breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Όσλο: Το φεστιβάλ φωτός στην Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Το Όσλο είναι για φέτος η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η μία από τις δύο εγκαταστάσεις που παραγγέλθηκαν ειδικά για το Fjord Oslo Light Festival ήταν η «Lysyntese» του Ούγγρου καλλιτέχνη Laszlo Bordos. Η πρόσοψη του Δημαρχείου του Όσλο μετατράπηκε σε καμβά για μια σειρά προβολών που επικέντρωναν στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, η οποία είναι η βάση για τη ζωή στη Γη.

«Αν το φως είναι τόσο σημαντικό για τη βιολογική μας ύπαρξη, τότε η τέχνη φωτός είναι εξίσου σημαντική για την πνευματική μας ύπαρξη» δήλωσε, στο Dezeen, ο Ούγγρος καλλιτέχνης. «Επηρεάζει τον κόσμο με πολλούς μη σωματικούς τρόπους: συναισθηματικούς, ψυχολογικούς, διανοητικούς». Οι προβολές ανταποκρίνονταν σε ήχο, εναλλασσόμενες σε συγχρονισμό με το σάουντρακ που συνέθεσε για την περίσταση η Σάρα Μπαντρ των FRKTL.

Για να είναι το φεστιβάλ όσο βιώσιμο γινόταν, όλες οι εγκαταστάσεις έπαιρναν ρεύμα από το δίκτυο της πόλης. «Το δίκτυο ηλεκτρισμού στη Νορβηγία δίνει ρεύμα σε ποσοστό 99% από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως από υδροηλεκτρικά» εξήγησε η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Anastasia Isachsen. «Ήταν σημαντικό για εμάς να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο και όχι γεννήτριες ντίζελ, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά σε άλλα φεστιβάλ» πρόσθεσε.

*****

  • “Ίχνη”: Ένα “ηλεκτροσόκ” για τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης

Σοκαρίστηκε και δίνει… την καλλιτεχνική του απάντηση με τα “Ίχνη”. Η με εμβαδόν 100 τετραγωνικά μέτρα εγκατάσταση γεμίζει τον χώρο με μια θαλάσσα 500 μαύρων πλαστικών σακούλων σκουπιδιών. Αποτέλεσμα, μια εντυπωσιακή εικόνα που είναι ένα κραυγαλέο σχόλιο για τη σπατάλη που χαρακτηρίζει το σύγχρονο λάιφ στάιλ.

Το θαρραλέο αλλά ποιητικό έργο προσκαλεί τους επισκέπτες να δουν 500 πλαστικές σακούλες σκουπιδιών στριμωγμένες στον μικρό εκθεσιακό χώρο. Το βράδυ, ο χώρος λάμπει κόκκινος, ως υπαινιγμός για τον κίνδυνο που διατρέχουμε.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το να καταναλώνουμε είναι πιο σημαντικό από το να επαναχρησιμοποιούμε» δήλωσε, στο Designboom, ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1988 στην Ελλάδα αλλά ζει και δραστηριοποιείται στο Βερολίνο. «Παράγουμε και καταναλώνουμε όλο και πιο πολύ, χωρίς να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς μας. Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από – και παγιδευμένοι σε – έναν σύγχρονο τρόπο ζωής του οποίου τα συμπτώματα συνηθιζόταν να είναι κρυμμένα» τόνισε.

*****

  • Άκρως ρεαλιστικά τρισδιάστατα έγχρωμα ολογράμματα με… εκτυπωτή

Γάλλοι ερευνητές κατασκεύασαν ένα νέο εκτυπωτή που παράγει ψηφιακά τρισδιάστατα έγχρωμα ολογράμματα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και χρωματικό ρεαλισμό από ό,τι κάθε άλλο μηχάνημα στο παρελθόν. Τα προϊόντα του εκτυπωτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναπαραστάσεις αντικειμένων σε μουσεία, ως αρχιτεκτονικά μοντέλα, στη διαφήμιση κ.α. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν απαιτούν ειδικά γυαλιά ή άλλα οπτικά βοηθήματα για να γίνουν ορατά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ιβ Ζεντέ της εταιρείας Ultimate Holography του Μπορντό, παρουσίασαν τον εκτυπωτή με την ονομασία Chimera, στο περιοδικό “Applied Optics” (Εφαρμοσμένη Οπτική) της Οπτικής Εταιρείας. Ο εκτυπωτής, που χρησιμοποιεί χαμηλής έντασης φως λέιζερ με διάφορα χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) και ένα ειδικό φωτογραφικό υλικό, παράγει ολογράμματα που έχουν προηγουμένως δημιουργηθεί ως τρισδιάστατα μοντέλα σε υπολογιστή ή έχουν προκύψει με σάρωση πραγματικού αντικειμένου με ειδικό scanner.

Οι προσπάθειες εκτύπωσης ολογραμμάτων έχουν μια ιστορία μερικών ετών αλλά και μια προϊστορία τεχνικών δυσκολιών, που ανάγκασαν ορισμένες κατασκευάστριες εταιρείες να κλείσουν. Η νέα τεχνολογία χρειάζεται περίπου 11 ώρες για να δημιουργήσει ένα ολόγραμμα 30 επί 40 εκατοστών, περίπου το μισό χρόνο σε σχέση με προηγούμενες τεχνολογίες, που επιπλέον ήσαν πιο δαπανηρές. Ο εκτυπωτής Chimera μέχρι στιγμής μπορεί να παράγει έγχρωμα ολογράμματα με διαστάσεις έως 60 επί 80 εκατοστών.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται σταδιακά, ιδίως το τρισδιάστατο λογισμικό της, θα είναι δυνατό να επεκταθεί η χρήση της και σε άλλα πεδία, όπως η παραγωγή ιατρικών ολογραμμάτων.

*****

  • Πήρε διαζύγιο κι έστησε πάρτι έξω από το δικαστήριο

Πραγματικό πάρτι έστησε μια νεαρή γυναίκα, έξω από δικαστήριο, πανηγυρίζοντας έτσι το διαζύγιο που πήρε μετά από δικαστική διαμάχη που κράτησε περίπου 3,5 χρόνια, στην γειτονική Τουρκία.

Στο σχετικό βίντεο, εμφανίζεται αρχικά η διαζευγμένη γυναίκα να κρατά άσπρα μπαλόνια τα οποία στη συνέχεια άφησε στον αέρα, ενώ στο πλάνο μπαίνει και μια μπάντα που είχε προσλάβει για τον σκοπό αυτό…

Η μπάντα παίζει το τραγούδι “Erik Dali” το οποίο παίζεται σε γαμήλιες δεξιώσεις και η ευρηματική, ελεύθερη πλέον κυρία, καλεί τις φίλες της να χορέψουν όλες μαζί!

*****

  • Opa: Το ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι όπου ο Σαλάχ διασκέδασε «σαν Έλληνας»

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει από το βράδυ της Κυριακής, το βίντεο που ανέβασε ως story στο instagram, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο βίντεο των μόλις 12 δευτερολέπτων φαίνεται ένας άνδρας να χορεύει ζεϊμπέκικο και συγκεκριμένα τη «Ρόζα» του Δημήτρη Μητροπάνου, άλλοι να του χτυπάνε παλαμάκια και κάποιοι να σπάνε πιάτα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του pagenews, το βίντεο αυτό τραβήχτηκε σε ένα ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι! Την Κυριακή ο σταρ της Λίβερπουλ επισκέφθηκε το εστιατόριο «Opa», που έχει πάρει το όνομά του από το επιφώνημα «ώπα», την έκφραση που λέμε στους χορούς, προκειμένου να πάρει μια γεύση από το πώς διασκεδάζουμε αλλά και τρώμε οι Έλληνες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής απόλαυσε κοντοσούβλι, χόρεψε ελληνικούς χορούς και έσπασε πιάτα! Γλέντησε με τη ψυχή του και αποφάσισε να μοιραστεί αυτές τις στιγμές με τους 34 εκατομμύρια ακολούθους του στο instagram, διαφημίζοντας την Ελλάδα.


• “Ίχνη”: Ένα “ηλεκτροσόκ” για τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης
• Άκρως ρεαλιστικά τρισδιάστατα έγχρωμα ολογράμματα με… εκτυπωτή
• Πήρε διαζύγιο κι έστησε πάρτι έξω από το δικαστήριο
• Opa: Το ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι όπου ο Σαλάχ διασκέδασε «σαν Έλληνας»

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής