breaking news Νέο

Macodonia the Great...

Macodonia the Great...

Ένα μεγάλο «Μ» είναι το επίσημο σήμα για τα Μακεδονικά Προϊόντα που παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού, από τον ΣΕΒΕ.

Το σύνθημα κάτω από το M είναι το «Macedonia the Great», παραπέμποντας από τη μία στο Alexander the Great (δηλαδή τον Μέγα Αλέξανδρο), ενώ τα δύο πρώτα γράμματα της λέξης Great είναι τονισμένα, για να παραπέμπουν προφανώς στο διεθνές ακρωνύμιο της Ελλάδας, GR.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μέρος του κεντρικού αφαιρετικού Μ θα μεταμορφώνεται σε διάφορα αντικείμενα, ανάλογα με το προϊόν το οποίο χαρακτηρίζουν.

Έτσι θα μπορεί να μετατραπεί σε... πιρούνι για προϊόντα διατροφής, σε μπουκάλι για προϊόντα κρασιού, σε λόφος για να χαρακτηρίσει τη γη κοκ.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα.

 

Στην αρχική πρόταση του ΣΕΒΕ στο κέντρο του σήματος υπήρχε το «μ», ένα ελληνικό γράμμα, το οποίο όμως είναι παγκόσμιο σύμβολο μέσω των μαθηματικών.

Το κεφαλαίο «Μ» σίγουρα έχει το πλεονέκτημα να είναι πιο αναγνωρίσιμο.

Αν και οι κακές γλώσσες μιλάνε για κακή αντιγραφή του σήματος της Ν.Δ, εμείς να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής