breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τους πρόσφυγες

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τους πρόσφυγες

Παρακολουθούμε τις τελευταίες η μέρες το θέατρο του παραλόγου και της γελαιότητας, από μια μικρή ομάδα πρώην ``μακεδονομάχων΄΄ που αφού λούφαξαν για το Μακεδονικό, βρήκαν ένα νέο ``πεδίο δόξης΄΄  το προσφυγικό, για να εκφράσουν τα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και φασιστικά τους συναισθήματα, σε αδύναμους ανθρώπους.

Δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπο τους σε κατατρεγμένες οικογένειες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους που ο πόλεμος τους οδήγησε στην πατρίδα μας για να αποφύγουν τον …θάνατο, αναζητώντας μια νέα ελπίδα για την ζωή τους.

Τους πληροφορούμε ότι ο ρατσισμός τους δεν θα περάσει. Θα μας  βρουν  απέναντι τους, θα βρουν απέναντι τους την ίδια την κοινωνία, που αυτοί με τις πράξεις τους, αμαυρώνουν και σπιλώνουν την ιστορία της ηρωϊκής πόλης της Νάουσας

Άμοιρη ευθυνών όμως δεν είναι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που πρώτη της πράξη ήταν να καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και τις γραμματείες του.  Δεν προχώρησε στην υλοποίηση προγραμμάτων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας στην ενδοχώρα αλλά και το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για την στέγαση και κατάρτιση 5.000 προσφύγων. Το μόνο που κάνει είναι να ονειρεύεται Κέντρα Κράτησης και άτυπους καταυλισμούς για να μεταφέρει τους πρόσφυγες σαν υπάνθρώπους, δείχνοντας το πιο ανάλγητο και σκληρό πρόσωπό της.

Η ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η επίλυση του προσφυγικού είναι ο τερματισμός των πολέμων, η ενίσχυση των χωρών προέλευσης μέσα από μια ισότιμη συνεργασία με τις χώρες της ΕΕ, η πίεση στην Ευρώπη με κάθε τρόπο - και όχι με ευχολόγια και δηλώσεις - για δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

Πρέπει να μπει τέλος στα ταξίδια θανάτου των προσφύγων στη Μεσόγειο, Επίσης είναι αναγκαία η έμφαση στις πολιτικές ένταξης, όπως αυτές που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του 2018 και 2019 μετέφερε από τα νησιά στην ενδοχώρα πάνω από 30.000 ανθρώπους μεριμνώντας παράλληλα για την διαμονή τους σε δομές φιλοξενίας, ξενοδοχεία και διαμερίσματα βρίσκοντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη αντίδραση από στελέχη και αυτοδιοικητικούς της ΝΔ.

Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες ,τις δημοτικές αρχές , τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του νομού, τους συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και  την  φιλοξενία τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες να απομονώσουν τους γραφικούς (ευτυχώς λίγους) τύπους, στα Διαβατά και όπου αλλού, αφήνοντας τους να λιγουρεύονται μπάρμεκιού, μήπως και  χορτάσουν τα βάρβαρα ένστικτα τους.

                                                                                                       

                                                                                           Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής