breaking news Νέο

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ. Ξ. Τροχόπουλου, "ΒΑΝΤΑ", στη Νάουσα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ. Ξ. Τροχόπουλου,

Ο Αρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’HAMAZKAYIN’’ σε συνεργασία με την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος και την υψηλή επιστασία της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

                                                     Σας προσκαλούν

στην παρουσίαση της νουβέλας <<ΒΑΝΤΑ>>, του Λογοτέχνη Γ.Ξ.Τροχόπουλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη ΝΑΟΥΣΑ και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου ‘’ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ’’ (ΒΕΤΛΑΝΣ) την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Π.Ισαακίδης Χειρουργός, π.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, π.Αντινομάρχης Υγείας, Ν.Ημαθίας,

Δ.Κλήμης Συγγραφέας,

Hovik Kassapian μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής,

και ο Συγγραφέας.

 

 

 

Μια συγκλονιστική ιστορία ενός Αρμένιου πρόσφυγα του Πωλ Τσορμπατζιάν που ήρθε στην Ελλάδα από τον Λίβανο, το 1985 κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου του Λιβάνου με τους γονείς του, τον Αρμένιο πατέρα του Αρακέλ και την Ελληνίδα μητέρα του Κατερίνα.

Παντρεύτηκε την Ελληνοαυστραλέζα καθηγήτρια Αγγλικών Βίκυ Ορταντζόγλου και απέκτησαν τρία παιδιά: τον Αρακέλ – Αντώνη, την Κατερίνα και την Χριστίνα.

Η τύχη όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ενώ γλύτωσε από τις σφαίρες και τις βόμβες του Εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου, τον βρήκε η καταραμένη νόσος που λέγεται Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Το Βιβλίο περιγράφει τις δραματικές προσπάθειες του ζευγαριού για να θεραπευτεί ο Πωλ, που καταφεύγει σε όλα τα μέσα, την συμβατική Ιατρική αλλά και άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας και αναφέρεται επίσης την αρρώστια που λέγεται Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις συνέπειές της στον ασθενή και στην οικογένειά του, ένα αυτοάνοσο νόσημα που είναι διαδεδομένο παγκόσμια και που μπορεί και αύριο να σου χτυπήσει την πόρτα.

Μια νουβέλα που εκτός των άλλων αναφέρεται, μέσα απ’την δραματική ιστορία ζωής του Πωλ και σε ένα τεράστιο ιστορικό γεγονός του περασμένου αιώνα, τον ξεριζωμό και την Γενοκτονία των Αρμενίων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής