breaking news Νέο

Είναι πολλά τα λεφτά...

Είναι πολλά τα λεφτά...

Η αγορά ναρκωτικών παραμένει η μεγαλύτερη εγκληματική αγορά στην Ε.Ε. , ενώ η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μία από τις «πύλες εισόδου» των ναρκωτικών ουσιών που εισάγονται στην Ευρώπη, καθώς γειτνιάζει με την Αλβανία, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο προμηθευτή ακατέργαστης κάνναβης των χωρών της γηραιάς ηπείρου, ενώ η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αποτελεί σημείο διέλευσης φορτίων κατεργασμένης κάνναβης μεγάλης κλίμακας. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) και Εθνικής Μονάδας Πληροφοριών (ΕΜΠ) για το 2018, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όπου μόνο στην Ελλάδα η αξία των κατασχεμένων ναρκωτικών για το 2018 ξεπερνά τα 390 εκατ. ευρώ.

Η κατάχρηση οπιοειδών και κυρίως ηρωίνης, εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια αιτία των θανάτων που συνδέονται με τη χρήση παράνομων ουσιών στην Ελλάδα και την πρώτη θέση σ' αυτή τη μακάβρια πορεία, κρατούν σταθερά οι νέοι, κατά κύριο λόγο ανδρικού φύλου.

Όπως υπογραμμίζεται στην Έκθεση, οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και η γενικότερη αστάθεια στο γεωπολιτικό πεδίο, καθιστούν την Ελλάδα περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και δράσης για τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών, καθώς τα «λεφτά είναι πολλά»!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής