breaking news Νέο

Κραυγή αγωνίας αλλά και αγωνιστικής διάθεσης από τους ροδακινοπαραγωγούς • Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κραυγή αγωνίας αλλά και αγωνιστικής διάθεσης από τους ροδακινοπαραγωγούς  • Του Αλέκου Χατζηκώστα

Σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου το απόγευμα στο «Αιγές Μέλαθρον» με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων  Βέροιας, Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Ροδοχωρίου Ημαθίας, Γυψοχωρίου Πέλλας, Αμύνταιου Φλώρινας, Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου Λάρισας υλοποιώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο ροδάκινο, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία με τις υπογραφές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, οι δασμοί από την Αμερική, οι ζημιές στο προϊόν που είτε δεν αποζημιώνονται όπως θα έπρεπε από τον ΕΛΓΑ είτε δίνονται κάποια ψίχουλα.

Χαρακτηριστικά αγανακτισμένοι αγρότες τόνισαν: «Στη χώρα μας ο τσομπάνης είναι άλλος, απλά στις εκλογές αλλάζουμε τσομπανόσκυλα». «Μεγαλώνουμε τα δένδρα σαν τα μωρά μας δεν μπορούμε να τα ξεριζώσουμε». Ο υπουργός κ. Βορίδης ήλθε στη Βέροια για γεύμα εργασίας» «Τα βράδια στα χωριά μας λες και έχει κηρυχτεί απαγόρευση κυκλοφορίας». «Φτάσαμε στο μηδέν, σε σημείο απόγνωσης».

Κύριοι στόχοι των αγροτών όπως συνοψίστηκαν είναι: Τιμές που να καλύπτουν το κόστος και ένα αφήνουν ένα κέδρος για να μπορέσουν να ζήσουν. Μείωση του κόστους παραγωγής και γενικότερα απαίτηση από την κυβέρνηση για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος (π.χ λόγω εμπάργκο, ζημιών που δεν αποζημιώθηκαν κ.α)

Η σύσκεψη αποφάσισε συγκεκριμένα αγωνιστικά βήματα (H πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη σε μια ανοιχτή σύσκεψη όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα «επι τάπητος» και θα δοθούν απαντήσεις με την αγωνιστική πάντα παρουσία των αγροτών.) ενώ από πολλούς αγρότες τονίστηκε η ανάγκη «να πιστέψουμε στο δίκιο μας και στη δύναμη μας» καθώς και ότι «μας φοβούνται άμα βγούμε με τα τρακτέρ στο δρόμο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής