλόγριες επέστρεψαν έγκυες (!) από ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Η Καθολική Εκκλησία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί το πώς δύο καλόγριες -οι οποίες είχαν πάρει όρκο αγνότητας- επέστρεψαν στην Ιταλία με… παιδιά στα σπλάχνα τους, μετά από ένα ταξίδι θρησκευτικού χαρακτήρα στην Αφρική.

 

Οι καλόγριες… που έσπασαν τον όρκο τους

Την απίστευτη είδηση δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA, το οποίο αναφέρει πως οι δύο γυναίκες -που ανήκουν σε διαφορετικές εκκλησίες στην Σικελία- ταξίδεψαν στην Αφρική.

Η μία από αυτές, 34 ετών, ανακάλυψε πως είναι έγκυος στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε επειδή είχε πόνους στο στομάχι. Μεταφέρθηκε, πλέον, σε άλλη εκκλησία, στο Παλέρμο και ενδέχεται πια να εγκαταλείψει την μοναχική ζωή της για να μεγαλώσει το παιδί.

Η δεύτερη γυναίκα, που είναι ηγουμένη, έφυγε για την πατρίδα της, την Μαδαγασκάρη, όταν ανακάλυψε πως είναι έγκυος, με την ηλικία της να μην γίνεται γνωστή.

“Ξεκίνησε έρευνα. Και οι δύο παραβίασαν αυστηρούς κανόνες σε ό, τι αφορά την αγνότητα, αλλά η ευημερία των παιδιών τους είναι πια η προτεραιότητα”, τόνισε πηγή της Καθολικής Εκκλησίας στην βρετανική Sun…

*****

  • Γιατί κρεμάει χρυσά δίχτυα σε μπασκέτες στη Νέα Υόρκη;

Πριν λίγες ημέρες, ο Τζέρεμι Τζον Κάπλαν (Jeremy John Kaplan) εθεάθη ένα απόβραδο να είναι ανεβασμένος σε μια επίχρυση σκάλα και να κρεμάει ένα χρυσό δίχτυ σε μπασκέτα γηπέδου μπάσκετ στο Dr. Gertrude Kelly Playground, στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης. Ήταν η πλέον πρόσφατη εγκατάστασή του στο πλαίσιο του «Gold Nets Project».

Άλλωστε, στα δημόσια γήπεδα μπάσκετ στο «Μεγάλο Μήλο» πολλές μπασκέτες έχουν κατασκευαστεί για να μην παίρνουν δίχτυ. Σε δικαστήριο, το Department of Parks and Recreation, το οποίο έχει την ευθύνη συντήρησης έχει υποστηρίξει ότι «τα δίχτυα δεν είναι απαραίτητος εξοπλισμός».

Οι περισσότεροι παίκτες μπάσκετ διαφωνούν.

Καλλιτέχνης και παίκτης του μπάσκετ από τα μικράτα του, ο Κάπλαν έχει αφοσιωθεί στη λύση αυτού του προβλήματος, το οποίο συναντά κανείς σε πολλά δημόσια γήπεδα μπάσκετ στη Νέα Υόρκη: όχι δίχτυα στις μπασκέτες ή, στην καλύτερη περίπτωση, δίχτυα παλιά και φθαρμένα. Από το 2005 -αλλά, κυρίως, τον τελευταίο χρόνο- ο Κάπλαν επιδίδεται στη βελτίωσή τους.

Έως σήμερα, έχει εγκαταστήσει 291 δίχτυα σε μπασκέτες 112 δημόσιων γηπέδων. Και όλα αυτά με αυτοχρηματοδότηση (από την τσέπη του και από την πώληση έργων του τα οποία έχουν ως πηγή έμπνευσης το μπάσκετ). Όλες οι εγκαταστάσεις είναι χαρτογραφημένες στον ιστότοπο του «Gold Nets Project».

*****

  • Mica Paris: “Συναυλία με καλλιτέχνη σε ολόγραμμα; Σα να πηγαίνεις στο Μαντάμ Τισό”!

"Η συναυλία με καλλιτέχνη σε ολόγραμμα είναι σαν την επίσκεψη στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό", εκτιμά η Mica Paris η οποία... έχει συγκεκριμένο λόγο για να το λέει.

H Mica Paris σύγκρινε την παρακολούθηση συναυλίας καλλιτέχνη σε ολόγραμμα με μια επίσκεψη στο δημοφιλές Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds).

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός προέβη στο σχόλιο, καθώς προετοιμάζει την επιστροφή της στην Όπερα του Ντουμπάι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου για μια συναυλία αφιερωμένη στην αείμνηστη “βασίλισσα της σόουλ”, Αρίθα Φράνκλιν.

 

 

Ξεκάθαρη η Mica Paris!

Όταν ρωτήθηκε αν το συναρπαστικό είδος συναυλιών υψηλής τεχνολογίας – στο οποίο μια ψηφιοποιημένη μορφή ενός καλλιτέχνη τραγουδάει προ-ηχογραφημένα τραγούδια με συγκρότημα μουσικών – θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την παραδοσιακή εμπειρία συναυλιών, η Mica Paris εκτίμησε οι “άνθρωποι είναι ο πραγματικός κόσμος”.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναυλίες με τα ολογράμματα μουσικών θρύλων, όπως ο Ρόι Όρμπισον (ο οποίος πέθανε το 1988) και ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο (ο οποίος πέθανε το 2010), καθώς και η μεγάλη τραγουδίστρια της όπερας, Μαρία Κάλλας (η οποία πέθανε το 1977).

“Τα σόου αυτά είναι σαν να πραγματοποιείς επίσκεψη στο Madame Tussauds. Είναι καλό να τους βλέπεις για λίγες ώρες εκεί, αλλά δεν θέλεις να τους δεις σε συναυλία. Δεν ανησυχώ για αυτό. Οι άνθρωποι είπαν πριν από χρόνια ότι το ebook θα σκοτώσει τη βιβλιοθήκη και τα βιβλιοπωλεία και αυτό δεν συνέβη ποτέ” τόνισε η Mica Paris στην εφημερίδα thenational.

“Αυτό συμβαίνει επειδή στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός κόσμος” πρόσθεσε η τραγουδίστρια της σόουλ.

Η Mica Paris αναφερόμενη στην Αρίθα Φράνκλιν τόνισε ότι “ήταν αγαπητή αλλά ήταν επίσης αινιγματική. Είχε μια ταραγμένη ζωή, αλλά κατάφερνε παρ΄ όλα αυτά να αγγίζει πολλούς ανθρώπους με την ομορφιά της μουσικής της. Θέλω να τη δείξω στους ανθρώπους με τον δικό μου τρόπο, γιατί όλοι τη λατρεύουμε”.

*****

  • Απαγόρευσαν σε πιλότο να πετά λόγω φωτογραφίας με επιβάτιδα στο κόκπιτ

Απαγόρευση πτήσεων επιβλήθηκε σε έναν κινέζο πιλότο, αφότου η φωτογραφία με μια επιβάτιδα στο κόκπιτ του αεροσκάφους έγινε viral.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιανουάριο σε πτήση της Air Guilin από το Γκουϊλίν στο Γιανκγτσού, ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως αυτή την εβδομάδα, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να αναλάβει δράση.

Σε αυτή διακρίνεται μια γυναίκα να ποζάρει στο πιλοτήριο με αναψυκτικά δίπλα της. Σύμφωνα με την Air Guilin, ο πιλότος παραβίασε κανονισμούς ασφαλείας.

 

«Ευχαριστώ τον πιλότο»

Σύμφωνα με τους Global Times, το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της εταιρείας την Κυριακή, αφού screenshots της ανάρτησης της επιβάτιδας άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως στην ιστοσελίδα microblogging Weibo (το κινεζικό Twitter).

Στη φωτογραφία φαίνεται η γυναίκα να κάνει «V» με τα δάχτυλά της, γράφοντας από κάτω «ευχαριστώ τον πιλότο. Πολύ χαρούμενη».

 

Εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός;

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Chinese News Service, η γυναίκα φέρεται να είναι εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός.

Η εταιρεία πάντως δεν διευκρίνισε εάν η φωτογραφία τραβήχτηκε εν μέσω της πτήσης, ωστόσο πιλότοι και αναλυτές εκτιμούν πως όντως τραβήχτηκε εν πτήσει.

Στον πιλότο έχει απαγορευτεί ισοβίως να πετά- αν και δεν αποσαφηνίστηκε εάν αποκλείστηκε από όλα τα πόστα της αερογραμμής.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Air Guilin ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παραβίασε κανονισμούς επιτρέποντας σε άσχετο προσωπικό να μπει στο κόκπιτ».

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στο πιλοτήριο χωρίς ειδική έγκριση ή υπό «απαραίτητες» συνθήκες.

Άλλα μέλη του πληρώματος που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν επίσης «τεθεί σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον», ενώ διενεργούνται περαιτέρω έρευνες.


• Γιατί κρεμάει χρυσά δίχτυα σε μπασκέτες στη Νέα Υόρκη;
• Mica Paris: “Συναυλία με καλλιτέχνη σε ολόγραμμα; Σα να πηγαίνεις στο Μαντάμ Τισό”!
• Απαγόρευσαν σε πιλότο να πετά λόγω φωτογραφίας με επιβάτιδα στο κόκπιτ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής