breaking news Νέο

«ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», ειδική προβολή του βραβευμένου οικολογικού ντοκιμαντέρ της Laura Nix

«ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»,  ειδική προβολή του βραβευμένου οικολογικού ντοκιμαντέρ της Laura Nix

To ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ της Βέροιας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, συμμετέχουν στην πανελλαδική προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ:

“Οι Εφευρέτες του Αύριο”,

στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, Θεσσαλονίκης 67 στη ΒΕΡΟΙΑ

με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Εκπαίδευσης.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

2 προβολές  το πρωί για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και

στις 6.30 το απόγευμα για το ευρύ κοινό

 “Οι Εφευρέτες του Αύριο” (Inventing Tomorrow, 2018)

Σκηνοθεσία: Laura Nix (55′) με ελληνικούς υπότιτλους

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ταινία (ντοκιμαντέρ) «Οι Εφευρέτες του Αύριο» ακολουθεί έξι νεαρούς μαθητές από την Ινδονησία, τη Χαβάη, την Ινδία και το Μεξικό, στην προσπάθειά τους να δώσουν λύσεις σε περιβαλλοντικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. 

"Ο στόχος μου, όταν έκανα τους «Εφευρέτες του Αύριο», ήταν να πω μια ιστορία για το πώς είναι να μεγαλώνει κανείς στη Γη του σήμερα, υπό την οπτική γωνία μιας ομάδας εφήβων που ξέρουν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που τους πλήττουν. Αρχικά, πολλοί άνθρωποι νοιώθουν συντετριμμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν – κάτι που συχνά οδηγεί στην απάθεια ή, απλώς, στην άρνηση της πραγματικότητας. Οι μαθητές στην ταινία μας, όμως, δεν μπορούν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα, οπότε αποφασίζουν να αναλάβουν δράση με τη βοήθεια της επιστήμης. Μερικοί ξεκινούν δημιουργικά project περισυλλογής δεδομένων, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις τοπικές αρχές να ασχοληθούν με το πρόβλημα. Άλλοι ανακαλύπτουν λύσεις για να σταματήσουν ή να αντιστρέψουν τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει, ενώ άλλοι συνδυάζουν την επιστήμη με τον ακτιβισμό για να ασκήσουν πίεση στο κράτος. Αυτό που συνδέει όλους αυτούς τους μαθητές είναι το κουράγιο να κοιτάζουν τον κόσμο γύρω τους και να μιλούν ειλικρινά γι’ αυτό που βλέπουν – και στη συνέχεια να κάνουν ό,τι μπορούν για να το αλλάξουν." (Laura Nix)

Οι προβολές διοργανώνονται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα σε συνεργασία με το Exile Room, και το Athens Science Festival Οι προβολές τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων.

Η ταινία μπορεί να είναι μια αφορμή για τους μαθητές για να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να πραγματοποιήσουν πειράματα σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής στην οποία ζουν. Και -γιατί όχι;- να συμμετάσχουν αργότερα και οι ίδιοι με τις εργασίες τους στον επιστημονικό διαγωνισμό International Science and Engineering Fair (ISEF) που παρουσιάζεται στο φιλμ.

 

Για πληροφορίες και συνεννοήσεις:

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ / Θεσσαλονίκης 67 ΒΕΡΟΙΑ τηλ. 6972440721 υπεύθυνη Μ. Ναζλίδου

Λένα Δημητριάδου / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Τηλ. 2331078940 και 6977598418


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής