breaking news Νέο

Ζητούν και τα... ρέστα τα Σκόπια για το σήμα των Μακεδονικών ειδών

Ζητούν και τα... ρέστα τα Σκόπια για το σήμα των Μακεδονικών ειδών

Η προκλητικότητα και το θράσος των Σκοπιανών ξεπερνά κάθε όριο! Την ώρα που το γειτονικό κράτος στην κυριολεξία έχει κάνει «σουρωτήρι» την Συμφωνία των Πρεσπών ζητούν και τα ρέστα από τη χώρα μας! Το υπουργείο εξωτερικών των Σκοπίων (άκουσον, άκουσον) εμφανίζεται ενοχλημένο λέει, από το σλόγκαν «Μacedonia the Great» που επιλέχθηκε για την προώθηση των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία, που ειχε παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, παρ' οτι το νέο σήμα είναι ένα σκέτο "Μ".

Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν πως το υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν ενημερώθηκε (!) για την πρόθεση της Ελλάδος να αναπτύξει και να προωθήσει το συγκεκριμένο εμπορικό σλόγκαν, υποστηρίζοντας πως «η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Τα Σκόπια ζητούν από την Αθήνα να μη λειτουργεί μονομερώς, ώστε να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τω δύο χωρών, αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ. Προσθέτουν δε πως το «Μacedonia the Great» παρουσιάστηκε προσωπικά απο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοάκη λιγο πριν από τη συνάντηση του με τον ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, το σκοπιανό ΥΠΕΞ "μαλώνει" την Ελλάδα συνιστώντας: «Εκτιμουμε οτι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω, του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασία σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών». Αλήθεια, η κυβέρνηση τι λέει τώρα;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής