breaking news Νέο

Α. Τζιτζικώστας: «Στη μεγάλη πρόκληση, για ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ δηλώνω παρών, με την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας»

Α. Τζιτζικώστας: «Στη μεγάλη πρόκληση, για ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ δηλώνω παρών, με την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας»

Δήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ):

«Η χώρα αλλάζει σελίδα, μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης. Οι δύσκολες στιγμές που βιώσαμε, προκάλεσαν ισχυρές κοινωνικές, οικονομικές και θεσμικές αναταράξεις, δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων μας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι Περιφέρειες αποτέλεσαν πυλώνα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας για τη χώρα:
-Υλοποιήσαμε μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομών.
-Απογειώσαμε τους ρυθμούς απορρόφησης και αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων.
-Ανταποκριθήκαμε στις κρίσιμες προκλήσεις και λύσαμε θέματα καθημερινότητας, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των συμπολιτών μας.
-Λειτουργήσαμε ως το ανάχωμα της κοινωνίας πριν την σαρώσει οριστικά η κρίση.
-Δώσαμε τη μάχη για την πατρίδα από την πρώτη γραμμή.

Όμως πέρα από όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον. Και κοιτώντας μπροστά, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι οι Περιφέρειες, έχουν τη ρεαλιστική δυνατότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να γίνουν ατμομηχανές της εθνικής μας οικονομίας.

Σήμερα, στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, οι Περιφέρειες μετεξελίσσονται σε ατμομηχανές της ανάπτυξης:
-με πολιτικές που διαμορφώνονται και υλοποιούνται από κάτω προς τα πάνω,
-με σχεδιασμό των έργων και των δράσεων μαζί με τις τοπικές κοινωνίες,
-με εξειδικευμένη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής,
-με προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Αυτή η σύγχρονη πραγματικότητα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Περιφέρειες, μπορούν να αποτελέσουν τους θεσμικούς εκφραστές ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους, αλλά και τους βασικούς πυλώνες μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Η ώρα, για να γίνει η ουσιαστική μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, είναι τώρα. Και σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, για Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες δηλώνω παρών, με την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Με πολλή δουλειά, ενωμένες οι Περιφέρειες, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, τόσο στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας, όσο και στην εθνική προσπάθεια για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Με πίστη στις δυνατότητές μας, με εμπειρία, γνώση και ωριμότητα, με ευθύνη προς τους συμπολίτες μας, με συνεννόηση και συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε πολλά, όλοι μαζί, για την Ελλάδα».
 

Απόστολος Τζιτζικώστας
 
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες»
για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής