breaking news Νέο

Συναντήσεις Φρ.Καρασαρλίδου με δημάρχους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας για θέματα που απασχολούν τους 3 δήμους του νομού μας

  • Συναντήσεις Φρ.Καρασαρλίδου με δημάρχους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας για θέματα που απασχολούν τους 3 δήμους του νομού μας
  • Συναντήσεις Φρ.Καρασαρλίδου με δημάρχους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας για θέματα που απασχολούν τους 3 δήμους του νομού μας
  • Συναντήσεις Φρ.Καρασαρλίδου με δημάρχους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας για θέματα που απασχολούν τους 3 δήμους του νομού μας

Σειρά συναντήσεων είχε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με τους δημάρχους Βέροιας κ. Κων/νο Βοργιαζίδη, Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα και Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, για θέματα που απασχολούν τους τρεις δήμους του νομού μας.

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Για το Τελωνείο της Κουλούρας, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε ότι τα χρήματα υπάρχουν από την ΤΕΡΝΑ και τόσο ο δήμαρχος όσο και η βουλευτής, εκτίμησαν ότι είναι σημαντικό να γίνει εκεί το τελωνείο, που αναμένεται να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στο νομό μας.

Συζητώντας για τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, που ήδη έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές Καστανιάς και Ξηρολίβαδου, ο δήμαρχος σημείωσε πως είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσον αφορά τον Δήμο Βέροιας, αλλά ενάντια στην εγκατάστασή τους σε περιοχές δάσους ή εις βάρος του χιονοδρομικού κέντρου του Σελίου.

Ο δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στο εξαιρετικό πρόγραμμα “Φιλόδημος” που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποτελεί πηγή χρηματοδότησης για την τοπική αυτοδιοίκηση ελπίζοντας να το συνεχίσει και η παρούσα κυβέρνηση.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα συζήτησαν για τον κόμβο Σ.Σ.Ν.- Μονόσπιτα-Νάουσα και συγκεκριμένα τον κόμβο Μονοσπίτων. Η βουλευτής ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι είναι το πιο ώριμο τμήμα του δρόμου που θα συνδέσει την περιοχή με την Εγνατία οδό και λόγω της επικινδυνότητάς του για τροχαία ατυχήματα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του. Η κα Καρασαρλίδου είχε ασχοληθεί με το θέμα κατά την προηγουμένη θητεία της και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ώστε να πιέσει προς την ολοκλήρωσή του. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη προαστιακής σύνδεσης της Νάουσας με τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει ραντεβού με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον  προαστιακό αλλά και την δημιουργία ενός Σταθμού ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Συζήτηση έγινε και για την παραπέρα αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών και για του άλσους Αγ. Νικόλαου, καθώς και για τις ανεμογεννήτριες και την εγκατάστασή τους στην περιοχή “ΤΡΟΥΛΟΣ”. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα περιμένει τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας για να ιδεί σε ποια ακριβώς θέση επίκειται η εγκατάστασή τους και τότε θα τοποθετηθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυρίως των φωτοβολταικών μιας και η Ελλάδα είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιοφάνεια καθώς και των ανεμογεννητριών σε θαλάσσιες κυρίως περιοχές.

Για το Νοσοκομείο Νάουσας αναφέρθηκε ότι υπάρχει μελέτη από την Περιφέρεια για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ενώ η βουλευτής ενημέρωσε για τις κινήσεις της ώστε να στηριχθεί το νοσοκομείο, καθώς και για την πρόταση να δημιουργηθεί στο διπλανό κτήριο της Βέτλανς κέντρο αποκατάστασης. Για τη Σχολή Αριστοτέλους και την πρόταση που είχε κάνει η βουλευτής να δημιουργηθούν σχολές διετών προγραμμάτων που δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε να ενταχθεί σε ένα τριεθνές πανεπιστήμιο τουρισμού και ότι πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανασκαφή της γειτονικής με το αρχαίο θέατρο περιοχής.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη, η βουλευτής συζήτησε για την φιλοξενία των προσφύγων, το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, τη σύνδεση με το φυσικό αέριο κλπ. Σχετικά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει λάβει υπόσχεση από το ΦΟΔΣΑ ότι θα κατασκευάσει ΣΜΑ στο χώρο που παραχωρήθηκε μέχρι το φθινόπωρο του 2020, ενώ για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, ο δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη προσωπικού. Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, βιολογικού καθαρισμού και για το μεγάλο αρδευτικό έργο Μελίκης και Κίτρους Πιερίας. Η χρηματοδότηση της μελέτης του αρδευτικού έργου εγκρίθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει το έργο. Το αποχετευτικό έργο στη Μελίκη είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να  ξεκινήσει η εγκατάσταση της επεξεργασίας λυμάτων που είχε σταματήσει.

Σχετικά με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμισή του στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ. Όσο αφορά το νέο τάπητα στο κλειστό γήπεδο του 2ου Γυμνασίου που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γ.Γ. Αθλητισμού επί ΣΥΡΙΖΑ και το πρόβλημα ολισθηρότητας, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως  είχε σταλεί δείγμα για να ελεγχθεί η ολισθηρότητα και το αποτελέσματα  έδειξε ότι είναι άνω των επιτρεπτών ορίων, γι΄ αυτό θα υποβάλει αίτημα για άμεση αποκατάστασή του.

Η βουλευτής ζήτησε επίσης να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύνδεση με το φυσικό αέριο στην Αλεξάνδρεια, το οποίο έργο σύνδεσης είχε χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήταν στο στάδιο της δημοπράτησης. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ήδη προχωράει το έργο, έχει παραχωρήσει τους χώρους που του ζητήθηκαν και ότι υπάρχει δέσμευση για ολοκλήρωση του έως το τέλος του 2020.

Σχετικά με το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε λίγο καιρό θα έχει ολοκληρωθεί, παρότι χάθηκε χρόνος.

 

Και με τους τρεις δημάρχους συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και ειδικά το θέμα του ροδάκινου που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση. Η βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει Περιφέρεια και Δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για από κοινού διεκδίκηση αποζημίωσης μέσω του προγράμματος de minimis. Ένα αίτημα που έχει ζητήσει και η κα Καρασαρλίδου από τον Υπουργό με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η βουλευτής για μια ακόμη φορά τόνισε πως θα πρέπει να ενωθούν πια οι αγρότες σε μεγαλύτερα σχήματα (πχ διεπαγγελματικές οργανώσεις) ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν την παγκόσμια αγορά. Ένα ζήτημα που έθιξε η κα Καρασαρλίδου είναι και η ανάγκη της δημιουργίας στο νομό μας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία, για το οποίο η βουλευτής εκδηλώνει συνεχές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προς τούτο, ενημέρωσε τους τρεις δημάρχους ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εντάξει τη δημιουργία νέων Σ.Υ.Δ. στα ΠΕΠ μέσω ΕΣΠΑ και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, για να του ζητήσει να στηρίξει το αίτημα αυτό.

Συζήτηση έγινε και για μια σειρά έργων για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ακυρώνει, όπως η ακύρωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, η ακύρωση των οδικών αξόνων που θα συνέδεαν τη χώρα μας με την Κεντρική Ευρώπη, η σύνδεση με τον Δρόμο του Μεταξιού καθώς και η ακύρωση του Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου. Η βουλευτή υποστήριξε ότι τα έργα αυτά θα έδιναν προοπτική μιας υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης για την περιοχή μας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα με αμοιβαία υπόσχεση
να συνεχιστούν και στο μέλλον για την προώθηση και διεκδίκηση των καίριων ζητημάτων των  Δήμων και του Νομού.


Καρασαρλίδου - Γκυρίνης
Καρασαρλίδου - Καρανικόλας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής