breaking news Νέο

Συνάντηση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ κ. Μπάτο Σωτήριο

Συνάντηση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ κ. Μπάτο Σωτήριο

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάτο Σωτήριο, πραγματοποίησε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2019 ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας.

Οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας,  Βοργιάδης Χρήστος (Πρόεδρος), Γκαλαϊτσης Δημήτριος (Αντιπρόεδρος) και Καπαγερίδης Γεώργιος (Μέλος),  έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν, όπως το θέμα της καταβολής στρεμματικής ενίσχυσης (Deminimis) το οποίο χρήζει άμεσης ανάγκης, διότι οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης λόγω των εξευτελιστικών τιμών πώλησης ροδάκινων και νεκταρινιών (οι χειρότερες όλων των ετών), των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, το θέμα των εργατών γης που ταλανίζει τελευταία τους αγρότες, της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, την ανάγκη πραγματοποίησης αρδευτικών έργων κ.α.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα σύστασης Ομοσπονδίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της οργάνωσης των αγροτών, και ζητήθηκε από τους αγρότες να τους παραχωρηθεί αίθουσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτσι ώστε να παρευρεθούν όσοι αγροτικοί σύλλογοι των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούν και να συζητήσουν το διαδικαστικό μέρος. 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας θα έρθει σε επικοινωνία με όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης τους. 

Ο κ.Μπάτος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών δείχνοντας κατανόηση και επίσης έδιξε θετική διάθεση , για μια τέτοια κίνηση για την περεταίρω οργάνωση των αγροτών και για την παραχώρηση της αίθουσας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής