breaking news Νέο

Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς: «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παράγουμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή»

  • Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς: «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παράγουμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή»
  • Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς: «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παράγουμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή»

Για τα προβλήματά τους και τη σύνδεση των προϊόντων τους στις αγορές μίλησαν οινοπαραγωγοί της Ημαθίας στον πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι δεν επιβαρύνθηκαν οι αγρότες από τις φορολογικές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Κατά την επίσκεψη του στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματά τουςς, σημείωσε ότι θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας και ότι θα κάνει ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις σχετικά με το ζήτημα με τα ροδάκινα στις αγορές της Αμερικής, για το οποίο θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο νόημα της οικοδόμησης ενός πλαισίου για προστασία των προϊόντων, ειδικά για μικρές παραγωγές, ενώ υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε συμφωνία Ε.Ε. - Κίνας για την προστασία και ελληνικών προϊόντων.  «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πρόσβαση στις μεγάλες αγορές, όμως χρειαζόμαστε το προϊόν, οι αγορές ζητούν σταθερό ποιοτικό προϊόν», είπε.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην σύνδεση ενός ποιοτικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παράγουμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή».

«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συζήτησή του με Οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρόθεση είναι να βοηθηθεί «το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να διεκδικήσει επάξια τη θέση που του αξίζει, όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή, ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχιες τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του σήματος των Μακεδονικών προϊόντων, το οποίο θα συνοδεύει όλα τα Μακεδονικά προϊόντα, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.


Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής