breaking news Νέο

Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση). Ο στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσει παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών να προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, βασιζόμενοι στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται στα μέρη και τις βασικές αξίες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού FIRST LEGO LEAGUE που διοργανώνεται σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ οφείλει να σημειωθεί πως αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική παρέμβαση που καλλιεργεί ένα εκτενές εύρος δεξιοτήτων στους μαθητές/τριες, όπως ψηφιακές, κοινωνικές, συνεργατικές και δεξιότητες προγραμματισμού και έρευνας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Βέροιας, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της eduACT με το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης της Βέροιας και την έμπρακτη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Η δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος συνίσταται σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη φάση, ενήλικες εθελοντές (εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και όσοι/ες ενδιαφέρονται για τη δημιουργική μάθηση των παιδιών) θα καταρτιστούν σε θέματα ρομποτικής, προγραμματισμού και περιεχομένου, με στόχο να αποτελέσουν τους προπονητές-μέντορες των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η επιμόρφωση των προπονητών-μεντόρων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 17:30-19:30 και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 17:30-19:30 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Κατόπιν, στη δεύτερη φάση του προγράμματος, τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα διαμορφώσουν ομάδες, στις οποίες θα κληθούν να εργαστούν σε διάφορες θεματικές, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να μάθουν από κοινού, υπό τον συντονισμό των προπονητών. Η διαδικασία διαμόρφωσης ομάδων θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου, ενώ το Σάββατο 04 Νοεμβρίου στις 11:00-13:00 οι ομάδες των παιδιών θα γνωρίσουν τους προπονητές-μέντορες με τους οποίους θα εργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL:

μία Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://eduact.org/el/steam/

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 2311286369, e-mail: steamwithfll@eduact.org


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής